,

Kokias automobilių dalis turi žinoti kiekvienas vairuojantis?

Nesvarbu, ar dirbate su savo automobiliu, ar tiesiog atvežate jį į servisą, išmanydami bendras automobilio dalis galėsite priimti pagrįstus sprendimus dėl automobilio priežiūros. Naudokite šį vadovą, kad padėtumėte pradėti automobilių dalių pirkimą gautumėte daugiau informacijos apie skirtingas automobilių dalis. Automobilių dalys – kokias turi žinoti kiekvienas?

 

RADIATORIUS: kas tai per dalis?

 

Radiatorius yra šilumokaitis, naudojamas šilumai pašalinti iš aušinimo skysčio aušinimo sistemoje, kad jūsų transporto priemonės variklis neperkaistų. Karštas aušinimo skystis nukreipiamas per radiatorių, kur aušinimo skystis gali keistis šiluma su pratekančiu oru. Norėdami atlikti bendrą radiatoriaus techninę priežiūrą, du kartus per metus patikrinkite aušinimo skysčio lygį. Radiatoriaus keitimas gali užtrukti didžiąją dienos dalį, tačiau dažnai tai gali būti pačių atliekamas darbas. Be to, turėtumėte peržiūrėti savo transporto priemonės remonto vadovą, nes kiekviena transporto priemonė šiek tiek skiriasi.

 

AKUMULIATORIUS: kokius principus turi žinoti kiekvienas?

 

Akumuliatorius kaupia energiją cheminiu pavidalu, todėl ją galima išleisti kaip elektros energiją jūsų transporto priemonės elektroniniams komponentams valdyti. Kiti terminai, su kuriais galite susidurti kalbėdami apie automobilio akumuliatorių, yra šie:

 

  • Akumuliatoriaus gnybtas: akumuliatoriaus prijungimo prie transporto priemonės elektros sistemos priemonė. Trijų tipų akumuliatoriaus gnybtai yra stulpeliai arba viršutiniai, šoniniai ir L.
  • Baterijos talpa: akumuliatoriaus išeiga, matuojama amperais/valandomis.
  • Šaltojo sukimo stiprintuvai: sutrumpintai CCA, tai reiškia srovės kiekį, kurį akumuliatorius gali tiekti transporto priemonei.
  • Grupės dydis: grupės dydis yra toks, koks atrodo, baterijos dydis. Įprasti grupių dydžiai: 24, 24F, 25, 34, 35, 51, 51R, 52, 58, 58R, 59, 65.

 

KINTAMOSIOS SROVĖS GENERATORIUS: kuo jis išsiskiria?

 

Kintamosios srovės generatorius yra elektros energijos generatorius, kuris mechaninę energiją paverčia elektros energija kintamosios srovės pavidalu. Jis naudojamas tiekti maitinimą jūsų transporto priemonės elektros sistemai kartu su akumuliatoriumi. Kintamosios srovės generatorius taip pat įkrauna akumuliatorių, naudodamas mechaninę energiją, kurią sukuria transporto priemonės dalių judėjimas. Jei pastebėsite, kad jūsų akumuliatorius neveikia ir atrodo, kad jis yra išsipūtęs, gali būti, kad jūsų kintamosios srovės generatoriaus įtampa yra netinkama ir jis perkrovė akumuliatorių. 

 

STABDŽIAI: kaip juos pažinti nuodugniau?

Automobilio stabdžių sistema naudojama sustabdyti arba sulėtinti transporto priemonę ir (arba) neleisti jai pajudėti sustojus ar pastatyti. Dvi labiausiai paplitusios sistemos yra diskiniai ir būgniniai stabdžiai. Kai kurios dažniausiai naudojamos diskinių stabdžių dalys:

 

  • Apkaba: nesisukantys diskinių stabdžių komponentai, kurie yra ant disko ir kurių sudėtyje yra hidraulinių komponentų, verčiančių stabdžių trinkeles prie rotoriaus, kad sulėtėtų arba sustabdytų transporto priemonę. Galima rasti transporto priemonės priekyje arba gale.
  • Stabdžių trinkelė: trinties medžiagos trinkelė, kurią suportas prispaudžia prie disko, siekiant sulėtinti arba sustabdyti transporto priemonę. Tai taip pat dažnai vartojamas stabdžių antdėklų terminas.
  • Stabdžių rotorius: disko formos komponentas, besisukantis su stebule ir ratu. Antklodės prispaudžiamos prie rotoriaus, kad būtų trinties paviršius stabdžių sistemai, sulėtintų arba sustabdytų transporto priemonę.

 

Būgninių stabdžių sistemas dažniausiai sudaro stabdžių būgnas ir trinkelės. Jie padengti frikcine medžiaga, kuri prispaudžiama prie būgno vidaus, kad susidarytų trintis ir sulėtintų transporto priemonę. Taigi, yra daugybė automobilio dalių, kurios gali būti reikalingos, jei norite automobiliui suteikti kokybiškas dalis, gerą kokybę siūlo www.srotas24.lt.

 

 

Taip pat skaitykite: