,

Boho stiliaus lauko terasa – kaip sutvarkyti mėgstamiausią namų vietą?

Boho stilius – tai neišblėstantis ir be galo madingas interjero įkvėpimas daugelyje sričių, o taip pat ir lauko terasos interjere. Natūralios medžiagos, būdingos šiam stiliui, gražiai susilieja su lauko terasą supančia gamta, o žemės spalvos pabrėžia įkvėpimą, pasisemtą būtent iš gamtos. 

 

Juk lauko terasa yra mėgstamiausia daugelio žmonių vieta, kuri atgyja šiltaisiais metų laikais. Tad buvimas joje turėtų būti jaukus ir mielas. Taigi, ką žinoti, įsirenginėjant terasą boho stiliumi? Pateiksime keletą trumpų ir aiškių patarimų, kaip savo lauko terasą paversti pasakiška Boho stiliaus karalyste.

Kaip tai padaryti?

Jei paklaustumėte, kaip mes įsivaizduojame Boho stiliaus lauko terasą, tai visų pirma būtų:

 

  • pinti krepšeliai,
  • minkštos įvairių dydžių pagalvės su kutais,
  • lauko kilimas (atsparus besikeičiančioms oro sąlygoms, žinoma),
  • moliniai, bambukiniai arba iš kokoso kevalo pagaminti indai,
  • šiltos, jaukios antklodės su kutais,
  • lengvos, it vasaros vėjas, užuolaidos.

Boho stiliaus lauko terasa – apšvietimas

Neabejotinai daug laiko vasarą praleidžiame lauko terasoje – tiek ryte, kai geriame kavą, tiek vakare, kai romantiškai sutemsta. Kad tamsa netrikdytų vakarinio poilsio, verta apgalvoti apšvietimo galimybes, kuris suteiktų jaukumo tamsų vakarą. Nuotaikingą apšvietimą galima sukurti naudojant lauko terasoje tokius neklasikinius sprendimus kaip led lemputės, žibintai, sodo fakelai ar žvakių šviesos.

Bohemiško stiliaus baldai

Mėgstamiausias baldas kiekvienoje terasoje (taip pat ir boho terasoje) yra patogi, plati ir minkšta sofa. Jos yra gaminamos skirtingų dydžių, todėl bet kurio tipo sofą galima nesunkiai pritaikyti prie bet kurios lauko terasos dydžio. 

 

Jei paklaustumėte, kas yra mėgstamiausias beveik kiekvieno lauko terasos savininko baldas, tai, be jokių abejonių, būtų natūralių spalvų sintetinio rotango modeliai. Nepamirškime ir priderinto kavos staliuko, kuris pravers, kai terasoje geriame rytinę kavą ar pasikviečiame draugus pavakaroti. Nepamirškite, kad kiekvienas lauko terasos baldas turėtų būti pagamintas iš medžiagų, atsparių išoriniams veiksniams – daugiausia lietui ir tiesioginiams saulės spinduliams.

 

Jei neturite vietos plačiai ir patogiai sofai – nesijaudinkite. Tokiame interjero dizaine puikiai žiūrėsis įvairaus dydžio kalnas pagalvėlių. Tik nepamirškite kutų – koks tai Boho stilius, jei nėra kutų? 

Boho stilius – aksesuarų galia

Boho stilius yra žinomas ir mylimas dėl daugybės aksesuarų, pritaikomų bet kurioje namų vietoje – o terasoje, šiuo atžvilgiu, turime itin plačias galimybes. Pasirūpinkime, kad įdomūs raštai rastųsi ant bet kokios tekstilės, vazų ar net padėkliukų ant stalo, nepraleiskite nė menkiausios detalės – net kilimai gali būti išmarginti įmantriais raštais. Svarbiausia, kad iš didelio rašto, neišeitumėte iš krašto! Nepamirškite, kad Boho stiliuje daugiausia vyrauja natūralios medžiagos ir  jų spalvos – rotangas, bambukas, smėlio atspalviai, žemės spalvos ir pan. Puikiai tiks ir mediena (medinis dubuo, medinės detalės balduose ir pan).

 

Kad akimirkos, praleistos Boho stiliaus lauko terasoje, būtų dar malonesnės, pasirūpinkite gėlėmis ir kitais augalais – erdvė dar labiau siesis su lauko terasą supančia gamta. Jei jūsų gyvenimo stilius nėra itin sėslus, jūs neprivalote atsisakyti gėlių ir kitų augalų teikiamo grožio. Šiais laikais itin madinga savo namus puošti dirbtiniais augalais, todėl nesijaudinkite, jie nenuvys jums išvykus iš namų ilgesniam laikui!



Taip pat skaitykite: