,

95–erių Jadvyga: „Sveikatos ir laiko netrūksta, kai bendrauji su nuostabiais žmonėmis!“

Spalio 17–ąją prasidėję „Metų senjoro rinkimai 2022“ sulaukė daugybės įdomių prisistatymų, o šiais metais senjorai dalyvauja net 5 nominacijose: „Metų veikliausias“, „Metų keliautojas“, „Metų socialiai atsakingas ir „Metų aplinkos puoselėtojas“. Konkurso kandidatai dalinosi įdomiausiomis veiklomis bei pomėgiais, kvapą gniaužiančiais įspūdžiais kelionėse Lietuvoje ir svetur, įkvepiančiomis ir prasmingomis patirtimis bei unikalų grožį turinčiais gėlynais. Kiekviena, kandidatūra, atrodo, pranoksta viena kitą, vis naujai nustebina ir įkvėpia, primena, kokie nuostabūs, veiklūs ir šiuolaikiški mūsų senjorai!

Senjorei darbe džiaugsmą kelia bendravimas su žmonėmis

„Metų veikliausia senjorė 2021“ Jadvyga Vida muziejuje

Jadvyga Vida Žilinskienė, 2021-aisiais iškovojusi metų veikliausios senjorės titulą, yra sukaupusi nemažai gyvenimiškos ir darbinės patirties bei tikina, kad nežada sustoti mokytis, išbandyti naujų veiklų ar bendrauti su įvairiausiais žmonėmis. Buvusi mokytoja, būdama 95-erių, vadovauja savo pačios įkurtam muziejui Zarasų rajone, Salako miestelyje. Muziejuje yra daugiau nei 4500 eksponatų – kai kurie iš jų į moters rankas pateko iš tėvų namų, kitus ji parsivežė iš ekskursijų, o šiandien kolekciją noriai pildo ir muziejaus lankytojai.

„Gyvename apsupti stereotipų, jog Lietuvoje yra niūru ir pilka, nėra gerų žmonių… Mano darbas sugriauna šias nuostatas – pas mane į muziejų užsuka lankytojai iš pačių įvairiausių Lietuvos kampelių bei įrodo, kad mūsų šalyje gausu įdomių, protingų, kilnių asmenybių“, – pasakoja Vida. Būtent bendravimas su žmonėmis skatina ją dirbti net ir tokiame amžiuje. „Žinoma, sveikatos, laiko ir kiti resursai nėra begaliniai, tačiau jų nei kiek negaila, kai bendrauji su nuostabiais žmonėmis“, – tikina pašnekovė.

Senjorė yra pelniusi ne vieną apdovanojimą už savo nuopelnus, mokslinę bei kultūrinę veiklą. 2015 m. J. V. Žilinskienei už nuopelnus garsinant Zarasų krašto vardą šalyje ir pasaulyje, vystant ilgametę muziejinę veiklą suteiktas Zarasų krašto Garbės pilietės vardas.

Pergalė privertė aiktelėti iš nuostabos

Pernai „Metų veikliausio senjoro“ kategorijoje Jadvyga Vida Žilinskienė aplenkė net 37 konkurentus, o sužinojusi apie laimėjimą, moteris iš pradžių negalėjo patikėti. „Mano pirma mintis buvo – tai bent, negali būti! Nejaugi tiek žmonių už mane balsavo?“ Senjorė teigia, kad vėliau apėmė nepaprastas džiaugsmas bei dėkingumo jausmas. „Noriu dar kartelį padėkoti tiems, kas manimi patikėjo, kas balsavo… Ačiū kraštiečiams, kolegoms, artimiesiems. Labai smagu jausti tokį palaikymą – tai motyvuoja nesustoti, aktyviai darbuotis ir bei dalintis žiniomis apie Zarasų krašto istoriją“, – šypsosi pašnekovė.

Savo įkvepiančiu pavyzdžiu veikli moteris įrodo, jog amžius tėra tik skaičius ir mūsų rankose yra galimybė šį skaičių nuspalvinti gražiomis akimirkomis, šiltais pokalbiais bei prasmingais atsiminimais.

Atiduokite savo balsą už „Metų senjorą 2022“

Jau prasidėjo „Metų senjoro rinkimų 2022“ balsavimas, o konkurse dalyvaujantys senjorai laukia mūsų visų palaikymo. Pastebėkime ir įvertinkime juos už jų energiją, kūrybiškumą ir veiklą, parodančią, kad senatvė – tai gyvenimo džiaugsmas. Palaikykime mūsų entuziasto nestingančius senjorus ir atiduokime savo balsą už „Metų senjorą 2022“ puslapyje: https://60plius.lt/metu-senjoro-rinkimai-2022/!

Skaitytojų balsavimas vyks nuo lapkričio 4 d. iki lapkričio 9 d.  Balsuoti iš vieno įrenginio galima vieną kartą per dieną, o daugiausiai simpatijų surinkę dalyviai pateks į kitą rinkimų etapą. Iš viso bus atrinkta net 20 dalyvių – po 4 iš kiekvienos kategorijos.

Taip pat skaitykite: