,

Kodėl plieniniai angarai yra tokie populiarūs?

Plienas yra viena iš pagrindinių statybinių medžiagų, naudojamų pramoninėse statybose ir kituose sektoriuose. Plienas pasižymi tvirtumu, ilgaamžiškumu, lankstumu perkeltine prasme (nesunkiai pritaikomas daugelyje sričių). Priklausomai nuo projekto struktūrinio išdėstymo, galima pastatyti įrenginius ar statybines konstrukcijas, skirtas naudoti pramonėje, logistikoje, prekyboje, žemės ūkyje ar bet kur kitu, kur reikalaujama tvirtumo, patikimumo ir ilgaamžiškumo.

Koks plieninių konstrukcijų skirstymas pagal jų atliekamas funkcijas?

Projektuojant plienines konstrukcijas būtina atsižvelgti į jų paskirtį ir numatyti visus galimus panaudojimo būdus. Atsižvelkite į: 

  • konstrukcijos aukštį (joje planuojamų laikyti daiktų, prietaisų ir kt. matmenis), 
  • judėjimo pastato viduje būdą (vidinį transportą), 
  • vartų skaičių, 
  • įrengimus pastato viduje, 
  • sienų laikomąją galią (daugiaaukščių pastatų atveju).

 

Galima išskirti šias pagrindines paskirtis:

  • gamybos angarai,
  • sandėlių angarai,
  • logistikos angarai,
  • pramogų angarai,
  • sporto angarai,
  • nuotekų valymo įrenginių angarai,
  • šiukšlių rūšiavimo angarai,
  • maisto pramonės angarai ir kt,

 

Kodėl plieniniai angarai yra tokie populiarūs?

Taigi galima pastebėti, kad plieninių angarų panaudojimas yra labai įvairialypis: jie gali būti pritaikyti beveik visose mūsų gyvenimo srityse. Su jais susiduriame tiek darbe, tiek pramogaujant ar net sportuojant. Jų dėka galime greitai pastatyti garažą, pramoninį sandėlį, namų dirbtuves ar žemės ūkio paskirties pastatą.

 

Plieninės konstrukcijos statyba reiškia ne tik laiko taupymą. Plieninio angaro pastatymo išlaidos yra kelis kartus pigesnės nei mūrinės konstrukcijos pastatų. Tinkamai apsaugotas plienas yra atsparus korozijai, nepalankioms oro sąlygoms, didelę žalą darančiai UV spinduliuotei, o kartu atsparus mechaniniams pažeidimams.

 

Statybos infrastruktūros plėtra leidžia sukurti modernius, didelę vizualinę vertę turinčius inžinerinius projektus. Jų atsparumas ir funkcionalumas yra panašūs į objektus, sukurtus naudojant tradicinius metodus, tačiau nepalyginamai geresnis.

 

Tinkamai pasirinkta stogo danga kartu su plieninių angarų konstrukcija sukurs ilgaamžį ir itin saugų pastatą sandėliavimo tikslams. Stogo dangas galite rinktis įvairias, tačiau vieni iš populiariausių sprendimų angaramas yra: klasikinė bei trapecinė stoga danga.

 

Įvairių pramonės šakų atveju tinkamai parinkti konstrukciniai komponentai atitiks, pavyzdžiui, sanitarinius ir temperatūros reikalavimus, todėl bus galima dinamiškai vystytis, pavyzdžiui, maisto ar perdirbimo pramonėje.

 

Be plieninės konstrukcijos nebūtų įmanoma statyti uždarų baseinų, sporto ir parodų salių. Tas pats pasakytina ir apie žemės ūkio pramonę, kur žemės ūkio technika, pasėliai, gyvuliai ar didelės staklės tvirtinamos daiktais, pastogėmis iš plieno. Mažos plieno įrenginių statybos sąnaudos lemia, kad plieninės konstrukcijos naudojamos sezoninėms statyboms, susijusioms su tam tikro masinio renginio organizavimu, sezoninių švenčių,, sporto objektų (vidaus ledo aikštynų, teniso kortų) statyba.

Modulinės plieno konstrukcijos

Svarbi plieninių konstrukcijų savybė – galimybė jas statyti iš individualiai sukurtų dalių – konstrukcinių modulių.

 

Modulinės konstrukcijos leidžia greitai pakeisti dizainą. Naudodami modulius galite greitai išplėsti ir atstatyti tam tikrą objektą su tokiu pačiu funkcionalumu, kokiu pasižymi įprasti mums žinoma pastatai, pvz., mūriniai.

,,Quick and easy” modeliai – standartizuoti angarai

Progresas statybose leidžia mums mokėti mažiau, laukti trumpiau ir džiaugtis bei naudotis ilgiau. 

 

Norėdami pasikliauti gamintoju ir priimti paprastą, bet naudingą sprendimą jūsų verslui, rekomenduojame atkreipti dėmesį į ,,Quick and easy” angarų modelius. Tai vienas optimaliausių sprendimų finansiniu atžvilgiu. Apie tai daugiau ir detaliau skaitykite čia: https://www.borga.lt/plieniniai-angarai/quick-easy-standartiniai-angarai/.



Taip pat skaitykite: