,

Stilingas ir patogus poilsis: kaip išsirinkti gerą ir kokybišką lauko gultą?

Vasara, daugeliui iš mūsų, asocijuojasi su šiluma, kaitria saule ir poilsiu. Ir iš tiesų, vos tik ima šiltėti orai, iš sandėliukų į lauką tempiame lauko baldus, krėslus, skėčius ir, žinoma, lauko gultus, kurie leidžia mėgautis saulės voniomis ir šiluma – patogiai. Lauko gultai, vienareikšmiškai, yra vieni iš komfortą ir patogų poilsį garantuojančių lauko baldų.

Gulint ant jų galima ne tik gražiai įdegti, bet ir pasislėpti nuo saulės, paskaityti knygą ar tiesiog atsipalaiduoti. Lauko gultas puikiai tilps tiek terasoje, tiek sode ar net didesnio dydžio balkone. Tad, drąsiai galima teigti, kad jie – vieni universaliausių lauko baldų. Tačiau, lauko gultų gali būti įvairiausių, tad pasirinkti tinkamą, kokybišką gali būti ne taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Šiame straipsnyje rasite kelis labai naudingus patarimus, kurie padės pasirinkti gerą ir kokybišką lauko gultą. 

Tipas 

Visų pirma, norint išsirinkti tinkamą, gerą ir kokybišką, bet svarbiausia – patogų lauko gultą, labai svarbu žinoti, kad jie gali būti skirtingų tipų. Visų pirma, galima pasirinkti standartinius, fiksuotus lauko gultus. Tai standartiniai gultai, turintys atlošą nugarai ir pakankamai vietos kojoms ištiesti. Jie pigiausi ir paprasčiausi, tačiau, nėra itin universalūs ar ypatingai patogūs. Reguliuojami arba atlošiami lauko gultai garantuoja visišką komfortą ir puikiai tinka tiek deginimuisi, tiek popiečio poguliui. Šio tipo lauko gultai turi reguliuojama nugaros atlošą, kurį galima atlenkti į visiškai plokščią padėtį arba nustatyti stačiai. Tokiu būdu gulte galėsite sėdėti kaip kėdėje. Tokio tipo gultai gali būti gaminami iš įvairiausių medžiagų ir pasižymi įvairiais stiliais.

Kaip dar vieną lauko gultų tipą galime išskirti ir sulankstomus lauko gultus. Jie itin patogūs, ypač sandėliavimo atžvilgiu. Tokie lauko gultai yra gana kompaktiški, kai yra sulankstyti, todėl nenaudojami užima labai nedaug vietos. Ergonominiai lauko gultai – dar vienas lauko gultų tipas. Jie garantuoja maksimalų komfortą ir puikiai prisiderina prie kūno formų. Dažniausiai jie būna S raidės formos ir yra kur kas patogesni už standartinius lauko gultus. Dėl šios priežasties, jie idealiai tinka tiems, kurie turi nugaros, judėjimo problemų, susiduria su kūno skausmais. Tiesa, dažniausiai, jie nėra reguliuojami ar sulankstomi bei yra gaminami iš aliuminio bei tekstileno.

Galiausiai, prie lauko gultų galima priskirti ir lauko lovas, kurios taip pat gali turėti reguliuojamus atlošus. Jos būna tiek viengulės, tiek dvigulės ir garantuoja komfortą bei išskirtinį poilsį. Tiesa, jos reikalauja ir kur kas daugiau vietos nei standartiniai gultai. Naudinga paminėti ir tai, kad vieni gultai gali būti paminkštinti ir komplekte turėti pagalvėles ar čiužinius. Deja, kitiems šiuos priedus reikės įsigyti atskirai. Taip pat galima rasti ir lauko gultų su ratukais, kurie ne tik atrodo stilingai,  bet ir yra lengvai perkeliami iš vienos vietos į kitą. 

Medžiaga 

Siekiant, kad pasirinktas lauko gultas būtų ne tik patogus, bet ir stilingas bei kokybiškas, labai svarbu atsižvelgti į medžiagą, iš kurios jis pagamintas. Vieni populiariausių ir plačiausiai naudojamų – mediniai lauko gultai. Dažniausiai jie gaminami iš egzotinės medienos, pavyzdžiui, tikmedžio, tačiau, galima rasti ir iš pušies ar kito, paprastesnio medžio pagamintą gultą. Tiesa, svarbu atminti, kad mediniai lauko baldai, jų tarpe ir lauko gultai, reikalauja specialios ir reguliarios priežiūros. Kitu atveju, jie paprasčiausiai ims pūti, skilinėti ir pakeis savo išvaizdą. Dėl šios priežasties, labai svarbu juos nušlifuoti, perlakuoti ar padengti reikiamu alyvos sluoksniu. Teigiama, kad būtent egzotinės medienos gultai yra atsparesni drėgmei bei įvairioms oro sąlygoms nei tie, kurie yra gaminami iš tradicinės medienos.

Pasirinkdami medinį lauko gultą galėsite būti garantuoti, kad lauko erdvei suteiksite jaukumo. Tačiau kokybiški mediniai gultai gali būti brangūs ir gana sunkūs. Tuo tarpu plastikiniai lauko baldai yra lengvi, patvarūs, lengvai valomi ir, žinoma, nebrangūs. Aišku, jie nebus tokie stilingi ir patogūs kaip mediniai, bet į pagalbą pasitelkus pagalvėles bei užklotus, turėsite gana pigią ir tikrai patogią alternatyvą.

Pinti lauko gultai – itin stilingi. Dažniausiai, tai iš plastikinių vytelių gaminami gultai, kurie aplinkai suteikia modernų ir stilingą įvaizdį. Tiesa, galima rasti ir iš natūralaus rotango pintų gultų, tačiau, jie bus brangesni ir reikalaus specialios priežiūros, kadangi yra neatsparūs drėgmei. Aliuminiai – be galo patvarūs. Tiesa, aliuminis yra naudojamas lauko gulto rėmui gaminti ir nesudaro viso gulto. Ši medžiaga – labai lengva, todėl gultą bus patogu perkelti iš vienos vietos į kitą. Aliuminis yra atsparus rūdims, todėl gultas puikiai išlaikys savo išvaizdą ir bus ilgaamžis. Naudinga žinoti, kad aliuminius rėmus turintys lauko gultai, dažniausiai, turi iš tekstileno pagamintą gulimą / sėdimą dalį. Ši medžiaga ne tik labai patogi, bet ir tvirta bei patvari. Tai lanksti medžiaga, pagaminta iš sintetinių medžiagų, kuri yra atspari drėgmei ir įvairioms oro sąlygoms. 

Apsilankykite https://www.varle.lt/lauko-gultai-kreslai-sezlongai/, kur rasite platų lauko gultų pasirinkimą. Čia rasite ne tik gultą sau, bet ir savo augintiniui, o taip pat ir daugybę kitų įvairių prekių. Varle.lt – čia visada žemos kainos! 

Taip pat skaitykite: