,

Apie problemas kalbėti negėda: moterų šlapimo nelaikymas

Vos paminėjus šlapimo nelaikymą stoja nesmagi tyla. Išgaruoja atvirumas ir drąsa. Moterys gėdijasi ir nedrįsta apie tai kalbėti. Varžosi klausti ir ieškoti pagalbos. Susitaiko su esama padėtimi. Tačiau apie problemas kalbėti – nebegėda.

 

Kodėl vyresniame amžiuje atsiranda šlapimo nelaikymas? 

 

Šis sutrikimas paprastai kamuoja vyresnes negu 55 metų moteris. Vyresniame amžiuje po truputį silpsta pilvo sienos ir tarpvietės raumenų tonusas. Pasikeičia mažojo dubens organų padėtis. Spaudžiant pasislinkusiai gimdai, susikaupęs net ir mažas šlapimo kiekis iš pradžių išteka tik sunkiai keliant, čiaudint, kosint. O po to – ir staigesnio judesio metu ar netgi ramiai vaikštant. Gali būti ir kitų priežasčių, tad visuomet būtina nedelsti ir kreiptis pagalbos į specialistus.

 

Šlapimo nelaikymas – ne gėdinga problema

 

Medikai atkreipia dėmesį, kad nedaug moterų išdrįsta pasitarti su savo gydytoju. Kaip svarbiausią priežastį, kodėl neieško pagalbos, jos nurodo gėdą. Bet taip elgtis nereikia. Visi specialistai šlapimo nelaikymą vertina kaip pagydomą moters sveikatos sutrikimą. Tad kiekviena moteris turi suvokti – tai ne gėdinga problema, kurią galima įveikti. Tik reikia nevengti kreiptis pagalbos į medikus. 

 

Beje, dabar yra paprasta rasti specialių produktų, palengvinančių šlapimo nelaikančių moterų kasdienybę ir higieną. Puikus pavyzdys – SENI sauskelnės-kelnaitės suaugusiems, skirtos esant vidutiniam ir sunkiam šlapimo nelaikymui. Jas rasite, spustelėjusios ant nuotraukos.

 

Įklotai didesniam šlapimo kiekiui sugerti

 

Kai kurios moterys dirba fizinį darbą. Joms tenka sunkiai kilnoti. Jei jos kovoja su šlapimo nelaikymo problema, dažnai pastebi, kad, keliant sunkumus, šlapimą sulaikyti dar sunkiau. Neretai nebepadeda net paprasti higieniniai įklotai. 

 

Tačiau yra urologinių įklotų, galinčių sugerti ir didelį išsiskiriančio šlapimo kiekį. Kai kurie – beveik 1000 ml. Tereikia kreiptis į vaistininką, apžiūrėti pavyzdžius ir išbandyti kelis dydžius, kol rasite sau tinkantį. Ir svarbu nesigėdyti apie tai kalbėti su gydytoju. Galbūt problema gali būti išspręsta kitaip.



Taip pat skaitykite: