Už širdies griebianti istorija

Prieš kelerius metus didžiuosiuose ekranuose pasirodęs filmas visai šeimai „Šuns tikslas“ sulaukė tęsinio – netrukus į kino teatrus atkeliauja „Šuns tikslas 2“. Už širdies griebiančią istoriją režisavo Gail Mancuso.

filmas šuns tikslas

Režisierė, laimėjusi „Emmy“ yra kūrusi tokius populiarius serialus, kaip „Draugai“, „Du su puse vyro“, „30 Rock“, „Moderni šeima“, šįkart ėmėsi pilno metro filmo. Pati penkis šunis auginanti kino industrijos profesionalė sako, kad gyvūnai ir filmai apie juos – geriausia terapija, todėl sulaukusi scenarijaus net neabejojo, kad tai – tinkamiausia medžiaga jos didžiajam debiutui.

Paklausta, ar nesunku buvo dirbti su keturkojais, režisierė tik garsiai nusijuokė: „Nekalbėkit niekų, aš turėjau progą visą dieną glėbesčiuotis su šunimis ir juos bučiuoti. Koks darbas gali būti geriau už šį? Nesu dirbusi malonesnėje aplinkoje nė karto per visą savo gyvenimą!“

G. Mancuso teigia tikinti gydomosiomis šunų galiomis, todėl neabejoja, jog kiekvienas, bent kartą įžengęs į šios juostos filmavimo aikštelę, tapo geresniu ir laimingesniu žmogumi.

„Visi su mumis dirbę keturkojai buvo prižiūrimi ir mylimi kaip kokie karališkosios šeimos nariai. Jie turėdavo po atskirą komandą, kuri rūpindavosi maistu, grožio procedūromis, poilsiu. Tokia buvo mano pagrindinė sąlyga – pirmiausia patogu, saugu ir gera turėjo būti šunims, o po to jau pasirūpindavome savimi“, – prisimena režisierė ir užsimena, jog filmas žiūrovams turės ne vieną svarbią žinutę.

Juosta „Šuns tikslas 2“ pasakos, kaip jau pirmoje dalyje matytas šuo Beilis laimingas gyvena fermoje su mylimu šeimininku Itanu (aktorius Dennisas Quaidas) ir jo žmona. Tiesa, dabar Beilis turi ir naują geriausią draugę bei žaidimų partnerę – dvejų metukų Itano anūkę Si-Džei. Tačiau vieną dieną laimingo ir beprotiškai mergaitę mylinčio šuns gyvenimas pasikeičia, kuomet Si-Džei mama nusprendžia su mergaite išvažiuoti gyventi kitur.

Prieš šio savo gyvenimo pabaigą ir naują atgimimą kito šuniuko kūne, Beilis nebyliai pažada Itanui, kad naujas jo tikslas bus bet kokia kaina susirasti Si-Džei ir vėl tapti geriausiu jos draugu. Prasideda naujas didžiosios Beilio kelionės etapas, kurio metu šuo patirs neeilinių nuotykių ir daugybei žmonių vėl padės suprasti, ką reiškia tikra draugystė, ištikimybė ir meilė.

Taip pat skaitykite: