,

Ar senjorai dar ieško romantikos?

Seksualumą vyresniame amžiuje gaubia įvairiausi mitai. Vienas pagrindinių, jog senjorams nereikia fizinio artumo. Tačiau aistra priklauso ne tik jaunajai kartai – daugelis vyresnio amžiaus suaugusiųjų ir toliau užsiima seksu sulaukę šešiasdešimties, septyniasdešimties ir net aštuntojo dešimtmečio. Nors ir labai lėtai, tačiau požiūris, jog vyresnio amžiaus žmonėms sekso nereikia, keičiasi. Fizinis artumas, ypač vyresniame amžiuje, yra didelis džiaugsmas, tad kodėl kai kurie jo drovisi ar netgi vengia?

 

Intymumas teikia džiaugsmą

Fizinis artumas teikia džiaugsmą ir tai ne mitas. 2018-aisiais metais britų mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu apklausė 65-erių metų ir vyresnius žmones bei gavo išvadą, kad tie, kurie tais metais patyrė fizinį intymumą, jautėsi daug laimingesni už tuos, kurie tokio artumo neturėjo. Lytinių santykių metu išsiskiria endorfinai ir kiti hormonai, kurie padeda žmonėms jaustis geriau ir netgi mažina skausmą. Reguliarus seksas taip pat skatina kraujotaką į lytinius organus, o tai savaime padidina malonumą. Intymumas visomis formomis, fiziniu ir emociniu, daro didelę įtaką mūsų gerovei, nes palaiko ir ugdo mus.

 

Senjorai dažniau renkasi pašto skyrių siuntimui

Turbūt pati didžiausia mūsų šalies problema yra nuomonė, jog jeigu tau yra 55 ar 60 metų, jokio fizinio ir intymaus artumo nebereikia. Tačiau paskutinieji dešimtmečiai rodo atsigavimą ir žmonių poreikį suprasti, kas yra tas džiaugsmas. Apie besikeičiantį visuomenės požiūrį kalba ir sekso reikmenų elektroninės parduotuvės „Romantika.lt“ atstovai. Jie teigia, kad tarp klientų daugėja ir senjorų, tačiau neretai juos išgąsdina ne prekių gausa ar informacijos stoka, o konfidencialumo garantas, baiminantis, kad apie užsisakytų siuntų turinį sužinos kiti.

„Klientų tarpe turime nemažai vyresnio amžiaus žmonių, tačiau žinoma, lyginant su vakarų Europa, tas kiekis yra kartais mažesnis negu, tarkim, Vokietijoje. Senjorams palinkėčiau išdrįsti žengti pirmąjį žingsnį, išbandyti ką nors naują. Iš savo pusės mes garantuojame konfidencialumą, pagalbą, darbuotojai suteiks visą reikalingą informaciją telefonu, jei reikės, net užpildys užsakymą, o prekės pakuojamos į niekuo neišsiskiriančias kartotines dėžes, jog net ir paštininkas nesužinos, kas yra jų viduje“, – laidoje teigs „Romantika.lt“ vadovas Domas Juknevičius.

Intymumą vyresniame amžiuje palengvinantys produktai

Kiekvienas nusipelno visavertiško seksualinio gyvenimo, o senstant šios nuotaikos nesikeičia. Į rinką išleista daugybė priemonių ir sekso žaislų, kurie gali palengvinti ir paįvairinti seksualinį gyvenimą. Nors nėra daug žaislų, kurie parduodami specialiai vyresnio amžiaus žmonėms, daugelis rinkoje jau esančių gaminių gali padėti išspręsti tam tikrus dalykus, su kuriais gali susidurti vyresnio amžiaus žmogus: bendra sveikata (įvairios ligos gali turėti įtakos seksualiniam pasitenkinimui ir funkcijai), sunkumai išlaikyti susijaudinimą ir patirti orgazmą, ergonomika (naudojant gaminį, kurį lengva laikyti ir valdyti). Vyresniame amžiuje dažniau susiduriama su erekcijos sutrikimais – šiuos sutrikimus gali išspręsti erekciją stiprinantys preparatai, penio žiedai, penio pompos. Moterys vyresniame amžiuje dažniau patiria lubrikacijos sutrikimus, kuriuos išsprendžia lubrikantai, stimuliuojanti kosmetika. Kai kuriais iš šių atvejų tinkamai parinktas lubrikantas, sekso žaislas ar sekso stipriklis gali būti tik gudrybė, padėsianti vėl mėgautis malonumu.

 

 


Taip pat skaitykite: