Kaip derinti veido serumą su kitais odos priežiūros produktais?

Tinkamas kosmetikos priemonių derinimas – tema, apie kurią kalbama per mažai. Ne visi žino, kad veido serumai naudojami su kitais produktais vienu metu gali sustiprinti jų poveikį arba sukelti alergiją ir sudirginimą. Kosmetikos priemones, ypač turinčias daugialypį poveikį, reikėtų naudoti sąmoningai. Taigi kokių kosmetikos ingredientų jokiu būdu negalima derinti tarpusavyje, o kuriuos reikėtų naudoti kartu vienos odos priežiūros rutinoje?

Veikliosios medžiagos – ar jos gali stipriau paveikti odą?

Veikliosios medžiagos kosmetikoje yra labai svarbios – būtent dėl jų naudojant produktą pasiekiamas norimas odos priežiūros poveikis. Todėl nenuostabu, kad siekdami visapusiškai pasirūpinti savo oda, produktuose ieškome veikliųjų medžiagų.

Tačiau ne visada suvokiame, kad kai kurių veikliųjų medžiagų nereikėtų naudoti vienu metu. Netinkamai derinant produktus galima sukelti dirginimą arba tiesiog neutralizuoti naudingą kai kurių kosmetikos priemonių poveikį.  Priešingai, yra kosmetikos priemonių duetų, kuriais verta pasirūpinti, kad jų poveikis būtų dar intensyvesnis.

Kaip derinti serumus su kitomis kosmetikos priemonėmis, kad sustiprintumėte jų poveikį odai?

Kosmetikos rinkoje siūloma daugybė produktų. Kuriuos iš populiarių ingredientų reikėtų naudoti vienu metu, o kurių derinių reikėtų vengti, kad nekiltų pavojaus mūsų odai?

  • Hialurono rūgšties serumas

Hialurono rūgštis yra vienas mėgstamiausių drėkinamųjų ingredientų. Tai natūrali medžiaga – jos yra mūsų odos sudėtyje. Šį serumą verta derinti su niacinamidu. O su kuo nederinti hialurono rūgšties serumo? Naudodami preparatus su hialurono rūgštimi, kartu netepkite odos aliejais. Nors abi sudedamosios dalys nesukels dirginimo, riebus aliejaus sluoksnis ant odos neleis hialurono rūgščiai įsigerti.

  • Vitamino C serumas 

Vitaminas C yra stiprus antioksidantas. Jis gerina odos būklę, nes apsaugo ją nuo laisvųjų radikalų ir išorinės žalos, skatina odos regeneraciją ir šviesina spalvą. Gryna vitamino C forma, žinoma, yra geriausia (ji geriausiai kovoja su laisvaisiais radikalais).  Kasdienėje odos priežiūros rutinoje šį serumą verta derinti su kitais antioksidantais, pavyzdžiui, vitaminu E. Ferulo rūgštis ir resveratolis taip pat „mėgsta“ vitaminą C. Taip pat pravartu naudoti produktus su SPF, kad apsisaugotumėte nuo UV spindulių.

  • Retinolio serumas 

Retinolis yra vienas populiariausių drėkinamųjų serumų, skirtų kovai su pirmaisiais senėjimo požymiais. Pradedant naudoti retinolį, patartina rinktis mažos koncentracijos produktus. O kokia ingredientų grupė sudaro gerą derinį su retinoliu? Tai keramidai, peptidai ir drėkinamieji kosmetikos ingredientai. Kita vertus, nepatartina retinolio derinti su vitaminu C ir AHA bei BHA rūgštimis – jų naudojimas vienu metu gali sukelti odos sudirginimą. 

Taip pat skaitykite: