Naudingi patarimai
- Miltuose neatsiras kandžių, jei į juos įkišite kelis lapelius lauro lapų.
- Kandis iš virtuvės lentynų išnaikinsite karšta feno srove.
- Jei norite įmantriau papuošti iškeptus naminius pyragus, cukraus pudrą ant jų barstykite per ažūriniais raštais nertą servetėlę.
- Šviežias avietes, gervuoges, skirtas tortui puošti, užšaldykite atskirais vienetais lėkštėje, palikdami tarp jų tarpelius. Vėliau sušaldytas uogas lengvai subersite į plastikinį maišelį ar dėžutę. Tokiu būdu jos nesušoks į didelį vientisą gabalą.
- Vanduo, likęs po kiaušinių virimo, yra puiki trąša augalams.
- Jei norite žinoti, ar šparagai (smidrai) yra švieži, patrinkite juos vieną į kitą. Jei girdėsite „cypimą“ – jie švieži.
- Baklažanai dėl gausaus vandens kiekio juose ilgiau liks švieži, jei laikysite juos vėsiame rūsyje, o ne šaldytuve.
- Jei šaldytuve nuolat tvyro blogas kvapas, įdėkite į jį tualetinio popieriaus rulonėlį ir keiskite jį kas 2–3 savaites.
- Kad pjaustant svogūno galvą neašarotų akys, jį perpjautą nuplaukite vandeniu.
- Svogūno galvą pjaustykite aštriu peiliu, o ne tarkuokite, nes jis gali tapti kartus.
Patarimus pagal vokišką TV laidą „Kas gali tai žinoti?“ parengė Dalia PADALEVIČIENĖ