Amžinos jaunystės paslaptis – vanduo

gazuotas mineralinis

Žmogaus kūną sudaro apie 70 proc. vandens. Dėl šio skysčio funkcionuoja kraujotaka, atsinaujina ląstelės, veikia smegenys, inkstai, raumenys. Vandens yra net kauluose, dantyse. Tad ir nedidelis vandens trūkumas veikia mūsų organizmą neigiamai. Tuo labiau kad šio gyvybės eliksyro kūnas negali prikaupti ir išsaugoti. Norėdami išlikti sveiki, žvalūs ir energingi, vandens kiekį turime nuolat papildyti. Sveikatos ir mitybos specialistai rekomenduojama kasdien išgerti apie du litrus vandens, priklausomai nuo amžiaus, svorio, gyvenimo būdo ir oro temperatūros (pavyzdžiui, jei kūno temperatūra dėl didelio karščio lauke pakyla vienu laipsniu, reikia išgerti 0,5–1 l daugiau vandens nei įprastai).

Įtemptas gyvenimo ritmas, stresas, įvairūs rūpesčiai, laiko stoka dažnai priverčia troškulį tiesiog pamiršti. Tačiau esant vandens trūkumui, atsiranda sveikatos problemų – juntamas nuovargis, išsekimas, bejėgiškumas. Jei dehidratacija yra nuolatinė, išsausėja, pleiskanoja oda. Vėliau atsiranda inkstų problemų ar net atminties bei smegenų funkcijos sutrikimų. Dėl vandens trūkumo sulėtėja gijimo, regeneracijos procesai. Maistinės medžiagos, vaistai tampa neveiksmingi, nes organizme negali patekti ten, kur jie yra reikalingi.

Tam, kad vandens gėrimas taptų naudingu įpročiu ir užtikrintumėte pakankamą suvartojamo skysčio kiekį, galite pasinaudoti keliais naudingais patarimais:

  • Kiekvieno valgio metu visada išgerti bent stiklinę vandens;
  • Tarp pusryčių, pietų ir vakarienės išgerti bent po stiklinę vandens;
  • Vandenį laikyti matomoje vietoje;
  • Vartoti sveiką, mineralinių medžiagų gausų vandenį.

Su amžiumi įvairūs vandens trūkumo sukelti organizmo sutrikimai tampa dar ryškesni. Dėl fiziologinių procesų vyresni žmonės vis rečiau jaučia troškulį, todėl vandenį svarbu nuolat gerti ne tik jauniems, bet ypatingai – ir vyresniems žmonėms. Kokį vandenį rinktis, norint padėti sau? Naudingiausias organizmui vanduo, turintis žmogui būtinų mineralinių medžiagų ir mikroelementų, kurių ne visada galima gauti su maistu. Mineralinio vandens pranašumas – tai, jog mineralai yra jau ištirpę ir gali būti greičiau pasisavinami. Pavyzdžiui, daug kalcio turintis mineralinis vanduo yra puiki osteoporozės profilaktikos priemonė, o magnio gausus vanduo padeda palaikyti nervinės sistemos veiklą.

Šiuolaikinėje visuomenėje vyraujant jaunystės kultui, su senėjimo požymiais, raukšlėmis žmonės stengiasi kovoti pasitelkdami kosmetiką, grožio pramonės produktus. Tik nedaugelis žino, jog geriant pakankamai vandens galima sulėtinti senėjimo procesą, išvengti įvairių ligų. Amžinos jaunystės ir puikios savijautos paslaptis mokslininkų jau atskleista – tai vanduo. Tad tereikia išsiugdyti sveiką įprotį – atsigerti vandens.

Kad būtumėte tikri, jog vartojate sveikatai naudingą vandenį, UAB „Birštono mineraliniai vandenys“ siūlo atsargas papildyti užsukus į svetainę www.freshup.lt ar telefonu +370 676 53 558. Taip ne tik sutaupysite laiko, jėgų, pinigų, bet ir pasirūpinsite savo sveikata. Pristatymas į namus ar darbovietę – nemokamas, tad sveikas įprotis gerti vandenį nekainuos papildomai. Beje, svetainėje taip pat galite užsisakyti kavos, arbatos ir sveikų kokybiškų užkandžių. Skanaus, būkite sveiki!