,

Namai iš jūsų svajonių – kaip išsikelti lūkesčius, kuriuos tikrai pavyks įgyvendinti

Būsimo namo planavimas yra išties svarbus laikotarpis kiekvieno pirkėjo gyvenime. Nuo pat pirmos akimirkos kai ši mintis užgimsta, galvoje nenustoja suktis tūkstančiai įvairiausių klausimų: „kur geriausia vieta nuosavam namui?“, „ar pirkti jau įrengtą, ar statytis savarankiškai?“, „kaip nepermokėti ir išvengti klaidų?“ ir taip – be paliovos.

Tačiau, prieš įbrendant į nesibaigiantį svarstymų liūną, svarbu prisiminti, kad dažniausiai mus klampina neadekvatūs lūkesčiai, kuriuos nuosekliai susidėliojus, paaiškėja kas yra tikrieji jūsų svajonių namai ir kaip tikslingai juos suplanuoti.

Ar namas yra amžiaus įsipareigojimas?

NT ekspertai teigia, kad laikai kuomet namo įsigijimas prilygo santuokai – po truputį traukiasi. Šiandieninės galimybės mums leidžia paprastesnį požiūrį į savo nekilnojamąjį turtą, todėl vis daugiau žmonių neprisiriša prie vieno sprendimo visam gyvenimui.

Juk įsigydami butą įprastai patiriame gerokai mažiau streso, nes žinome, kad pasikeitus šeimyninei situacijai ar poreikiams galime jį lengvai parduoti arba išnuomoti. Kodėl gi, nepritaikius tokios paties požiūrio perkamam namui? Ir tai tikrai nereiškia nusiteikimo nuolat keisti gyvenamąją vietą ar įrenginėti namus bet kaip. Tačiau pažvelgus į padėtį paprasčiau, neretai pasidaro ne tik lengviau priimti sprendimus, bet ir atkrenta prievolė įsirengti sau amžiną tvirtovę, kas gali sukelti ir nemažai įtampos.

Įrengti namai ar statybos – štai kur klausimas

„Visos tos firmos chaltūrina“ yra dažna nuomonė apie statytojus, skatinanti imtis įrankių patiems. Deja, daugelis neįvertina, kad namo statybos yra ne tik teorijos, bet ir praktikos įgūdžių reikalaujantis procesas, kuriam gali neužtekti pavėsinės ar sandėliuko įrengimo patirties. Statant namą savarankiškai tikrai įmanoma sutaupyti, tačiau su sąlyga, kad darbai bus atliekami profesionaliai. Priešingu atveju, jums gali tekti išleisti dar didesnes sumas brokui taisyti, nekalbant apie sugaištą laiką ir nervų ląsteles. Prisiminkite, kad kvalifikuoti statytojai suteikia garantiją savo darbams, o tai yra vienas iš kokybės garantų leisiantis ramiau miegoti naktimis.

„Visi tie namai kaip suštampuoti“ – dar viena priežastis, dėl kurios imamasi savarankiškų statybų. Tikra tiesa, kad rangovų projektuojami namų kvartalai nepalieka daug vietos individualumui. Jūsų namas bus toks pats kaip kaimyno ir, ko gero, kaip ir trečdalio kitų statomų namų Lietuvoje, tačiau tai nebūtinai yra blogai. Paklauskite savęs ar tikrai norėtumėte gyventi name, kuris nuolat atkreipia praeivių dėmesį ir ar jums patiems ilgainiui nepabostų nestandartiniai eksterjero sprendimai?

Ar esate tikri, kad patys pajėgsite tuos nestandartinius sprendimus priimti, ir svarbiausia, juos kokybiškai realizuoti? Didelė tikimybė, kad jaukiau jausitės suteikę namams individualumo originalių interjero detalių pagalba.

Tiesiausias kelias į amžinas statybas

Jūsų namai – jūsų tvirtovė, o jos visais laikais buvo rengiamos atsižvelgiant į sąlygas ir resursus. Kitaip tariant, biudžeto nustatymas turėtų būti pirmas darbas jūsų sąraše, kurį jau paskui seka lūkesčių formavimai. Galbūt tai nuskambės neįkvepiančiai, tačiau savo planus reikia priderinti prie biudžeto, o ne atvirkščiai, kitaip rizikuojate įsivelti į nesibaigiančias statybas.

Perspektyva įsirengti pirtį gali atrodyti patraukliai, tačiau jei artimiausiu metu negalite sau to leisti, verčiau tokios idėjos atsisakyti. Kaip rodo patirtis, visi planai apie „įsirengimą palaipsniui“ dažniausiai atsisuka prieš gyventojus, tiek finansiškai, tiek komforto prasme.

Pamirškite tobulybės siekius

Pabaigai, prisiminkite, kad tobuli namai yra negyvenami namai ir egzistuoja tik katalogų puslapiuose. Apdailos sprendimai visada atrodo patraukliai salonų lentynose, tačiau realiame gyvenime jie dėvisi, lūžta, o kartais tiesiog… atsibosta. Todėl nebūtina daug investuoti į kiekvieną namų detalę – išsirinkite svarbiausius dalykus, kurie jūsų akimis reikalauja daugiausiai dėmesio ir kokybės, o toliau leiskite sau padžiazuoti. Juk namai yra džiaugsmas, tad svarbiausia nepamiršti sau leisti jį patirti.

Taip pat skaitykite: