,

KAIP NAMUOSE SUKURTI KLASIKINIO STILIAUS INTERJERĄ?

Kilimai kambariams suteikia jaukumo, kartais net gali tapti pagrindiniu jų interjero akcentu. Jų dėka galima namuose sukurti tokią aplinką, kuri mums mieliausia. Pavyzdžiui, vieni mėgsta žaismingumą, kiti modernumą, treti – minimalizmą, o dar kitiems prie širdies tai, kas vadinama klasikiniu stiliumi. Kadangi kilimų pasirinkimas rinkoje yra milžiniškas, tad kiekvienas nesunkiai ras, tai kas jam tinka ir patinka.

Kaip apibūdinami klasikiniai kilimai?

Pirmiausiai klasikinius kilimus vertina už tai, kad jų vertingumą patvirtina išmėginimas laiku. Be to, klasikiniai kilimai bet kokios paskirties kambariuose suteikia jiems prabangos, elegancijos ir tuo pačiu jaukumo kupiną aplinką.

Klasikinius kilimus mėgsta ne tik vyresnio amžiaus žmonės, bet ir jaunos šeimos, nes tinkamai parinkus šių kilimų spalvas ir raštus, galima sukurti žaismingą, netgi ekstravagantišką aplinką, kuri patinka jaunimui. O šiaip kilimo spalvas galima arba derinti prie bendrų patalpos interjero spalvų, ar ryžtis sukurti ką nors ryškaus ir vizualiai pribloškiančio.

Kokie yra kilimų audinio pluoštai?

Daugelio kilimų pluoštas yra augalinės kilmės – tai medvilnė, linas, viskozė ir net bambukas. Jie yra labai draugiški aplinkai, nesukelia alerginių reakcijų. O lininiai bei medvilniniai kilimai yra itin patvarūs. Tik jų priežiūra gana sudėtinga, gana sunku išvalyti dėmes, o valymui negalima naudoti stiprių cheminių valiklių.

Stylish interior of modern living room

Kilimai dar yra gaminami iš gyvulinės kilmės pluošto ir vilnos. Dažniausiai sutinkami vilnoniai kilimai, jie ilgaamžiai, nebijo ugnies ir drėgmės, nesielektrina, ant jų sunku pastebėti dėmes. Tačiau jie blunka tiesioginiuose saulės spinduliuose ir gali sukelti alergiją. Tuo tarpu šiuolaikinių technologijų dėka sukurto sintetinio pluošto kilimai savo išvaizda yra panašūs į natūralaus pluošto kilimus, turi nemažai puikių fizinių savybių ir kainuoja pigiau.

Kas yra žinoma apie pasendintus kilimus?

Niekas neprieštarauja teiginiui, jog pasendinti kilimai yra išskirtiniai. Jie atkreipia dėmesį efektu, kurį kilimams suteikia speciali jų „sendinimo“ procedūra. Žvelgiant iš šono susidaro įspūdis, jog šios rūšies kilimai yra nugyvenę kelias dešimtis metų, o iš tikrųjų jie yra stebėtinai patvarūs ir praktiški. Jų populiarumą lemia subtili išvaizda, sukurianti neišpasakyto švelnumo efektą. Šios rūšies kilimai tinka pačių įvairiausių stilių – retro, Provanso ar tradicinio klasikinio interjeruose.

 

Taip pat skaitykite: