,

Masažo stalų tipai ir jų unikalios savybės

Masažo terapija tampa vis populiaresnė kaip atsipalaidavimo ir streso mažinimo priemonė. Augant paklausai, buvo sukurti įvairių tipų masažo stalai, kad būtų patenkinti skirtingi terapeutų ir klientų poreikiai ir pageidavimai. Toliau pateikiame dažniausiai pasitaikančius masažo stalų tipus ir jų unikalias savybes:

 

Nešiojamieji masažo stalai: Tai lengvi, sulankstomi ir lengvai transportuojami masažuokliai, todėl idealiai tinka terapeutams, kuriems reikia dirbti skirtingose vietose. Jie turi reguliuojamas kojas ir būna įvairių dydžių bei medžiagų, įskaitant medieną, metalą ir kompozicines medžiagas.

Interior of a anti cellulite massage center

 

Elektriniai masažo stalai: Šis masažinis stalas turi elektrinį variklį, kuris gali pakelti arba nuleisti stalo aukštį, kad terapeutams būtų lengviau dirbti su skirtingo ūgio klientais. Kai kurie elektriniai stalai taip pat turi reguliuojamus galvos, rankų ir kojų atramas, kad būtų patogiau.

 

Stacionarūs masažo stalai: Stacionarūs masažo stalai skirti naudoti stacionarioje vietoje, pavyzdžiui, SPA centre, klinikoje ar sporto salėje. Jie yra tvirti, stabilūs, įvairių dydžių ir iš įvairių medžiagų, įskaitant medį, metalą ir kompozicines medžiagas. Juose gali būti įrengtos tokios patogumą didinančios funkcijos kaip reguliuojamos galvos atramos, porankiai ir kojų atramos.

 

Veido masažo stalai: Veido masažo stalai yra specialiai sukurti veido procedūroms. Jie būna mažesnio dydžio ir dažnai turi reguliuojamą įvairiais kampais galvos atramą, todėl terapeutams lengviau atlikti veido procedūras.

 

Šiatsu masažo stalai: Šiatsu – tai tradicinė japonų masažo technika, kai pirštais, nykščiais ir delnais spaudžiamos tam tikros kūno vietos. Shiatsu masažo stalai turi reguliuojamą galvos atramą ir porankius, kurie leidžia terapeutui patogiai dirbti ir kartu daryti reikiamą spaudimą.

 

Reiki masažo stalai: Reiki – tai energetinio gydymo būdas, atliekamas rankomis ant kūno arba šalia jo. Reiki masažo stalai yra sukurti taip, kad gydymo metu būtų patogūs ir palaikomi. Juose dažnai būna reguliuojamos galvos ir rankų atramos, taip pat patogumą didinantis paminkštinimas.

 

Sportinio masažo stalai: Sporto masažo stalai skirti sportininkams ir aktyviems žmonėms. Jie dažnai yra platesni ir ilgesni už įprastus masažo stalus, be to, juose yra papildomas paminkštinimas, kad būtų patogiau. Juos galima reguliuoti iki skirtingo aukščio, jie turi reguliuojamus galvos atramas ir porankius, kad masažo metu būtų suteikta atrama.

 

Apibendrinant galima teigti, kad masažo stalai būna įvairių tipų, kiekvienas jų turi unikalių savybių, kad atitiktų konkrečius terapeutų ir klientų poreikius. Nesvarbu, ar esate terapeutas, keliaujantis į įvairias vietas, ar klientas, siekiantis atsipalaiduoti ir sumažinti stresą, masažo stalas jums tinka.

 

Taip pat skaitykite: