Stringa internetas? Ar WIFI stiprintuvas gali padėti?

Interneto ryšio stabilumas yra labai svarbus tiek namuose, tiek darbe, o visi trikdžiai labai erzina. Dažnai sakoma, kad kaltas interneto greitis, tačiau tikrasis kaltininkas gali būti ir jūsų maršrutizatorius, o problemą išspręsti padės WIFI stiprintuvas. Ką būtina žinoti apie šių įrenginių veikimą ir kaip galima pagerinti ryšio kokybę?

Dėl kokių priežasčių prastai veikia maršrutizatorius?

Dažniau su prasta WIFI aprėptimi susiduriama patalpose, kuriose yra gelžbetoninių konstrukcijų, daug storų sienų. Taip pat trukdžių gali sukelti ir kiti WIFI tinklai, svarbus ir tinklo vartotojų skaičius konkrečiu momentu. Laimė, yra keletas būdų pasirūpinti, kad maršrutizatorius veiktų efektyviau.

Visų pirma, pamėginkite pakeisti jo vietą. Rekomenduojama statyti maršrutizatorių arčiau patalpų centro, vidutiniame aukštyje – taip bangos sklis geriau. Jei neturite laiko eksperimentams, galite pasinaudoti ir specialiomis programėlėmis, kurios padeda atlikti WIFI signalo analizę ir surasti tinkamiausią vieta WIFI stiprintuvui. Tokių programėlių galite atsiųsti į savo išmanųjį telefoną.

Kada reikalingas WIFI stiprintuvas?

Didelėse patalpose maršrutizatoriaus vietos keitimas gali ir nepadėti išspręsti stringančio interneto problemos. Pagerinti ryšio kokybę galima naudojant WIFI stiprintuvą. Šis įrenginys veikia kaip tinklo kartotuvas. Tai reiškia, kad WIFI stiprintuvas iš maršrutizatoriaus gautą signalą sustiprina ir persiunčia toliau. Tokiu būdu signalas yra ir stipresnis, ir sklinda toliau.

WIFI stiprintuvas yra naudojamas labai paprastai. Jį reikia įjungti į elektros lizdą ir nustatyti pagal instrukcijas. Tiesa, šie įrenginiai taip pat skiriasi savo parametrais, tad prieš perkant patariama pasitarti su profesionalais. Kartais nutinka taip, kad internetą sulėtina būtent silpnas WIFI stiprintuvo pralaidumas.

Kodėl verta naudoti WIFI stiprintuvą?

WIFI stiprintuvas gali pagerinti interneto pasiekiamumą namuose, darbe ar kitose patalpose. O tai yra itin svarbu, nes visi trikdžiai ne tik apsunkina darbą su kompiuteriu ar kitu išmaniuoju įrenginiu, bet ir yra tikras išbandymas nervų ląstelėms. Apibendrinant, WIFI stiprintuvas suteikia kelias naudas:

  • Pagerina interneto ryšio stabilumą net ir atokiau nuo maršrutizatoriaus. Tai itin naudinga didesnėse patalpose, kai reikia užtikrinti gerą ryšio kokybę.
  • Pagerina interneto ryšio stabilumą apskritai: bevieliam ryšiui mažiau įtakos turi aplinkos trukdžiai, pavyzdžiui, sienos, lubos, kiti prietaisai ir pan. 
  • Paprastas diegimas užtikrina lengvą naudojimą. Šiuo įrenginiu gali pasinaudoti kiekvienas, tam nereikia specifinių žinių – tiesiog perskaitykite instrukciją ir atlikite nurodytus žingsnius.

WIFI stiprintuvas gali tapti silpna saugumo grandimi

Jei nusprendėte naudoti WIFI stiprintuvą, turite prisiminti, kad šis įrenginys gali tapti silpnąja saugumo vieta. Norėdami išvengti duomenų vagystės, prieigos prie jų ir kitų problemų, būtinai sukonfigūruokite saugumo nustatymus. WIFI stiprintuvas po diegimo turi būti apsaugotas patikimu slaptažodžiu.

Taip pat skaitykite: