,

Namų turtą apsaugoti paprasčiau bus, jei…

Mano namai – mano tvirtovė, namai – saugiausia bei maloniausia vieta pasaulyje, tokie ir panašūs posakiai yra girdimi labai dažnai ir dauguma žmonių su tuo visiškai sutinka. Tačiau tai, ar iš tiesų namai taps saugiausia vieta pasaulyje, nemaža dalimi priklausys ir nuo jūsų pačių. Galite įgyvendinti labai daug įvairių sprendimų, kurie (dauguma iš jų kainuos ypač nedaug), tačiau labai didins jūsų namų apsaugos lygį. Tad skubame dalintis patarimais, kurie tikrai pavers jūsų namus gerokai saugesne vieta.

Kiekvienam šeimos nariui – ne tik atskiras raktas, bet ir svarbi informacija

Tam, kad būtų galima patekti į namus, reikalingi ir raktai. Ir jei gyvenate su šeima, tokiu atveju, atskiras raktas yra reikalingas kiekvienam jos nariui, įskaitant ir jūsų atžalas (jeigu jos jau savarankiškai keliauja į ugdymo įstaigas). Tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad su kiekvienu raktu turi būti išsakoma ir svarbi informacija, laikomasi tam tikrų taisyklių, ypač tai svarbu, kai kalbama apie mažamečius vaikus: ne tik privalote juos išmokyti tinkamai naudotis raktais, bet ir informuoti, kaip juos reikia saugoti, dėl kokių priežasčių net ir trumpam negalima jų patikėti kitiems asmenims; kaip užrakinus duris, kiekvieną kartą reikėtų dar kartą patikrinti, ar iš tiesų durys tinkamai užsirakino ir t.t. Taigi, už svarbios informacijos, susijusios su raktais, perdavimą savo vaikams, esate atsakingi tik jūs, o tokios paslaugos kaip profesionali raktų gamyba taip pat prisidės prie jūsų šeimos namų saugumo, užtikrindama, kad kiekvienas jos narys turės po raktą.

Apšvietimas – ne tik estetika, bet ir aukštesnis saugumo lygis

Jei turite jums priklausantį sodą ar kiemą, tai, ko gero, skiriate ir nemažai energijos ir laiko su šiomis erdvėmis susijusiais darbais. Taip pat labai tikėtina, kad daug jau investavote ir į šioms erdvėms skirtus dekoro elementus. Vis dėlto, dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad dauguma žmonių lauko šviestuvus irgi yra linkę priskirti dar vienam dekoro elementui. Ir iš tiesų – apšviestos erdvės atrodo labai patraukliai. Tačiau nereikia pamiršti dar vienos puikios detalės – apšvietimas garantuoja ne tik estetiką, bet ir gerokai aukštesnį saugumo lygį.  Statistika rodo, kad būtent apšviestos teritorijos yra vienas labiausiai vagišius gąsdinančių veiksnių.

Duris rakinkite net dėl penkių minučių

Penkios minutės – būtent taip pat dažniausiai skamba tas terminas, kurį įvardinę žmonės pasielgia nelabai atsakingai – tiesiog nerakina durų. Dauguma galvoja, kad jei vos trumpam paliks nerakintus namus ir nubėgs pas kaimynus pasiskolinti kokio nors maisto produkto, tai nieko blogo nenutiks. Tačiau tiesa – ne tokia optimistiška: praktika rodo, kad ypač didelė dalis vagysčių įvyksta  tiesiog žaibiškai. Taigi, jei norite būti tikri, kad dėl savo namų saugumo darote viską, išsiugdykite įprotį namus užrakinti net ir tuo atveju, jei juos paliekate vos keliom minutėm.

Ir saugumą užtikrinantys įrenginiai – sensta

Ne paslaptis, kad labai dažnai žmonės investuoja į tokius įrenginius, kaip spynos, kameros signalizacija ir t.t., manydami, kad tai padės padidinti namų saugumo lygį. Ir tai iš tiesų prisideda prie didesnio namų saugumo, tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad visi šie sprendimai – taip pat sensta. Tai reiškia, kad laikui bėgant, jie natūraliai dėvisi, tad po kurio laiko nebegali efektyviai atlikti ir tam tikrų savo funkcijų. Dar daugiau, nereikia pamiršti ir fakto, kad kiekvienais metais rinkoje pasirodo dar modernesni, kokybiškesni, ir, žinoma dar didesnį saugumą jūsų namams galintys užtikrinti gaminiai. Taigi, belieka tik pridurti, kad jei norite užtikrinti maksimalų savo namų saugumo lygį, bent kartą per kelerius metus reikėtų atsakingai tikrinti įrenginių būklę, o taip pat – pasidomėti rinkoje pasirodžiusiomis naujovėmis bei, jei reikia, nusidėvėjusius gaminius pakeisti naujais.

Draugiški santykiai su kaimynais – tiesiog būtini

Ir pabaigai – dar viena svarbi detalė. Dauguma žmonių galvoja, kad visiškai nesvarbu, kokie santykiai – draugiški ir ypač glaudūs ar ne, bus palaikomi su kaimynais. Tokie žmonės paprastai yra linkę vertinti privatumą, ramybę ir net artimiausių kaimynų dažnai nekviečia į savo valdas. Visgi, tai nėra pats geriausias variantas, ypač tuo atveju, jei norite užtikrinti aukščiausią savo namų saugumo lygį. Palaikykite šiltus ir draugiškus santykius bent su kai kurias kaimynais, kad nusprendus išvykti ilgesniam laikui iš namų, turėtumėte į ką kreiptis dėl rūpinimosi jūsų valdomis.

Taigi, apibendrinant belieka tik pridurti, kad jei norite užtikrinti maksimalų savo namų saugumą, turėtumėte paisyti ir šių patarimų: kiekvieną šeimos narį ne tik aprūpinkite jam skirtu raktu (tai užtikrinti padės raktų gamyba), bet ir supažindinkite su saugumo taisyklėmis; noriai investuokite į aplinkos apšvietimą; nuolat vertinkite namuose jau įdiegtų saugumo įrenginių būklę bei domėkitės naujovėmis ir, jei reikia, senus įrenginius keiskite naujais; o taip pat – palaikykite draugiškus santykius su kaimynais, kad panorėjus išvykti ilgesniam laikui, būtų užtikrintas rūpestis jūsų būstu.

Taip pat skaitykite: