,

Ozonas –  tikra gamtos dovana žmogui

Ozonas – tai dujinė molekulė, kurios poveikis žmogaus sveikatai pastebėtas jau seniai. Pradžioje ozonas buvo naudojamas geriamajam vandeniui sterilizuoti, o vėliau – ir terapiniais tikslais: atviroms žaizdoms, praguloms ir herpes virusams gydyti. Mokslininkai kasmet atranda vis naujų ozono panaudojimo sričių. Medicinoje ozonas naudojamas daugelio ligų gydymui ir profilaktikai, virusų ir bakterijų naikinimui. Infekcinės įvairių organų ligos dažniausiai gydomos antibiotikais, tačiau šių vaistų veiksmingumas ilgainiui mažėja. Todėl vis ieškoma alternatyvių antibakterinio poveikio priemonių ir būdų, vienas tokių – ozono terapija (OT). 

 

Ozonas padeda įveikti akių infekcijas

 

Ozonas yra stipriausias natūralus oksidatorius, sukurtas pačios gamtos. Mokslininkai įrodė, kad ozono dujos stimuliuoja imuninę sistemą, gerina širdies, smegenų, galūnių kraujotaką, pagerina deguonies bei medžiagų apykaitą, atnaujina audinius, naikina kenksmingas bakterijas, virusus, grybelius. Be to, ozono terapija yra viena efektyviausių antibiotikų alternatyvų, gydant akių infekcijas, nes aktyviai veikia dažniausius akių infekcijų sukėlėjus, nedidina mikroorganizmų atsparumo, gerai toleruojama ir skatina akių audinių gyjimą.

Akių infekcijas dažniausiai sukelia įvairios bakterijos, tokios kaip streptokokas, auksinis stafilokokas (SA) ir kitos. Pastaraisiais metais visame pasaulyje daugėja antibiotikams atsparių SA padermių, įskaitant tas, kurios dažniausiai sukelia ragenos ir akies obuolio paviršiaus infekcijas. Auksinio stafilokoko bakterija tampa vis atsparesnė antibiotikams ir tai opi problema. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad ozono terapija veiksmingai naikina įvairius akių infekcijų sukėlėjus, tame tarpe ir įvairių padermių SA, suardydama jų ląsteles, todėl nedidina mikroorganizmų atsparumo, taip pat skatina akies audinių atsinaujinimą. Ozonas nuslopina uždegimą, tačiau nežaloja sveikų audinių ląstelių ir nealergizuoja. Ozono terapija pasižymi stipriu oksidaciniu poveikiu, dezinfekuoja akies obuolį ir aplinkinę odą. Ozono prisotinti akių lašai buvo sukurti visai neseniai.

Liposominis ozonuotas aliejus pasižymintis daugiafunkciniu veiksmingumu

Liposominis ozonuotas tirpalas akims DESODROP yra plataus spektro antibakterinio, antivirusinio, antigrybelinio poveikio, apsaugo ragenos epitelį ir skatina audinių gyjimą bei veikia kaip lubrikantas – stabilizuoja ašarų plėvelę. Šis tirpalas skiriamas palengvinti atsistatymo procesus po: chirurginių intervencijų (kataraktos, lazerinių operacijų, atliekant vaistų injekcijas į akį), traumų, uždegimo simptomų gydymui, taip pat ir infekcinės kilmės (akių junginės, ragenos, akių vokų uždegimo ir pan.), gydant akių sausumą bei sudirgimą, atsirandantį dėl aplinkos sąlygų ar esant akių paviršiaus pokyčiams dėl ašarų plėvelės nestabilumo.

Taip pat skaitykite: