,

Jaučiatės nepailsėję? Sužinokite, kaip sau padėti

Šiandien gyvename nuolatiniame skubėjime ir kartais pamirštame pasirūpinti savimi: sveikai maitintis, judėti bei skirti laiko kokybiškam poilsiui. Pastarasis neretai atsiduria antrame plane dėl didelio darbų kiekio, buities rūpesčių ar nuolatinio streso. Dalijamės, kaip sau padėti geriau išsimiegoti.

Susitvarkykite dienos režimą

Norint susidoroti su miego problemomis, pirmiausia, reikia trumpam stabtelėti ir iš šalies pažvelgti į savo gyvenimo būdą. Nors neretai sakoma, kad vyresniame amžiuje žmogus tampa sėslesnis, daugiau laiko praleidžia namuose, faktai neretai parodo visai kitokią realybę – nemažai senjorų gyvena aktyvų gyvenimo būdą, keliauja, rūpinasi anūkais ir spėja sutvarkyti kiekvieną namų kampelį. Nepamirškite, kad mūsų kūnas – mūsų tvirtovė, kuria reikia rūpintis bei leisti sau pailsėti.

Miegą tiesiogiai veikia jo kiekis, todėl nakties poilsiui reikėtų skirti maždaug 7–8 valandas. Jeigu pastebėjote, kad tiek laiko skirti nepavyksta, atkreipkite dėmesį – galbūt turite per daug darbų ir veiklų, galbūt užsižiūrėję mėgstamą serialą einate miegoti gerokai vėliau nei turėtumėte? Pabandykite gulti į lovą šiek tiek anksčiau, o geriausia – kasdien eikite miegoti ir kelkitės tuo pačiu metu.

Prieš miegą atsisakykite dirgiklių – išjunkite televizorių, nenaršykite telefone. Kambaryje turėtų būti vėsu, tad prieš miegą vertėtų išvėdinti kambarį. Tai padės kūnui ir smegenims atsipalaiduoti ir greičiau užmigsite. Organizmui pripratus, miegosite geriau ir jausitės labiau pailsėję.

Labai svarbu, ant kokio paviršiaus miegate

Tyrimai rodo, kad didelė dalis žmonių neišsimiega dėl to, kad pasirenka netinkamą patalynę, čiužinį ar net lovą. Tad jeigu susiduriate su miego sutrikimais, galbūt jums netinka patalynės medžiaga arba per retai ją skalbiate? O galbūt lova ar čiužinys savo jau atitarnavo?

Ne ne, tokiu atveju jums tikrai nebūtina pulti ieškoti brangios lovos ar čiužinio, pakaks įsigyti antčiužinį, kuris jūsų miego paviršių pavers minkštu it debesėliu. Universalus pasirinkimas – komfortiškas Napsie antčiužinis. Tai – sertifikuotas produktas, padedantis pagerinti turimo miego paviršiaus kokybę.

Antčiužinio pagrindo apačią sudaro 5 cm storio „Ecocell®“ medžiagos (korėto poliuretano) sluoksnis, kuris prisitaiko prie kiekvieno kūno centimetro bei yra laidus orui. Apačioje esantys neslystantys taškeliai, suteikiantys antčiužiniui stabilumo, o speciali medžiaga „CleanEffect®“ saugo čiužinio priedą nuo bakterijų, dulkių erkučių ir nemalonių kvapų.

Į savo namus įleidę Napsie antčiužinį, mėgausitės minkštumo ir stabilumo deriniu, o esant poreikiui, galėsite jį naudoti kaip čiužinuką nakvoti likusiems svečiams. Be to, šį antčiužinį paprasta suvynioti ir sutvirtinti elastingais dirželiais, todėl vasarą jis taps geriausiu draugu vasarnamyje, išvykose į gamtą ar net kelionėse į užsienį.

Pasirinkite antčiužinio dydį pagal savo individualius poreikius ir mėgaukitės kokybišku poilsiu su Napsie!

 

Taip pat skaitykite: