,

Konkursas „Man neliūdna per karantiną“

Marijampolės senjorų ir neįgaliųjų dienos centro „Židinys“ narės Birutės Kukauskienės deimantiniai paveikslai – unikalūs, klijuojami iš daugybės kristalų, nereikalauja jokių ypatingų sugebėjimų, pakanka kruopštumo ir susitelkimo. Birutei šis užsiėmimas ilgai neatsibosta – valandų valandas gali praleisti dėliodama paveiksliukus. Šis hobis atsirado prieš 6 metus, kai dukra parodė internete, kaip gaminami tokie paveikslai. Parsisiuntė keletą pabandymui ir dabar nebegali atsitraukti. Per tuos metus yra sudėliojusi apie 150 paveiksliukų. Juos dovanoja savo draugams, kaimynams, giminaičiams ir „Židinio“ bendruomenei.

Karantino laikotarpiu, kai dienos centro veikla sustabdyta, Birutė laisvalaikiu dėlioja paveiksliukus, daugiausiai renkasi gamtos motyvus: gėles, paukščius, gyvūnus. Senjorės teigimu, negali sėdėti be veiklos ir dalyvaudama konkurse nori paskatinti kitus savo bendraamžius rasti sau mylimą veiklą.

Birutė labai aktyvi dienos centro lankytoja, meniškos sielos žmogus, prisideda prie visų rankdarbių gaminimo, nešasi į namus ir kitą dieną jau būna pridariusi grožybių. Taip pat ,,Židinio“ dienos centras 2019 m. dalyvavo konkurse ,,Kamštelių vajus“, kuriame Birutė aktyviai įsitraukė į kamštelių rinkimą ir pririnko daugiausiai – net 2000.

DAUGIAU APIE KONKURSĄ „MAN NELIŪDNA PER KARANTINĄ“: https://www.60plius.lt/2020/04/07/nuotrauku-konkursas-man-neliudna-per-karantina/

Taip pat skaitykite: