,

Prasidėjo dviračių sezonas: 5 išmanūs patarimai ir aplikacijos dviratininkams

Atšilus orams, į gatves išriedėjo dviračiai. Tam, kad pasivažinėjimas būtų dar malonesnis, technologijų ekspertai dalinasi naudingais patarimais ir geriausiomis programėlėmis dviratininkams.

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pristato penkis išmanius įrankius kiekvienam dviračių sporto entuziastui.

#1 Dviračių žygio planavimui –  „Komoot“

Norintiems pasiruošti kelionei iš anksto, pravers aktyvaus laisvalaikio aplikacija „Komoot“. Joje rasite daugybę parengtų maršrutų ir galėsite patys suplanuoti savo artimiausią išvyką. Programėlė vertinama dėl intuityvios, balsu valdomos navigacijos, efektyvių maršrutų planavimo įrankių ir žemėlapių, kurie veikia net ir be interneto ryšio.

Organizuoti naujus žygius čia labai paprasta. Pirmiausia programėlė paklaus jūsų, kokiu būdu keliausite ir koks yra jūsų fizinio pasirengimo lygis. Tuomet reikės pasirinkti kelionės pradžios tašką ir pažymėti, kur kelionę norėtumėte užbaigti. Visa kita „Komoot“ atliks už jus – beliks sėsti ant dviračio ir leistis į nuotykius. Be to, išmaniu kelionės planuokliu galite naudotis ne tik programėlėje, bet ir internetinėje svetainėje komoot.com.

#2 Bendravimui ir statistikos sekimui – „Strava“

Viena mėgstamiausių ir populiariausių dviratininkų visame pasaulyje naudojama programėlė neabejotinai yra „Strava“. Ji leidžia patogiai stebėti savo fizinės veiklos rodiklius ir statistiką – važiavimo greitį, nuvažiuotą atstumą, sudegintas kalorijas ir savo pasiektus asmeninius rekordus.

Aplikacija dažnai yra vadinama sportininkų socialiniu tinklu. Čia galite bendrauti ir važytis su kitais atletais iš bet kurios pasaulio vietos. Taip pat galite sekti savo draugus bei dalintis nuotraukomis, maršrutais ir sportiniais rezultatais su draugiška programėlės vartotojų bendruomene.

#3 Saugumui kelyje – „Busby“

Jei norite būti ramūs dėl savo saugumo, į telefoną įsidiekite specialią programėlę „Busby“. Nelaimės atveju, ji automatiškai praneš apie incidentą jūsų pasirinktiems kontaktams ir pasidalins tikslia jūsų buvimo vieta.

Kaip tai veikia? Jums davus sutikimą ir pradėjus savo treniruotę ar kelionę dviračiu, aplikacija stebi jūsų judėjimą. Programai užfiksavus kritimą ar neveiksnumą, pradedamas skaičiuoti laikas, po kurio išsiunčiama žinutė su jūsų buvimo vieta iš anksto pasirinktam kontaktiniam asmeniui. Jūs turite 30 sekundžių deaktyvuoti šią funkciją, jei jaučiatės gerai ir pagalbos nereikia.

Programėlė užtikrina, kad jaustumėtės saugūs sportuodami lauke ir leisdamiesi į naujus dviračių žygius kelyje. Žymus dviračių sporto naujienų portalas „Cycling Weekly“ šią programėlę paskelbė geriausia 2020 m. dviratininkų saugumo aplikacija.

#4 Treniruočių analizei ir progreso stebėjimui – „TrainingPeaks“

Siekiantiems gerų sportinių rezultatų, verta išbandyti vieną iš sporto analizės įrankių, pavyzdžiui populiarią platformą „TrainingPeaks“. Ji padės sekti ir analizuoti savo sportinius pasiekimus, stebėti savo progresą, planuoti treniruotes ir pasiruošti naujiems iššūkiams. Patogu tai, kad programa yra lengvai suderinama su daugiau nei 100 įvairių sporto aplikacijų ir išmaniaisiais laikrodžiais bei apyrankėmis.

Čia galėsite vesti savo treniruočių tvarkaraštį, pasižymėti aktualius renginius, vertinti savo treniruočių duomenis, bendrauti su treneriais ir gauti naudingų įžvalgų. Atletų pamėgta platforma galite naudotis ne tik programėlėje savo telefone, bet ir svetainėje trainingpeaks.com.

#5 Oro sąlygoms įvertinti – „Weather Channel“

Dviratininkams taip pat ypač svarbios tikslios orų prognozės. Jos padeda planuoti keliones iš anksto ir nesibaiminti staigių oro permainų. Orams sekti bus naudinga daugiau nei 50 mln. vartotojų visame pasaulyje turinti „The Weather Channel“ aplikacija. Ji informuos ne tik apie oro pokyčius, bet ir apie oro kokybę, drėgmę, vėjo stiprumą, slėgį, matomumą, alergijos rizikas bei UV spindulių indeksą.

Čia rasite išsamias orų prognozes dviem savaitėms į priekį, galėsite sekti vietinius orų radarus ir gauti įspėjamuosius pranešimus apie artėjantį lietų. Prognozės atnaujinamos kas valandą, tad galėsite planuoti pasivažinėjimą dviračiu užtikrintai. Tuo tarpu speciali jutiminės temperatūros funkcija padės lengviau įvertinti realias oro sąlygas.

Taip pat skaitykite: