,

Žinomi žmonės jungiasi prie kilnios labdaros iniciatyvos

Jau 15 metus iš eilės Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija rengia labdaros iniciatyvą „Sužydėjusi viltis“. Pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės globojama iniciatyva skirta atkreipti dėmesį į ankstyvos krūties vėžio diagnostikos svarbą.

Iškilmingas labdaros vakaras vyks jau kovo 24 d. Nacionalinėje dailės galerijoje. Jame dalyvaus iškilūs svečiai – Lietuvoje dirbantys ambasadoriai, medicinos, verslo, kultūros ir meno atstovai, remiantys labdaringą veiklą ir neabejingi moterų sveikatai.

IWAV (Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos) pirmininkė Erin Gainer-Grigaliūnė sako, kad „Sužydėjusios vilties“ (angl. Blossom of Hope) tikslas – dėmesys krūties vėžio profilaktikai ir ankstyvai diagnostikai. Šiuo metu tai yra dažniausia moterų onkologinė liga: vien Lietuvoje kasmet diagnozuojama apie 1700 krūties vėžio atvejų, o daugiau kaip 500 moterų nuo šios ligos miršta.

„Viena iš dešimties moterų per savo gyvenimą susiduria su krūties vėžio diagnoze, o mūsų iniciatyvos tikslas – didinti informuotumą apie ankstyvąją diagnostiką, sudarant palankesnes sąlygas moterims pasitikrinti ir surinkti lėšų, kurios skiriamos medicininėms priemonėms įsigyti ir mūsų patikros kampanijoms remti, įskaitant naują Lietuvoje vykstančią Ukrainos moterų informavimo kampaniją, skatinančią pasitikrinti dėl krūties vėžio“, – sako Erin Gainer-Grigaliūnė.

M. Petruškevičius ir A. Grigaliūnienė

Prie renginio prisidėjusi Agnė Grigaliūnienė teigia, kad jai ši iniciatyva labai prasminga dėl asmeninės patirties. O labdaros vakaro organizavimas įgyja dar kitokią prasmę.

„Vos prieš mėnesį pati patyriau, ką moteriai reiškia iki tol tik girdėtas žodis „biopsija“. Po visų vizitų pas gydytojus, po tyrimų, po NVI koridorių ir moterų prigęsusiomis akimis ten – norėjosi šaukte šaukti kiekvienai: „Eikite, tirkitės krūtis ir žinokite savo sveikatos būklę, mylėkite save ir gyvenkite sau, šeimai, vaikams“. Šio vakaro meninė instaliacija iš veidrodinių akmenų gali tapti puikiu priminimu, kad padėti galime kiekvienas“, – kalba A. Grigaliūnienė.

Per iškilmingą labdaros vakarą, kurio tema „Dainuoju viltį“, koncertuos ir stebuklingo balso tenoras, Antanas Zakarauskas. Jis sako, kad muzikos misija – įkvėpti, budinti žmones. Todėl kartu su pianistu ir koncertmeisteriu Linu Dužinsku jis koncertui parinko pavasariškai subtilią ir jaukią muzikinę programą, kurios klausanti publika galėtų pajausti ir atpažinti visas gyvenimo spalvas ir nuotaikas. Tenoras priduria, kad „Blossom of Hope“ iniciatyva jam asmeniškai yra ypatingai svarbi.

A. Zakarauskas

„Artimoje aplinkoje teko iš arti pažinti krūties vėžį. Ši vėžio forma pasiglemžė mano Mamos gyvybę. Visada palaikysiu tuos, kurie bando užkirsti kelią šios klastingos ligos progresavimui ir tokiu būdu išvengti pačio liūdniausio scenarijaus. Iniciatyva suteikia viltį ne vien toms moterims, kurioms labiausiai jos reikia, bet ir vykdo labai prasmingą veiklą, neabejotinai padedančią išgelbėti gyvybes“, – kalba A. Zakarauskas.

Per iškilmingą vakarą ne vienerius metus su „Blossom of Hope“ bičiuliaujantis floristas Mantas Petruškevičius kartu su šviesų dailininku Arvydu Buinausku pristatys ypatingą meno instaliaciją.

„Mano komandai visuomet svarbu prisidėti prie prasmingų renginių. Šiais jubiliejiniais iniciatyvos veiklos metais ruošiame ypatingą dekoro instaliaciją, kuri ne tik džiugins šventinio renginio svečių akis, bet ir primins tai, kas svarbiausia – gyvybės ir gyvenimo džiaugsmą“, – pristato M. Petruškevičius.

Šviesos dailininkas Arvydas Buinauskas teigia, kad simboliška kurti šviesos instaliaciją renginyje, kurio prasmė – dovanoti gyvybės viltį ir šviesą žmonėms.

Per savo veiklos metus labdaringa iniciatyva „Sužydėjusi vilties“ padėjo surinkti daugiau kaip 300 tūkst. eurų, už kuriuos nupirktos priemonės buvo paaukotos Lietuvos onkologinėms ligoninėms. 

Labdaros vakarą, kuris vyks kovo 24 d., antrus metus iš eilės organizuoja renginių ir komunikacijos agentūra „OLIVE. Gyva komunikacija“.

Norintieji įsigyti bilietus, tai gali padaryti čia https://bit.ly/3LpMP9P

Daugiau apie inciatyvą oficialioje Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos svetainėje: https://www.iwavilnius.com/blossom-of-hope

Taip pat skaitykite: