,

Ar elektromobiliai Lietuvoje yra patogios transporto priemonės?

Lietuva yra labai patogus kraštas, nes norint ją pervažiuoti visą, nereikia kelių dienų, pakanka vos kelių valandų ir jūs jau galite atsidurti bet kuriame Lietuvos krašte. Puiku ir tai, kad norimą tašką galima pasiekti automobilių, nes tai yra viena iš patogiausių transporto priemonių, todėl ją turi beveik kiekvienas, kas turi teisę vairuoti. Elektromobiliai Lietuvoje tampa tokia transporto priemone, kurią renkasi vis daugiau žmonių, nes vis daugiau apie jas yra šnekama ir žmonės supranta, kiek daug pliusų jos turi. Tačiau ar tai yra tikrai geras pasirinkimas mūsų kraštui, norime papasakoti šiame straipsnyje, galbūt kur kas geresnis sprendimas yra rinktis visai kitą variantą.

Elektromobiliai Lietuvoje gali būti pakraunami skirtingose vietose

Lietuva yra puikus kraštas elektromobiliams, nes ji nėra didelė, todėl kuo puikiausiai galima nuvažiuoti nuo vieno taško iki kito ir tik tada krauti automobilį. O pakrovimo variantų yra net keli:

  • Nuosava pakrovimo stotelė, kurią paprastai galite įsirengti savo kieme. Tad grįžus po ilgesnės kelionės visada žinosite, kad turėsite laisvą vietą, kur pasikrauti elektromobilį ir taip visada jis bus pasiruošęs įveikti įvairius atstumus.
  • Vieša pakrovimo stotelė, kuria galite naudotis bet kada, kada randate laisvą vietą. Todėl tikrai nereikia nerimauti, jeigu gyvenate daugiabutyje ir neturite vietos kur pasistatyti savo nuosavos įkrovimo aikštelę. Tikrai ne visi elektromobiliai Lietuvoje turi nuosavas stoteles, tikrai dauguma iš jų naudojasi viešomis, tad dėl to nerimauti nereikėtų. Dar gali kilti nerimas ir dėl to, kad negalėsite surasti laisvos vietos, kad automobilį galėtumėte pasikrauti. Tačiau jų Lietuvoje dar nėra labai daug, kad reikėtų laukti eilėse, todėl vietą tikrai atrasite.

Ne per ilgi atstumai

Apie tai jau užsiminėme šiek tiek anksčiau, bet tai yra būtina pabrėžti, nes elektromobiliai Lietuvoje yra puikus pasirinkimas, nes vienu įkrovimu gali pervažiuoti beveik visą Lietuvą, nes atstumas nėra didelis, todėl ir laiko gaišti ir stoti viduryje kelionės tikrai nereikės. Kitose, didesnėse šalyse su tokia problema tikrai galima susidurti, tad tai tikrai ne kiekvienam yra priimtina, nes automobilio pakrovimas trunka tikrai ne kelias minutes, tad tam laiko reikia sugaišti nemažai, tad ne kiekvienas gali sau tai leisti, o ypač, jeigu darbo grafikas yra pakankamai įtemptas. Tad toks automobilis mūsų kraštuose yra puikus pasirinkimas, nes galima juo važinėti tiek mieste, tiek norint įveikti didesnius atstumus.

Norintiems sutaupyti

Nors kai kam gali pasirodyti keista, kad renkantis elektromobilį yra kalbama apie taupumą, nes tokios transporto priemonės nėra pigios ir tikrai nėra įkandamos kiekvienam. Tačiau jeigu visas išlaidas skaičiuoti ilgam laikotarpiui, tai labai didelė tikimybė, kad elektromobiliai Lietuvoje bus kur kas pigesnis variantas, nei kad įprastas automobilis, nes būtent jis suvalgo labai daug kuro. O kuro kaina nėra stabili, ji kyla ir leidžiasi, todėl ir ilgam laikotarpiui išlaidos gaunasi pakankamai didelės.

Taip pat skaitykite: