,

Kaip išsirinkti lovą vaikui?

Pasirinkti vaikišką lovą nebus sudėtinga, jei žinosite, į ką atkreipti dėmesį, kokius aspektus vertinti, kam teikti prioritetą. Tad štai keli patarimai, kurie, tikėtina, padės išsirinkti lengviau.

Vaiko amžius ir ūgis

Viengulės lovos vaikams yra tokios įvairios, kad išsirinkti – užduotis gana sudėtinga. Pirmiausia įvertinkite, kokio amžiaus vaikučiui lovos dairotės. Jei jis mažesnis kaip 3 metukų, verta pirkti lovelę, kuri turi šonines apsaugas, saugančias nuo iškritimo. Jei vaikas vyresnis – pasirinkimas daug platesnis. 

Svarbus ir vaiko ūgis. Jei perkate kokybišką lovą, naudinga iškart pirkti didesnę, kuri sėkmingai tarnaus ne vienerius metus. Vaiko ūgį turi atitikti ir lovos aukštis, t. y. jam turi būti patogu į lovelę įlipti bei iš jos išlipti, kas labiau aktualu, jei vaikas mažesnis.

Medžiagos

Vaikiška lova turi būti kokybiška, tvirta ir stabili. Jei lovos rėmas dengtas laku, dažais ar kitomis medžiagomis, įsitikinkite, kad jos yra ekologiškos, sudėtyje neturi kenksmingų ingredientų. 

Įvertinkit tvirtinimo elementus – jie turi tobulai atlikti savo funkciją.

Atsižvelgiant į tai, kad vaikai mėgsta lovoje ne tik miegoti, bet ir pašokinėti, rinkitės viengulę lovą su aukštos kokybės grotelėmis.

Dizainas

Nepamirškime ir formų bei spalvų – juk vaikai myli akimis. Jei vaikas jau ūgtelėjęs, leiskite pačiam irgi prisidėti prie lovos pasirinkimo.

Taip pat skaitykite: