,

Naujausios Lietuvos mados ir dizaino tendencijos

Atrodė, kad dar vakar savo spintose kaupėme daugybę tendencijų ir stilių, kuriuos lėmė keli stulbinantys mados savaičių ir gatvės mados epizodai. O dabar, vos mirktelėjus akimi, jau su 2022-aisiais šiltai atsisveikinome, nerealus jausmas, tiesa? Žemiau mes pateikiame Jums keletą puikiausių ir naujausių tendencijų.

2022 metų spalva – rožinė

Pirmoji turėjo būti ta, kuri apibrėžia 2022 m. spalvų paletę, dar vadinamą barbės stiliaus tendencija. Ši spalva 2022 m. išgyveno tikrą akimirką! Nuo Valentino Pink PP kolekcijos, kuri buvo svarbiausias akcentas, Louis Vuitton (louisvuitton.com) su Rani Pink kolekcija iki Masaba Gupta #RaniCore ansamblio – barbės stiliaus tendencija tikrai vaidino pagrindinį vaidmenį 2022 m., visame pasaulyje, įskaitant mūsų Lietuvą.

Photo of pretty cheerful white haired grandma lady, music lover senior party active way of life cool look wear green shirt sun specs necklace isolated bright yellow color background

Mikro mini sijonai

Sijonai mūsų spintose „gyvena“ jau senokai, bet kai jau manėme, kad jie nebegali būti trumpesni, 2022 m. pavasario-vasaros tendencijos įrodė, kad klydome. Taigi, jei vis dar neįsivaizdavote savęs šiame įvaizdyje, ko laukiate? Paskubėkite ir nešiokite šiuos sijonus, kol jie vėl nepradėjo ilgėti!

Korsetai

Korsetai, užėmę vietą tarp svarbiausių 2022 m. tendencijų, buvo visur ir visų formų – atlasiniai, blizgantys ir kt. Jei prisimintumėte ikoniškiausius metų mados renginius, juose visuomet dalyvavo korsetas.

Gotų stilius

Šiais metais gotų tendencija, grįžusi prie juodos spalvos, korsetų, odos ir nėrinių, vėl atgimė visu savo glamūriniu niūrumu. Net ne tik dizaineriai ir socialinė žiniasklaida, bet ir vienas karščiausių 2022 metų Netflix serialų Wednesday, kuriame pagrindinę veikėją Trečiadienį Addams vaidina Jenna Ortega, pasižyminti gotų estetika.

Neoninė žalia spalva

Nė vieno nenustebino, kad šiais metais neoninė žalia spalva tapo madinga. Iš dalies atsakingas už barbės stiliaus tendenciją, Valentino taip pat įtraukė neoninę žalią spalvą į abu 2022 m. mados šou. Jei tai dar jūsų neitikina, Beyonce per savo puikų pasirodymą Oskarų apdovanojimuose šiais metais vilkėjo neoninės žalios spalvos David Koma suknelę.

Blizgesys

Viskas, kas blizga, nėra tik auksas ar deimantas. Ši blizgi tendencija apima blizgučius ir metaliką. 2022 m. podiumai nušvito blizgesiu – David Koma, Prada, No. 21 ir kt. Kam apsiriboti blizgesiu ir spindesiu tik šventiniu laikotarpiu, jei galime rengtis vakarėliams ištisus metus?  Plius norėtumete paminėti kai ką įdomaus. Šį stilių dažnai sutikome lankantis įvairiuose lažybų punktuose. Sport (optibet.lt) lažybų fanėms būtent šis stilius patiko.

Kaubojų skrybėlės

Išpopuliarėjus kaubojiškiems batams, natūralu, kad prie šios tendencijos prisijungė ir skrybėlės. Šis universalus aksesuaras puikiai atrodo derinant spalvas arba pabrėžiant paprastą aprangą dieną su draugais. Skrybelė tapo pagrindiniu Gucci estetikos mėgėjų akcentu. Išbandykite jį su priderintais marškiniais, odiniais švarkais ir per dideliais švarkais. Šiek tiek vyriškas akcentas sukurs fantastišką ir nuotraukų vertą aprangą, kuri puikiai atrodys jūsų Instagram puslapyje.

Metalo spalvos odinės rankinės

Mados mylėtojai savo kolekcijose privalo turėti nuostabias rankines, o šie odiniai gaminiai skirti išsiskirti. Jas galite dėvėti beveik prie visko – nuo laisvalaikio ansamblio iki ko nors šiek tiek puošnesnio. Auksiniai atspalviai gerai dera su šiltais atspalviais, tačiau galite rasti ką nors priešingoje spalvų rato pusėje – mėlyną ar žalią. Panašiai, nors sidabras paprastai tinka šaltesniems atspalviams, jis nuostabiai atrodo derinamas su ryškiai rožine, raudona ir garstyčių spalvomis. Blizganti oda dažnai pagauna šviesą, kai būnate lauke, o tai reiškia, kad jums nereikės apsunkinti kitų aksesuarų. Iš esmės tai dėvimas meno kūrinys.

I:pixabay.com/photos/sunglasses-woman-pool-girl-lying-2705642/

 

Taip pat skaitykite: