Tarptautinė diena be lifto

žygiai

Lipimas laiptais yra paprastas būdas padidinti savo kasdienio fizinio aktyvumo lygį, net jei amžinai trūksta laiko ar motyvacijos reguliariai mankštintis ar sportuoti. Šiandien lipti laiptais energijos turėtų būti dar daugiau, nes balandžio 24-ąją yra minima tarptautinė diena be lifto.

Europoje diena be lifto ir eskalatoriaus pirmą kartą vyko 2015-aisiais. Ją organizavo Tarptautinė sporto ir kultūros asociacija.

Savanoriai iš 21 valstybės, tarp jų ir Lietuvos, 60-tyje miestų savo darbo vietose ir viešosiose erdvėse uždarė liftus bei eskalatorius ir visokiais būdais skatino žmones kopti laiptais pabrėždami, koks svarbus ir naudingas sveikatai šis įprotis.

Dalyvavimas renginiuose buvo savanoriškas. Be to, buvo užtikrinta galimybė patekti į liftus neįgaliesiems ar sergantiems, taip pat nenorintiems dalyvauti akcijoje. Kai kuriuose pastatuose dalyviams buvo pasiūlyta papildoma fiziškai aktyvi veikla, pavyzdžiui, kūno sudėties matavimas, stalo teniso, mini golfo ar kiti žaidimai.

Tarptautinė diena be lifto yra tęstinė iniciatyva. Kaip platesnė kampanijos „NowWeMOVE“ dalis siekia, kad iki 2020 m. 100 mln. žmonių taptų fiziškai aktyvesni.

Oficialioje dienos be lifto svetainėje yra užregistruotos ir kelios Vilniaus bei Kauno įstaigos, kurios balandžio 24-ąją žmones skatina aktyviau kilti bei leistis laiptais, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Taip pat skaitykite: