,

Kuo svarbu pasirūpinti vykstant į kelionę su šunimi?

Vasara – kelionių metas. Šiuo metų laiku dauguma mūsų stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, o į įvairias išvykas neretai vykstame ne vieni, bet su savo keturkojais bičiuliais. Kad kelionė praeitų tikrai sklandžiai, naudinga žinoti, ką svarbu pasiimti su savimi.

Augintinio pasas

Jei vykstate į užsienį, svarbu turėti augintinio pasą su galiojančių skiepų atžymomis. Vertėtų nepamiršti, kad po skiepų yra taikomas karantino laikotarpis, o vykstant į tam tikras šalis taip pat reikia pasirūpinti papildomomis procedūromis.

Šuns maistas ir vanduo

Kelionės metu augintinį patogiausia šerti sausu maistu arba konservuotu pašaru, kuris parduodamas nedidelėmis pakuotėmis (pavyzdžiui, galite rinktis pakelius ar skardines, kurie yra skirti vienam maitinimui). Kelionės metu nereikėtų eksperimentuoti su maistu ir duoti tokį pašarą, kurį augintinis yra pratęs valgyti. Taip pat nepamirškite dubenėlių ir šviežio vandens.

Pavadėlis ir antkaklis

Atsakingi šeimininkai puikiai žino, kad daugumoje viešų vietų negalima vedžioti šunų be pavadėlio. Būtent todėl visada svarbu pasirūpinti tvarkinga įranga, o tuomet, jei vaikščiosite miške, naudinga su savimi turėti ilgą pavadėlį. Nepamirškite ir ekskrementų maišelių!

Ko dar nepamiršti?

Pasirūpinkite, kad kelionė automobiliu būtų saugi, todėl augintinį vežkitės specialiame transportavimo bokse arba prisegtą saugos diržu (tam naudokite specialią įrangą). Jei kelionės metu šuo jaučia stresą, taip pat galite naudoti raminančias priemones, kurių galite įsigyti https://evet.lt/ parduotuvėje.

 

Taip pat skaitykite: