Knygų naujienos

Supažindiname su knygomis, kurias išleido BALTO leidybos namai

Balto

Christina Rickardsson
NIEKADA NESUSTOK

Širdį gniaužiantis dokumentinis pasakojimas. Christiana Mara Coelho gimė Brazilijoje visiškame skurde. Pirmuosius septynerius metus gyveno miškų olose ir elgetavo San Paulo gatvėse. Turėjo mylinčią mamą, bet vieną dieną su mažuoju broliuku atsidūrė vaikų namuose, o dar po kiek laiko – naujoje šeimoje Švedijoje. Christina Rickardsson buvo apsupta įtėvių dėmesio, meilės ir rūpestingumo, tačiau kankinamai ilgėjosi to, ką prarado. Ji buvo dvilypė asmenybė – Christina iš Norlando ir Christiana iš Brazilijos. Ne visada būdavo lengva jas suvienyti. Ir kai vieną dieną jos pasaulis visiškai sugriuvo, Christina ryžosi stoti į akistatą su praeitimi – grįžti į Braziliją ieškoti biologinės motinos ir išsiaiškinti, kas gi iš tiesų ji yra.

 

Zara Stoneley
VESTUVIŲ SVEČIAS

baltoSamanta Dženkins tokia laiminga: ji pakviesta tapti vyriausiąja pamerge geriausios draugės vestuvėse! Tačiau yra trys problemos: vyriausiuoju pabroliu taps buvęs jos vaikinas Lajamas; naujoji Lajamo draugė laukiasi; Samanta pasigyrė turinti naują vaikiną, o tai nėra tiesa. Taigi, lieka tik viena protinga išeitis – ji nusisamdo profesionalą. Aktorius Džeikas Porteris atitinka visus reikalavimus: yra vienišas, žavus ir… nebrangus. Samanta neabejoja priėmusi tobulą sprendimą – jokių saitų, jokio širdies skausmo ir, tikėtina, saugi paslaptis.Vis dėlto savaitė su Džeiku Škotijos aukštumose tampa keblesnė, nei ji tikėjosi…

 

 

Yael Adler
TAVO ODA

baltoPraktikuojanti dermatologė ir TV laidų vedėja Yael Adler iš Vokietijos šioje knygoje linksmai ir profesionaliai padeda skaitytojui „įlįsti” į savo odą ir pasako viską, ką apie ją reikia žinoti. Žaismingai, su gyvais pavyzdžiais kalba apie spuogus, raukšles, blogą kojų kvapą ir įvairius kitus dalykus, kuriuos minėti neretai drovimės. Įtikinamai paaiškina, kodėl seksas teigiamai veikia mūsų išvaizdą, dėl ko vyrai neturi celiulito, ir teigia, kad mūsų oda yra protinga. Jeigu norite iš tiesų padėti odai, nepersistenkite! Oda pati puikiai pasirūpins savimi. Pakanka pirtyje avėti šlepetes, taupiai naudoti muilą, sveikai ir subalansuotai maitintis, saikingai mėgautis žalingais dalykais ir be saiko lepinti odą bučiniais bei glamonėmis.

 

Bo Svernström
AUKOS

baltoDaržinėje šiauriau Stokholmo randamas šiurpiai sužalotas vyro kūnas. Nusikaltimo vietą apžiūrinčius kriminalistus ištinka šokas, kai pamato, kad nukankintasis vis dar gyvas. Netrukus auka keistomis aplinkybėmis miršta ligoninėje. Aptikus antrą panašiai nukankintą vyrą tampa aišku – tai nebus paprasta byla. Abu nužudytieji yra nusikaltėliai, tad gal taip kriminaliniame pasaulyje suvedamos sąskaitos? Aukų daugėja, o komisarui Karlui Edsonui ir jo komandai kyla įtarimų, kad jas sieja visai kitoks ryšys. Gal tai – serijinio žudiko darbas? Ir kas iš tiesų yra auka, o kas – nusikaltėlis?

 

 

 

Meir Schneider
REGA VISAM GYVENIMUI

Kai vaikui ar suaugusiajam sutrinka regėjimas, einame pas akių gydytoją, kuris, jei suprastume paraidžiui, turėtų gydyti akis. Gydyti taip, kad pagerėtų regėjimas. Kiek iš tokių pacientų gali pasigirti, kad gydytojas padėjo išgyti? Gydytojai oftalmologai dažnai sako, kad regėjimo anomalijos paveldimos, jos yra neišvengiamos senatvėje, todėl sutrikus regėjimui būtina nešioti paskirtus akinius. Žmonės gąsdinami, kad jų nenešiojant regėjimas dar labiau silps. Paprastai konsultacija baigiasi stipresnių akinių išrašymu ar siuntimu akių operacijai atlikti. Skaičiuojama, kad medicinos pramonė iš akių ligų uždirba per 50 milijardų dolerių kasmet, t. y. tiek sumokame už akinius, kontaktinius lęšius, operacijas, akių lašus ir t. t.

Rega visam gyvenimui virselisNatūralios medicinos puoselėtojas Meiras Schneideris savo asmeniniu pavyzdžiu ir keturių dešimtmečių praktika įrodo, kad tokios akių ligos kaip trumparegystė, toliaregystė, glaukoma, katarakta, žvairumas ir kt. gali būti išgydomos paprasčiausiais akių raumenų atpalaidavimo ir treniravimo metodais.

Pats gimęs aklas ir po kelių nesėkmingų operacijų priverstas skaityti Brailio raštu M. Schneideris išmėgino Bateso metodą stiprinti savo „nepataisomą“ regėjimą. Šiuo metu jis sėkmingai vairuoja automobilį ir padėjo tūkstančiams žmonių pagerinti akių sveikatą San Fransiske įsteigtoje Savigydos mokykloje bei visame pasaulyje vedamuose seminaruose. 10-ies žingsnių programa ypač veiksminga profilaktiškai, kai pajuntame pirmuosius regėjimo nusilpimo požymius, bet ji duoda rezultatų ir iš pažiūros beviltiškais atvejais. Vis daugiau oftalmologų pripažįsta, kad ši metodika padeda tais atvejais, kai tradicinė medicina bejėgė.

Alvydas Unikauskas
KLAUSKITE DAKTARO

Unikauskas Klausikite daktaro„Klauskite daktaro“ – knyga apie tai, kaip patys galime veikti savo sveikatą, gerinti ją ne vaistais, o tiesiog šiek tiek koreguodami elgesį. Pirmiausia – mitybą, kurios reikšmė sveikatai didžiausia. Požiūrį į stresą ar jo valdymą, judėjimą ir miegą. Pagrindinis vaistas esate jūs pats. Todėl jums teks nuspręsti: norite ką nors savo gyvenime keisti ar norite nieko nekeisti ir tikėtis stebuklo. Bet turite suprasti, kad stebuklų nebūna, nors burtininku tapti jūs galite!“ – sako bene populiariausias daktaras Lietuvoje. Alvydas Unikauskas – terapeutas, medicinos mokslų daktaras, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius. Universitete studentams dėsto vidaus ligų diagnostikos kursą, konsultuoja ligonius Kauno klinikinėje ligoninėje, šeštus metus veda populiarią televizijos laidą „Klauskite daktaro“.

Nicholas Sparks
UŽRAŠŲ KNYGELĖ

baltoIš karo grįžusį Nojų Kalhuną persekioja prieš dešimtmetį prarastos merginos paveikslas. Turtingos šeimos atžala Elė Nelson ruošiasi ištekėti už pasiturinčio teisininko, bet nesiliauja galvoti apie vaikiną, seniai pavergusį jos širdį. Taip gimsta meilės istorija, tokia ilgaamžė ir tikra, kad tragediją paverčia triumfu. Kaip teigė atsiliepimą „Goodreads“ palikęs skaitytojas: „Žmonės, kuriems nepatinka ši knyga, niekada iš tikro nebuvo mylėti. Antraip istorija rastų atgarsį jų širdyje”. Romanas virto ne mažiau sėkminga kino juosta, joje pagrindinius vaidmenis atliko Ryanas Goslingas ir Rachel McAdams. Su „Užrašų knygele“ prasidėjo Nicholo Sparkso karjera: pernai pasirodė jau dvidešimtas jo romanas, vienuolika iš jų tapo filmais. Pasaulyje parduota per 105 milijonus jo knygų egzempliorių, romanai išversti į daugiau nei penkiasdešimt kalbų.

Nicholas Sparks
ARTIMA SIELA

baltoHoupė Anderson yra kryžkelėje. Ji nesijaučia laiminga dėl šešerius metus trunkančių santykių, negana to, tėčiui diagnozuojama sunki liga. Houpė ketina vykti į šeimos vasarnamį Sanset Biče, kad jį sutvarkytų prieš pardavimą ir priimtų keletą nelengvų sprendimų. Tru Volsą, gimusį ir užaugusį Zimbabvėje, į Sanset Bičą pakviečia laiškas, kurį parašęs žmogus tvirtina esąs jo tėvas. Tru tikisi išsiaiškinti motinos gyvenimą gaubusias paslaptis, bet laiškas jį nuveda netikėta kryptimi. Susikirtus dviejų nepažįstamųjų keliams, užsimezga audringas ir paslaptingas ryšys. Tačiau įsimylėjėliai priversti rinktis tarp pareigos šeimai ir asmeninės laimės. Kiek išbandymų gali atlaikyti tikri jausmai?

„Artima siela“ – dvidešimtas Nicholas Sparkso romanas.

„Jaudinanti istorija apie vyrą ir moterį, apie netinkamu laiku ištikusią meilę, kuri į dvikovą iškviečia protą ir širdį. Užvertusi paskutinį puslapį ilgai ieškojau sąžiningo atsakymo: o kaipgi būčiau pasielgusi aš? „Artima siela” yra dar vienas įrodymas, kad Nicholas Sparksas pelnytai vadinamas romantikos genijumi. Kiekviena jo knyga – iš naujo prikeltas tikėjimas meile, net jei pabaiga nėra tokia laiminga kaip pasakose.” – Rasa Tapinienė, „Info TV” žurnalistė ir „Info dienos” vedėja.

Taip pat skaitykite: