Aromaterapijos pagalba kiekvienam

eterinis aliejus

Aromaterapija – viena labiausiai apipinta legendomis sričių, turinti paprastą, praktišką pritaikymą. Ypatingai šiuo metu, kada turime skirti didesnį dėmesį apsisaugojimui nuo virusų ir imuniteto palaikymui, bei esame linkę rasti natūralius būdus gerai savijautai palaikyti.

Eteriniai aliejai, išgaunami iš augalų, pasižymi svarbiomis savybėmis, pritaikomomis ir žmogui. Viena iš augalinio eterinio aliejau funkcijų – apsauga (nuo ligų, kenkėjų, bakterijų, parazitų), tai tartum augalo imunitetas. Tokiu pat būdu eteriniai aliejai aktualūs ir žmogui, kai jam kyla didesnis poreikis apsisaugoti.

Kas žinotina?

Eteriniai aliejai, kaip ir bet kuri augmenijos pagalba, yra veiksmingi, kai yra kokybiškai išgauti. Todėl pirmiausia ieškokime aukštos kokybės, švarių, grynų eterinių aliejų be jokių priemaišų. Eterinių aliejų išgavimas reikalauja laiko ir sąnaudų, tad geri ir kokybiški produktai nebus pigūs. Tačiau būtent jie yra veiksmingiausi. Be to, mažiau rizikos, kad jų sudėtyje bus cheminių medžiagų likučių. Gera žinia, kad eteriniai aliejai naudojasi gana taupiai ir dažnam poreikiui pakanka vos 1 lašelio eterinio aliejaus (5 ml buteliuke būna apie 90 lašų).

Kaip galime naudoti eterinius aliejus norėdami apsisaugoti?

Pastebėtina, kad eteriniai aliejai veiksmingiausi, kai aplinkoje kovoja su virusais, užkratais. Tad vienas labai veiksmingų būdų naudoti eterinius aliejus kartu su aplinkos valikliais. Galima 1-2 lašus pasirinkto eterinio aliejaus (arbatmedžio, rozmarinų, levandų, gvazdikėlių, cinamono, eukalipto) įlašinti į natūralios sudėties aplinkos valiklį arba vandenį ir juo nuvalyti paviršius, baldus, palanges, durų rankenas, išplauti grindis. Taip pat galima pasigaminti purškiamą miglą–oro gaiviklį (kelis lašus eterinio aliejaus į vandenį) arba hidroliatą.

Veiksmingas eterinio aliejaus paskleidimo aplinkoje būdas – garinimas. Galima eterinį aliejų naudoti specialiuose garintuvuose (šalto arba sauso garo), skirtuose būtent eterinių aliejų garinimui. Jeigu tokio neturime, galima kelis eterinio aliejaus lašus užlašinti ant vatelės arba veltinio gabalėlio ir įdėti į ventiliacijos angą, per kurią vėdinamas kambarys. Taip pat tai galite patalpinti į patalpų drėkintuvo angą, per kurią garas sklis kartu su eteriniu aliejumi. Taip pat tinka eterinį aliejų, užlašintą ant vatelės, pasidėti netoli pagalvės, kur miegate (raminamai veikia levandų, mandarinų, kvapniojo šalavijo), o štai kedro dėkite po pagalve.

Dar vienas būdas naudoti eterinius aliejus, ypatingai einat į viešumą – užlašinti lašą ant servetėlės, ir tą servetėlę – įsidėti į veido kaukę. Taip pat galime vieną lašiuką eterinio aliejaus įmaišyti į natūralios sudėties rankų kremą, augalinį aliejų ar alijošiaus želė, ir juo patepti rankas, taip stiprinant apsauginį odos sluoksnį ir sumažinant galimybę virusams prikibti. Keliaudami automobiliu taip pat galime skleisti eterinius aliejus, užlašintus ant vatelės, įdėtos į ventiliacijos groteles.

Išmėginkite gamtos pagalbą apsisaugojimui. Eteriniai aliejai – kvapnus būdas išlikti sveikiems.

Asta Stankūnaitė, aromaterapijos praktikė, VU lektorė, aktorė

https://www.myyl.com/astasessentials

Taip pat skaitykite: