,

Apie ką vyrai kalba tyliai: atvirai apie erekcijos problemas

Su amžiumi vykstant hormonų pokyčiams, taip pat veikiant įvairiems išorės faktoriams: stresui, netinkamai mitybai, žalingiems įpročiams ar pasikeitus gyvenimo ritmui, gali atsirasti įvairių prostatos sutrikimų. Laiku jų negydant ir ignoruojant pirmuosius simptomus, atsiranda tikimybė susidurti su kur kas rimtesnėmis pasekmėmis – erekcijos disfunkcija ar netgi prostatos vėžiu. 

Ką reikia žinoti apie vyro prostatą?

Prostata yra ypatingas vyro organas, neretai vadinamas antrąją vyro širdimi. Jis atsakingas už daugelį funkcijų – vyro atmintį, raumenų tonusą, lytinę potenciją. Prostatos sekretas, kuriame plaukioja spermatozoidai, yra viena iš didžiausių spermos sudedamųjų dalių, turinti didelės įtakos vyro vaisingumui. Prostatoje gaminami hormonai prostaglandinai, kurie užtikrina vyro erekciją, ejakuliaciją. 

Erekcijos sutrikimai – problema, kurią reikia spręsti drauge

Erekcijos sutrikimai vystosi pamažu, todėl neretai vyresni vyrai galvoja, kad tai normalu – juk organizmas sensta. Tačiau kalta gali būti padidėjusi prostata. Šiandien manoma, kad apie 80–90 proc. erekcijos sutrikimų yra pasekmė tokių rizikos veiksnių kaip antsvoris, arterinė hipertenzija, cukrinis diabetas, rūkymas, stresas, įtampa, mažas fizinis aktyvumas, alkoholis.  

Erekcijos sutrikimų patyrę vyrai labai jautriai tai išgyvena – atsiranda polinkis save nuvertinti, vengti artumo. Nuolatinė įtampa ir kaltės jausmas gali paskatinti vyro depresines nuotaikas. Visa tai neigiamai atsiliepia poros santykiams – jie pašlija, dažnėja barnių, tarpusavio nesutarimų. Tarpusavio santykių krizė gali nulemti netgi skyrybas. 

Svarbu žinoti, kad erekcijos sutrikimas yra ne vien vyro, o poros problema, kurią spręsti reikia drauge. Neverta tikėtis, kad problema išnyks savaime – kuo ilgiau jos pripažinsite, tuo didesnė tikimybė, kad santykiai subyrės. Todėl moterys, pajutusios lytinių santykių atšalimą, turėtų pasistengti jam padėti. Pirmasis žingsnis yra pokalbis, kurio metu vyras turi jausti meilę, šilumą bei palaikymą, antrasis – tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje pasiūlyta pagalba, pavyzdžiui, maisto papildai gerai vyro sveikatai palaikyti, trečiasis, esant poreikiui, apsilankymas pas urologą dviese. 

Augalų galia ir vyrams naudingos medžiagos

Pastaruoju metu populiarėja fitoterapinių (augalinių) preparatų skyrimas vyrų gerai savijautai palaikyti. Fitoterapija yra mokslas, tai nėra gydymas žolelėmis ar šalatanizmas, kaip dažnai galvojama. Šiandien tai – pripažinta mokslo sritis ir išsamiais moksliniais tyrimais patvirtinti preparatai, kai tiriamos ne tik indikacijos, kontraindikacijos, bet ir sąveika su cheminiais vaistais, ir t. t. 

Fitoterapiniai preparatai gaminami naudojant iš augalų išgaunamus ekstraktus. Vienas tokių – Italijoje maisto papildas GOLLO, kuriame gausu naudingų veikliųjų medžiagų: gulsčiųjų serenojų vaisių ekstrakto, lipoinės rūgšties, kvercetino ir beta sitosterolio.

Vienoje GOLLO dėžutėje yra 15 trijų sluoksnių tablečių, pagamintų principu „Fast–Slow“. Tai reiškia, kad šių tablečių forma skatina naudingųjų medžiagų įsisavinimą ir pakanka vartoti vieną tabletę per dieną.

Sveika prostata – energinga kasdienybė ir gyvybingumas kasdien!

Maisto papildas neturėtų būti naudojamas kaip maisto pakaitalas. Labai svarbi išlieka įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Literatūra:

  1. Laura K. Stewart, Jeff L. Soileau, David Ribnicky, Zhong Q. Wang, Ilya Raskin, Alexander Poulev, Martin Majewski, William T. Cefalu, and Thomas W. Gettys. „Quercetin transiently increases energy expenditure but persistently decreases circulating markers of inflammation in C57BL/6J mice fed a high-fat diet“. Metabolism, 57 (2008). 
  2. Cesar G. Fraga. „Plant Phenolics and Human Health– Biochemistry, Nutrition and Pharmacology“ . Wiley. p.632.
  3. Packer L., Cadenas E. Lipoic acid: energy metabolism and redox regulation of transcription and cell signaling. J Clin Biochem Nutr. 2011 Jan;48(1):26-32. – PMC – PubMed.
  4. Packer L, Witt EH, Tritschler HJ. alpha-Lipoic acid as a biological antioxidant. Free Radic Biol Med. 1995 Aug;19(2):227-50. – PubMed.
  5. Packer L, Witt EH, Tritschler HJ. alpha-Lipoic acid as a biological antioxidant. Free Radic Biol Med. 1995 Aug;19(2):227-50. – PubMed.
  6. Serenoa repens for benign prostatic hyperplasia. Tacklind J, Macdonald R, Rutks I, Stanke JU, Wilt TJ.Cochrane Database Syst Rev. 2012 Dec 12;12(12):CD001423. doi: 10.1002/14651858.CD001423.pub3.
  7. Phytotherapy and other alternative forms of care for the patient with prostatitis. Shoskes DA.Curr Urol Rep. 2002 Aug;3(4):330-4. doi: 10.1007/s11934-002-0059-7.

Taip pat skaitykite: