,

Pa(si)dovanokite šilumą ir jaukumą

Liko visai nedaug laiko iki švenčių, tad daugelio galvose po truputį ima suktis mintys apie namų dekorą, valgiaraščio planavimą bei, žinoma, kalėdines dovanas. Galbūt jau esate sudarę dovanų sąrašą? Tikimės, kad nepamiršote ir savęs… O tuos, kas dar svarsto, ką padovanoti artimiesiems ar draugams, kviečiame artimiau susipažinti su vilnone patalyne.

Po Kalėdų eglute – natūralios vilnos gaminiai

Kalėdos – šeimos šventė, kuri įprastai asocijuojasi su šiluma, ramybe bei jaukumu. Pačius artimiausius stengiamės apsupti dėmesiu ir iš visos širdies parinktomis dovanomis. Deja, išrinkti dovanas – ne visada paprasta užduotis.

Rodos, šiandien turime bene viską… kuo dar galima nustebinti brangų žmogų? Kartais genialumas slypi paprastume ir gerai dovanai reikia tik trupučio meilės.  Apgaubkite savo artimuosius dėmesiu po eglutę palikę nepaprasto jaukumo natūralios vilnos gaminius. Tai – kokybiška, tvari bei ilgaamžė dovana, tinkanti tiek vaikui, tiek suaugusiam.

Vieni populiariausių vilnos gaminių yra šlepetės, pagalvėles, pledai ir patalynė. Pastaroji išsiskiria praktiškumu, patogumu bei antibakterinėmis savybėmis – šias vilnos audiniui suteikia avies odoje esanti medžiaga – lanolinas. Dėl jo vilnos gaminiai įgyja atsparumą aplinkoje besiveisiančioms dulkių erkutėms, grybeliams bei kitiems nešvarumams, galintiems tapti alergijų sukėlėjais. Vilnoniai gaminiai tinka kvėpavimų takų ligomis sergantiems ar į alergijas linkusiems asmenims, taip pat kovojantiems su įvairiomis odos problemomis.

Natūrali vilna – puikus sprendimas žmonėms, kuriuos vargina padidėjęs prakaitavimas. Šis audinys yra higieniškas, puikiai sugeria ir išgarina drėgmę bei pasižymi gera termoreguliacija. Ką tai reiškia? Kad su vilnone antklode ar pledu tiek žiemą, tiek vasarą jausitės komfortiškai, neperkaisite, todėl išvengsite gausesnio prakaitavimo bei atsikratysite nemalonaus prakaito kvapo.

Vilnos pluoštas pasižymi tamprumu, elastingumu, apsaugo nuo UV spindulių ir yra atsparus karščiui. Be to, vilna yra 7 kartus atsparesnė dėvėjimuisi nei medvilnė ir net 10 kartų atsparesnė nei šilkas. Net ir sulenkus-ištiesus vilnos pluoštą 20 000 kartų, jis nepraranda savo pirminių savybių.

Vilnonė patalynė – ir žiemai, ir vasarai

Tyrimai rodo, kad žmonių, miegančių su vilnone patalyne, pulsas yra lėtesnis, jie naktį rečiau pabunda ir ilgiau išlieka gilaus miego fazėje. Pakeitę savo įprastą antklodę į vilnonę, asmenys jaučiasi geriau išsimiegoję, pailsėję.

Vilnonę patalynę galite rinktis pagal savo individualius poreikius bei miego įpročius. Vasarinės antklodės yra lengvos ir švelnios, vieno sluoksnio, todėl tvankiomis vasaros naktimis apgaubia jaukumu, tačiau neleidžia perkaisti. Jos puikiai tiks vertinantiems universalumą ir nemėgstantiems per daug šilumos. Šios antklodės įprastai gaminamos iš merinosų, kupranugarių ar kašmyro vilnos arba derinant kelias medžiagas, pavyzdžiui, vilną ir medvilnę ar vilną ir liną. Pastarosios sudėties vasarinę antklodę galima naudoti kaip apklotą kūdikiams ar kaip lengvą pledą. Plonos, tačiau šiluma apgaubiančios vilnonės antklodės užtikrins maksimalų komfortą bei leis mėgautis ramiu poilsiu

Žiemines antklodes patartina rinktis tiems, kas mėgsta miegoti šilčiau. Jos yra sunkesnės ir gaminamos iš merinosų, kašmyro, kupranugarių vilnos ar jų derinių. Įprastai šios antklodės yra dviejų sluoksnių, tačiau pralaidžios orui, kad palaikytų optimalią kūno temperatūrą. Dėl išskirtinio žieminių antklodžių švelnumo ir jaukumo šaltais žiemos rytais tikrai nesinorės keltis iš lovos.

Idealus pasirinkimas kūdikiams ir vaikams

Vilnonė patalynė – puikus pasirinkimas ieškantiems mielos, tačiau kartu ir praktiškos dovanos mažiesiems, ypač kūdikiams. Tikriausiai esate matę ar susidūrę, kai naujagimiams ligoninėje uždeda vilnones pirštines, kojinytes ar kepurę. Tai daroma todėl, kad naujagimio organizmas kurį laiką nesugeba savarankiškai reguliuoti temperatūros ir iškyla rizika perkaisti ar peršalti. Vilna šiuo atveju padeda apsaugoti mažylį nuo minėtų bėdų.

Dėl savo ypatingų savybių, vilnonė patalynė idealiai tinka ir vyresnio amžiaus vaikams, ypatingai tiems, kurie prakaituoja ar jautriai reaguoja į temperatūros pokyčius. Subtilaus dizaino „Flokati“ patalynė vaikams (antklodės, pagalvės bei paklotai) gaminama iš aukščiausios kokybės vilnos, kurios termoreguliacinės ir antibakterinės savybės užtikrina ramų, komfortišką mažylio miegą.

Apsupkite artimuosius rūpesčiu, meile ir šiluma dovanodami kokybiškas, jaukias bei tvarias dovanas!

 

Taip pat skaitykite: