,

Darbas restorane ar parduotuvėje: kokius batus rinktis?

Pastaraisiais metais daug girdime apie sėdimo darbo neigiamas puses. Tačiau raumenų skausmas būdingas ne tik ofiso darbuotojams, dirbantiems sėdimą darbą. Skauda kojų bei kitų kūno vietų raumenis ir daugeliui žmonių, dirbančių stovimą darbą. Norint apriboti neigiamus, pavyzdžiui, stovimo darbo padarinius, būtina pasirūpinti tinkama avalyne darbui stovint. Priklausomai nuo konkrečios profesijos galime rinktis iš daugybės modelių, todėl kviečiame susipažinti su svarbiausiais darbinės avalynės niuansais. Užbėgant įvykiams už akių, rekomenduojame drabužius darbui rinktis iš specializuotų parduotuvių, tokių kaip ši: https://www.atvila.lt/lt/produktai/darbo-rubai.

Kokie batai tinka stovimui darbui?

Turime pabrėžti, kad vargu ar rasime tobulą sprendimą, kuris atitiktų kiekvieno žmogaus ir specialybės poreikius. Tačiau galime atkreipti jūsų dėmesį į tam tikrus dalykus, kurie turėtų labai praversti, renkantis konkretų batų modelį darbui. Pradžioje turėtumėte atsižvelgti į pramonės, kurioje dirbate, specifiką. Kitas žingsnis bus paties bato savybių parinkimas.

Batai darbui parduotuvėje ar gastronomijoje – kuo šios profesijos skiriasi?

Kaip minėjome aukščiau, pačioje pradžioje turėtumėte atsižvelgti į pramonės, kurioje dirbate, reikalavimus. Kiekviena darbo vieta gali būti skirtinga, tačiau šiandien daugiau dėmesio skirsime trims pramonės kategorijoms.

Kokie batai yra tinkami darbui parduotuvėje?

Pirmas darbas, kuris ateina į galvą, yra darbas mažmeninėje prekyboje. Šiam darbui skirti batai turėtų būti patogūs, nes dauguma užduočių atliekamos stovint. Laimei, daugumoje parduotuvių nereikalaujama konkretaus aprangos kodo, kai kalbama apie batus, todėl galėsite naudoti patogią sportinę avalynę ar patogias šlepetes. Į ką norime atkreipti jūsų dėmesį, tai geras padas, kuris neslystų, tačiau apie tai plačiau papasakosime vėliau.

 

Kitokia situacija yra tada, kai dirbame drabužių parduotuvėje arba su konkrečiais aprangos kodo reikalavimais. Kai kurios parduotuvės nori parodyti savo geriausią pusę, o kadangi darbuotojai turi tiesioginį ryšį su klientu, jie yra savotiška įmonės vitrina. Jei darbo vietoje turime avėti elegantiškus batus, turėtume prisiminti, kad be gražios išvaizdos svarbu ir patogumas. Geras sprendimas šioje situacijoje – įsigyti prislopintų spalvų batus, pvz., juodi arba rudi sportiniai bateliai atrodys elegantiškiau nei spalvingi sportbačiai. Be to, reikia nepamiršti, kad prižiūrėta avalynė visada atrodys geriau.

Avalynė darbui stovint – gastronomija

Pačioje gastronomijos srityje galime paminėti dar du pogrupius. Čia turime virėjus, kurie turi avėti tinkamą avalynę, pritaikytą dirbti konkrečiomis virtuvės sąlygomis. Maisto ruošimo metu virėjai būna patalpoje, kurioje labai karšta ir kartu drėgna. Šios sąlygos gali sukelti potencialiai pavojingas situacijas. Drėgmė ant grindų arba išsilieję skysčiai gali kelti nelaimingo atsitikimo pavojų, ypač ten, kur pilna aštrių įrankių, karšto aliejaus ir kitų dalykų, galinčių sukelti stiprius susižalojimus. 

 

Būtent todėl vienas svarbiausių virėjų avalynės elementų – tinkamas neslidus padas, galintis susidoroti su bet kokia danga. Antras dalykas – vidpadis, kuris turėtų būti skirtas darbui stovint. Kitas pageidautinas elementas yra sustiprintos kojų pirštų bei kulnų sritys ir kiti papildomi patogumai. Darbo klumpės virėjams yra vienas geriausių, patogiausių ir praktiškiausių pasirinkimų!

 

Antra, gastronomijoje svarbūs ir padavėjai, didžiąją dienos dalį lakstantys tarp staliukų. Šie restorano darbuotojai dažniausiai turi atrodyti reprezentatyviai, tačiau jų apranga neturi trukdyti laisvai dirbti. Vis daugiau vietų leidžia darbuotojams dėvėti sportinius batelius, tačiau vis dar randame vietų, kur padavėjas privalo būti apsirengęs baltais marškiniais ir avintis elegantiškais batais.



Taip pat skaitykite: