,

Išskirtinės senjorams skirtos kortelės ambasadore tapusi gydytoja I. Pivoriūnienė: „Mums svarbu jaustis svarbiems ir reikalingiems“

Šį rudenį senjorus pasitiko unikali naujiena – viena kortelė, suteikianti daugiau nei 60 nuolaidų. Jos ambasadore tapusi gydytoja, sveikatos laidų vedėja Irena Pivoriūnienė neslepia bendraamžių tarpe pastebėjusi didžiulį susidomėjimą šiuo išskirtiniu projektu, o pati kalbėdama apie nuolaidų kortelės suteikiamą naudą pabrėžia, jog kiekvienam senjorui yra beprotiškai svarbu jaustis reikalingu ir nepamirštu visuomenės nariu.

Spalį minint kaip senjorų mėnesį, sėkmingai gyvuojantis projektas „60+“, leidžiantis senjorams skirtą žurnalą, kuriantis televizijos laidą, organizuojantis renginius ir apdovanojimus, rudenį startavo su dar viena naujiena – nuolaidų kortele, suteikiančia daugiau nei 60 nuolaidų. Projekto iniciatorė Laura Balčiūtė pasakoja, kad priežasčių imtis tokios misijos buvo nemažai, bet viena svarbiausių – tai suteikti senjorams galimybę išskirtiniu dėmesiu mėgautis ne tik per jiems skirtą mėnesį, o ištisus metus.

„Lietuvoje spalis yra skelbiamas senjorų mėnesiu, tuomet gausu jiems nuolaidų, pasiūlymų, nemokamų paslaugų, tačiau per kitus mėnesius, tas dėmesys senjorams nusilpsta. Todėl mes sukūrėme kortelę, kad senjorai galėtų džiaugtis gyvenimu ir naudotis nuolaidomis bei akcijomis visada, kiekvieną dieną. Iš verslų pusės požiūris į senjorus po truputį keičiasi, vyresnio amžiaus žmogus, kaip klientas, jiems yra svarbus ir laukiamas, o būti reikalingam be galo svarbu ir pačiam senjorui“, – teigia projekto iniciatorė L. Balčiūtė.

Jai antrina ir „60+“ kortelės ambasadorė, žinoma sveikatos laidų vedėja, gydytoja Irena Pivoriūnienė. Pati būdama senjore ir daug bendraudama su bendraamžiais, moteris pabrėžia, kad vyresnio amžiaus žmonėms itin svarbus dėmesys, nes statistika rodo, kad kas dešimtas Lietuvos senjoras jaučiasi vienišas ir gyvena uždarą, liūdesio kupiną gyvenimą.

„Aš pati esu netradicinė senjorė, nes iki šiol dirbu, turiu savo laidą ir mano pačios aplinkoje be galo daug veiklių, aktyvių bendraamžių, tačiau statistikos duomenys nemenkai liūdina, jog šalyje vis dar turime opią vienišų senjorų problemą. Tad ši kortelė dovanoja ne tik akcijas ar nuolaidas, ji dovanoja ramybę, žinias, pasitikėjimą savimi, atneša pagarbą ir dėmesį, kad kažkas yra skirta būtent tau, būtent dėl to, kokio amžiaus esi“, – pasakoja I. Pivoriūnienė.

Gydytoja teigia, kad vyresnio amžiaus žmonėms svarbu judėti ne tik fiziškai, bet ir emociškai: veikti, domėtis, atrasti hobius, pomėgius, išbandyti dar niekada nebandytas pramogas ir džiaugtis gyvenimu, jo nesustabdant anksčiau laiko. Be to, „60+“ kortelė primins ir apie Lietuvoje veikiančias nemokamas ligų prevencijos programas, paskatindama kortelės turėtojus neignoruoti tokios galimybės, dažnu atveju gelbstinčios sveikatą ir net gyvybes.

„Kalbant apie sveikatą, labai svarbu priminti apie šalyje veikiančias nemokamas prevencines programas, aktualias senjorams: moterims skirta krūties vėžio prevencijos programa, o vyrams – prostatos vėžio ankstyvoji diagnostika, taikoma nuo 50 iki 69 metų bei storosios žarnos – nuo 50 iki 74 metų. Šios programos yra nemokamos, tereikia nueiti ir pasitikrinti, tačiau deja, jose dalyvauja tik kas penktas. Tad ši kortelė, prisijungusi prie programų, skatins žmones eiti tikrintis ir užkirsti kelią ligoms, kuomet dar galima jas suvaldyti ir išgydyti“, – sako gydytoja.

„60+“ kortelės turėtojų gaunamos nuolaidos apima labai platų paslaugų spektrą. Senjorų laukia išskirtiniai pasiūlymai vaistinių tinkluose, odontologijos klinikose, optikos salonuose, sanatorijose, medicinos centruose, nuolaidos taikomos perkant papuošalus, keliones, grožio prekes, baldus, įrankius rankdarbiams, interjero detales, knygas, mokymo kursus, langus ar net automobilių priežiūros priemones ir tai tik maža dalis to, kas sutelpa į vieną kortelę. Visą partnerių sąrašą galite rasti internetinėje svetainėje: www.60plius.lt/kortele

„Nors už lango dar ruduo, tačiau nereikia pamiršti, kad artėja Kalėdos ir tokia kortelė gali tapti puikia dovana mamoms, tėčiams, seneliams, močiutėms, tetoms ar dėdėms, taip paskatinant juos veikti, nesėdėti namuose, nenuobodžiauti, o ieškoti kasdienybę praturtinančių užsiėmimų. Juk išėjus į pensiją gyvenimas tikrai nesibaigia, jis tęsiasi, kuomet visą laiką gali skirti sau ir savo hobiams. Liūdesys bei depresyvios nuotaikos taip pat siaubingai kenkia sveikatai, tad kodėl brangiems žmonėms nesuteikus progos pasinaudoti pritaikytomis nuolaida ir pensinį amžių pamatyti kitomis spalvomis“, – tikina I. Pivoriūnienė.

Su gydytoja I. Pivoriūniene susitikti ir apie „60+ kortelės“ privalumus pasikalbėti gyvai galima 2023 spalio 27-28 d. vykstančioje „Sveikatos parodoje“, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Taip pat skaitykite: