Nuotraukų konkursas „Man neliūdna per karantiną“

Projektas 60+ siekia tapti senjorų gyvai bei internete bendraujančia vyresnio amžiaus žmonių bendruomene. Kas antrą mėnesį po visus Lietuvos kampelius pasklinda nemokamas žurnalas 60+, kuris publikuoja naudingus patarimus, turiningus pokalbius su asmenybėmis, specialistų straipsnius, senjorų gyvenimo aktualijas. Šį leidinį platina prekybos tinklas IKI, kuriame su „IKI Senjoro kortele“ žurnalą senjorai gauna nemokamai.

Visas šias temas nagrinėjame ne tik žurnalo puslapiuose, bet ir kasdien internetinėje erdvėje. Vis daugiau senjorų auditorijos yra pasiekiami internetinėmis technologijomis – tai viena iš priežasčių, kodėl kasdien tinklalapyje www.60plius.lt atnaujiname informaciją aktualiomis temomis. Vis didėjantis lankytojų skaičius internetinėje svetainėje parodo, kad dirbame tinkama linkme. Socialiniai tinklai – dar viena mūsų bendravimo su vyresniojo mažiaus žmonėmis erdvė, kuri nuolat pildosi naujais nariais. Verta paminėti ir specialiai vyresniems žmonėms įkurtos pažinčių svetainės www.pazintys60.lt idėją, kuri sėkmingai mažina vienišų senjorų gretas, blaško jų liūdesį, bendravimo ir artimų žmonių stoką. Tačiau į senjorų rankas atkeliaujantis žurnalas bei betarpiškas bendravimas internete neatstos gyvo, tikro, nuoširdaus bendravimo, todėl šiemet pradėjome renginių ciklą 60+ KINE. Į tokius pasibuvimus skirtinguose miestuose senjorai rinksis ne tik filmo peržiūrai, bet ir turiningoms paskaitoms, pasibuvimui drauge, pasivaišinimui.

Jau keletą metų gyvuojantis projektas senjorams 60+ nuolat ieško kelių ir takelių pas kiekvieną Lietuvos senjorą. Trečiojo amžiaus universitetas – dar viena sėkminga mūsų šalies vyresniojo amžiaus žmonių institucija, kuri neleidžia anksčiau laiko pasenti, pagirdo kiekvieną ištroškusį žinių ir pasotina buvimu šalia bendraamžių. Todėl projektas 60+ tiesia ranką link žingeidžių TAU studentų ir tikisi drauge nuveikti daug prasmingų darbų.

60+ ir Marijampolės TAU bendravimą pradedame ypatingai nelengvu mums visiems metu. Tačiau tikimės, kad karantinas, įkalinęs namuose, padeda atrasti daugiau laiko sau, namams, sodui, o gal net pamėgtiems, tačiau primirštiems pomėgiams. Taigi kviečiame jus dalintis nuotraukomis, kuriose – jūsų rankų ir širdžių veikla per karantiną. Pasidalinkite vaizdais, kuriuose sustabdykite karantino akimirkas, pasidalinkite savo pomėgiais ir paskatinkite kitus neliūdėti, neišgyventi dėl užklupusių nemalonių, o užsiimti kažkokia veikla, prasmingai leisti laiką ir džiaugtis šiandiena.

***

TAIGI skelbiame konkursą, kuriame kviečiame dalintis nuotraukomis su veikla, kuria užsiimate karantino metu.
Mezgate? Piešiate? Siuvate? O gal tai – neregėtas užsiėmimas?
Fotografuokite tai, trumpai aprašykite ir siųskite mums FB žinute ar el.paštu ligita@60plius.lt (būtinai parašykite vardą, pavardę).
Pasidalinsime visomis Jūsų akimirkomis!
60+, Marijampolės TAU ir leidybos namai BALTO laimėtojus apdovanos knygomis!

*Konkursas tęsis iki gegužės 1 d.

Taip pat skaitykite: