,

Atlikėjo „Daddy Was A Milkman“ tėtis atskleidė sūnaus sceninio vardo reikšmę: „Deja, ne aš buvau tuo pienininku“

Populiarus Lietuvoje atlikėjas Ignas Pociūnas, geriau žinomas kaip „Daddy Was A Milkman“, meilę muzikai paveldėjo būtent iš savo tėčio Antano. 71-erių metų senjoras visą gyvenimą derino dvi didžiules aistras: sportą ir akordeono skambesį. Tačiau iki šiol aktyviai sportuojantis bei muzikuojantis vyras atskleidžia pienininku niekuomet nebuvęs, o sūnaus pasirinktas sceninis vardas pasakoja kitokią istoriją, paremtą jo paties asmenine patirtimi.

Kaip ir kiekvieną šeštadienį, „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus vėl žadins senjorų norus pildanti laida „Pirmi kartai. 60+“, kurioje dalinamasi ne tik senjorams aktualia šių dienų informacija, bet ir unikaliomis istorijomis, kurių herojai, laužydami mitus apie savo amžių, išpildo ilgai kauptas svajones ir pasiryžta išbandyti dalykus pirmą kartą savo gyvenime.

Šios savaitės laidos herojus – 71-erių metų senjoras Antanas Pociūnas. Vyras visuomet svajojo tapti krepšininku, tačiau gyvenimas pasisuko kita sporto kryptimi ir dirbęs lengvosios atletikos treneriu, Antanas išugdė ne vieną vaikų kartą Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje.

„Sportas atsirado nuo penktos klasės, kai atvykęs į Taujėnų vidurinę mokyklą pamačiau, kaip krepšinį žaidžia vyresni vaikai. Vėliau ir pats lankiau krepšinio mokyklą, po to žaidėm rankinį ir mane pastebėjo Ukmergės lengvosios atletikos treneris, kuris pakvietė pamėginti pamėtyti disko ir pastumdyti rutulio. Po metų laiko respublikoje užėmiau 2 ir 3 vietas, o po mokslų įstojau į pedagoginį“, – laidoje pasakos senjoras.

Tačiau nors Antanas savo gyvenimą pašventė pedagoginei veiklai, turėtų svajonių jis neapleido ir išpildė jas vėlesniais laikais. Šiandien senjoras žaidžia krepšinio veteranų komandoje ir ne tik aktyviai sportuoja, bet ir renka nugalėtojų medalius.

„Suradau „Vilniaus statybos“ veteranų komandą ir mane tenai priėmė, įrodžiau, kad ir aš galiu būti su buvusiomis krepšinio žvaigždėmis ir ta veikla tęsiasi iki šiol, dalyvaujam Europos ir pasaulio čempionatuose bei užimam prizines vietas“, – girsis senjoras.

Tačiau ne tik meilė sportui dega Antano širdyje. Čia karaliauja dar ir muzika, o į rankas paimto akordeono skambančiais garsais vyras džiugina ne tik namiškius, bet ir koncertų lankytojus. Tokia aistra – paveldėta, mat vaikystėje Antanas girdėjo grojantį tėti, todėl senjoras visą gyvenimą pagrindinį darbą derino su šiuo hobiu.

„Muzika mano gyvenime atsirado, kai pirmą kartą išgirdau savo tėtį, grojantį armonika. Tie garsai man padarė didžiulį poveikį, nes tuo metu radijo namuose neturėjome. Iki dešimties pats grojau armonika, vėliau krikšto mama padovanojo akordeoną ir nuo to viskas prasidėjo. Dainavau ansamblyje „Šviesa“, grodavom šokiuose, o po to įvairiuose renginiuose. Sykį pas mane į lengvosios atletikos maniežą atėjo Aleksas Lemanas ir pakvietė važiuoti į koncertus, kurie vyko sekančią dieną. Autobuse sustatėm programą, atsirinkom tonacijas“, – prisiminimais dalinsis laidos herojus.

Muzikavimo talentas ir klausa Pociūnų šeimoje keliauja iš kartos į kartą, nes ir Antano sūnus Ignas – žinomas Lietuvoje atlikėjas „Daddy Was A Milkman“. Tiesa, šiame pseudonime užslėpta istorija – ne apie Antaną. Pienininku jis niekuomet nedirbo, bet laidoje, džiaugdamasis sūnaus pasiekimais, atskleis tikrąją tokio sceninio vardo pasirinkimo reikšmę.

„Deja, pats pienininku aš nebuvau, tačiau Ignas, išvažiavęs į Ameriką, dirbo pieninėje, o jis pats turi du vaikučius, mano anūkus, tai grupės pavadinimas atspindi jo paties patirtį“, – pasakos Antanas.

Paklaustas apie dar neišpildytas svajones, senjoras nedvejos, drąsiai išreikšdamas norą patobulinti savo muzikinius įgūdžius ir bent vienai dienai atsidurti vokalo studento kailyje. Mokytis niekada nevėlu, todėl Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rūmuose jam individualią pamoką praves dainininkė, docentė Indrė Dirgėlaitė. 

NAUDINGI PATARIMAI SENJORAMS

Ką daryti, jog judėjimas nekeltų skausmo?

Krepšinio komanda Vilniaus „Statyba-Senjorai“ treniruojasi po du kartus per savaitę ir taip jau beveik 15 metų. Šioje mėgėjų komandoje žaidžia įvairių profesijų vyrai: stomatologai, atsargos pulkininkai, germanistai, energetikai, ir visus juos vienija žinojimas, kad judėjimas – tai raktas į sveiką bei laimingą gyvenimą.

laida 60+

Tačiau sąnarys, atsakantis už judesių amplitudę, kraujotakos neturi ir minta aplink jį esančiu skysčiu. Būtent šiuo klausimu svarbų vaidmenį žmogaus organizme vaidina kolagenas. Tai pagrindinis baltymas, kuris palaiko audinių struktūras, lemia jų elastingumą, lankstumą, dėl to žmogus gali judėti be skausmų, laisvai. Šį baltymą organizmas sintetina nuolat ir jis sudaro apie 25 proc. visų organizmo baltymų.

„Kolageno trūkumą galima pirmiausiai pajusti sąnariais, sumažėjus jų lankstumui, jaučiamam skausmui judant. Taip pat išduoda ir odos pilkėjimas, sausėjimas, kremzlių trūkinėjimas, net valantis dantis pažeidžiamos kraujagyslių sienelės ir kraujuojančios dantenos gali simbolizuoti apie kolageno trūkumą. Taip pat gali blogai gyti žaizdos, retėti kaulai, atsirasti raumenų silpnumas“, – laidoje teigs vaistininkė Elvyra Ramaškienė.

Pasak mokslininkų, nuo 25-erių metų amžiaus žmogaus organizme ima lėtėti kolageno gamyba. Kolageno gausu lašišoje, raudonos ar žalios spalvos daržovėse, citrusiniuose vaisiuose, tačiau norint gauti pakankamą šio baltymo kiekį, tektų suvalgyti nemenką porciją prieš tai išvardintų produktų, tad specialistai ragina rinktis maisto papildus, tokius kaip „Cemio Gemze“, kurių sudėtyje yra grynos formos pirmo ir antro tipo kolageno bei vitamino C, itin veiksmingo sąnariams ir jų kremzlėms.

Laida „Pirmi kartai. 60+“ – puikus įrodymas, kad troškimui mėgautis gyvenimu amžiaus ribos nėra. Vedėjos Lauros Balčiūtės kalbinami senjorai, jų pirmi kartai bei aktualiausios naujienos – šeštadienį, 10 val., tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.“

Taip pat skaitykite: