,

Dažniausiai užduodami klausimai renkantis medines duris

Medinės durys jau daugelį metų yra populiarus namų savininkų pasirinkimas ir ne veltui. Kokie šių durų privalumai, kaip tinkamai jas prižiūrėti ir kodėl turėtumėte rinktis būtent medines duris savo namams? Lauko durys – tai pirmąjį įspūdį apie pastatą kurianti interjero detalė, tai saugumo, šilumos simbolis ir mūsų stiliaus bei skonio atspindys. Panagrinėkime medinių durų grožį ir privalumus ir kaip tinkamai jas prižiūrėti, kad išliktų tokios pat gražios kaip ir tą dieną, kai buvo sumontuotos.

Medinių durų privalumai

Vienas iš pagrindinių medinių durų privalumų yra jų ilgaamžiškumas. Gerai pagamintos medinės durys gali tarnauti dešimtmečius, atlaikydamos kasdienio naudojimo nusidėvėjimą. Mediena yra natūrali medžiaga, kuri puikiai tvarkosi su įvairiomis oro sąlygomis. Taip pat,  ji nerūdija kaip kitos medžiagos.

Medinės durys yra ne tik patvarios ir lengvai pritaikomos, bet pasižymi puikiomis šilumos ir garso izoliacinėmis savybėmis. Mediena yra natūralus izoliatorius, kuris gali padėti reguliuoti šilumą patenkančią į vidų vasarą arba išeinančią laukan žiemą, todėl jūsų namai tampa energetiškai efektyvesni, kas lemia sąskaitų už šilumą sumažėjimą. Be to, dėl medinių durų storio ir tankio jos puikiai slopina išorės triukšmą. Šitaip jūsų namai tampa tylesne ir ramesne aplinka.

Šios durys pasižymi ilgaamžiškumu, todėl suteikia namams laikui nepavaldžios elegancijos, kuri padidina estetinį bet kurių namų patrauklumą. Nuo sodrių raudonmedžio iki lengvų ir erdvių pušies atspalvių – medines duris galima pritaikyti prie bet kokio stiliaus ar interjero. Dėl natūralaus medžio grožio lengva sukurti unikalų ir patrauklų namų dizainą, kuris atspindėtų jūsų asmeninį skonį ir stilių.

Kaip tinkamai prižiūrėti medines duris?

Norint išsaugoti medinių durų grožį ir funkcionalumą, svarbu jas tinkamai prižiūrėti. Reguliarus valymas ir priežiūra gali padėti prailginti durų tarnavimo laiką ir užkirsti kelią pažeidimams. Štai keletas patarimų, kaip prižiūrėti medines duris:

  • Reguliariai valykite duris minkšta, drėgna šluoste, kad pašalintumėte purvą ir nešvarumus. Venkite naudoti aštrius chemikalus, kurie gali pažeisti medieną.
  • Patikrinkite ar nėra nusidėvėjimo ir pažeidimų požymių, pavyzdžiui, įtrūkimų ar deformacijų, jei aptikote nedelsdami juos pašalinkite, kad išvengtumėte tolesnės žalos.
  • Kas kelerius metus atnaujinkite durų apsauginį sluoksnį, kad įgytumėte jų pirminį grožį ir apsaugotumėte jas nuo drėgmės ir saulės spindulių žalos.

Kodėl verta rinktis medines duris?

Pasirinkdami medines duris savo namams jūs investuojate į stilių ir į ilgaamžiškumą. Medinės durys yra nesenstančios ir elegantiškos, be to, jos gali padidinti jūsų namų vertę. Jos taip pat yra ekologiškos, nes mediena yra atsinaujinantis išteklius, kurį galima tvariai išgauti.

Taipogi, medinės durys gali būti pritaikomos taip, kaip kitos medžiagos joms negali prilygti. Turėdami begalę medienos rūšių, dažų ir apdailos variantų galime sukurti unikalų dizainą  atspindintį jūsų asmenybę ir stilių.

Medinės durys gali užtikrinti didesnį saugumą nei kitos medžiagos. Medžio masyvo duris sunku išlaužti, todėl jos užtikrina puikią apsaugą nuo įsibrovėlių ir vagių. Taip pat, medinės durys gali būti mažiau degios. Tai reiškia, kad gali būti dengiamos ugniai atspariomis medžiagomis, esant gaisro metu jos neleis liepsnoms plėstis ir neišskirs nuodingų cheminių medžiagų.

Kodėl vertėtų durų įrengimą patikėti profesionalams?

Medines duris įrengti vertėtų profesionalams dėl kelių priežasčių. Pirma, jie turi reikiamų įrankių, žinių ir patirties, kad tinkamai sumontuotų duris ir užtikrintų, jog jos tinkamai veiktų ir atitiktų visus saugos standartus. Taip pat, reikia įsitikinti, kad durys tinkamai išlygintos ir vyriai patikimai pritvirtinti.

Antra, neteisingai sumontavus duris, gali atsirasti tarpų ir nelygumų, dėl kurių gali nukentėti jų izoliacinės savybės, saugumas ir atsparumas išorės veiksniams. Jei šį darbą atliks profesionalus montuotojas, galėsite būti tikri, kad veiks taip, kaip numatyta.

Trečia, daugelis gamintojų reikalauja, kad jų duris sumontuotų kvalifikuotas montuotojas tam, kad būtų išsaugota garantija. Bandymas montuoti duris patiems gali neigiamai paveikti durų ilgaamžiškumą ir veiksmingumą.

Norint atnaujinti namus verta rinktis medines duris – tai puikus būdas padidinti namų esteti

nį patrauklumą ir funkcionalumą. “Megamas” siūlo įvairias medines duris, kurios yra ne tik gražios, bet tvirtos, stabilios ir atsparios klimato pokyčiams. Šios 78-92 mm storio durys pasižymi puikiu šilumos laidumu, o dėl papildomos akustinės tarpinės užtikrina puikią garso izoliaciją. Čia galite rinktis iš skirtingų modelių, spalvų ir net užsisakyti durų gamybą pagal individualų dizainą. 

Megamas – ilgametę patirtį medinių durų gamyboje turinti įmonė. Profesionalų komanda suteiks jums visapusišką pagalbą jūsų svajonių durų paieškose. Susisiekti galima telefonu +37064609870 ir el. paštu info@megamas.lt . https://www.megamas.lt/produktai/lauko-durys/ 

Taip pat skaitykite: