,

PRICER.LT PREKYBOS TINKLŲ LEIDINIŲ APŽVALGA

Savaitė prieš Vėlines, o mes seniai neapžvelginėjom tinklų leidinių – vis pigiausių prekių krepšelius – taigi, pasižiūrėsim, kuriuose tinkluose įdomiau, pigiau, pirkti progines prekes, mėsą, pieną akcijos metu.

Visiškai nelietuviška šventė Helovinas. Norfa ir Rimi tai ignoruoja (na, Rimi suka „Helovino laimės ratą“ ir moliūgą siūlo už 0,59, bet tai tikrai nėra kalendorinės progos išnaudojimas). Norėtume pasakyti ignoruojantiems šią šventę – Jūs prarandate dalį jaunesnių vartotojų, jų nesiauginate, todėl ateityje prisižaisite. Na o daugiausia šios temos pasiūlymų 17 turi Maxima, 16 (dėl moliūgų rūšių) – IKI. Lidl 6 – nors tai tik Helovino proga apiformintos daržovės. Moliūgas pigiausias Maxima ir Lidl – 0,39Eur. IKI ir Rimi – 0,59Eur. Taigi Helovino prekių einam į Maximą.

Kita, jau lietuviška šventė – Vėlinės. Čia pagrindinis atributas yra kapų žvakės. Tik Lidl išskleidžia visą savo asortimentą, kiti žaidžia nuolaidų žaidimą – kas parašys didžiausią nuolaidą. Didžiausius skaičius žino Maxima – pas juos 60 procentų nuolaida, mažiausius – Rimi – 40%.

Jeigu pirkėjui neįdomios kalendorinės šventės, tai maistines pramogas siūlo tik 2 tinklai – Maxima – Pasaulio skonių dienos – azijietiška virtuvė, Lidl – Paskanauk pasaulio – amerikietiškas skonis. Čia sunku įvertinti – kas kam labiau patinka, aišku, pasirinkimas bus didesnis Maxima, nes ten grupinės nuolaidos didelių prekinių ženklų grupėms – bet dėl skonių nesiginčijama.

Mėsa.

Maxima pateikia 15 mėsos pasiūlymų, IKI -14, Lidl – 7, Norfa – nepateikia nieko, Rimi -10. Pasiūlymų kiekiu Maxima užima pirmą vietą.

Kainos: Kiauliena – geriausia kaina kiaulienai – Maxima kiaulienos sprandinė už 3,49Eur/kg. Rimi už nugarinę prašo  3,99Eur/kg

Vištiena. Pigiausia vištiena IKI vištienos ketvirčiai – 2,69Eur/kg.

Taigi šią savaitę – kiaulienos eisime pirkti į Maxima, vištienos į IKI.

 

Pieno produktai.

Pieno produktai pastaruoju metu labiausiai brangsta – taigi akcijos jiems labai svarbu.

Maxima pateikia 27 pasiūlymus, IKI – 26 pasiūlymus, Lidl – 15, Norfa – 16, Rimi – 26. Taigi pasirinkimas didžiausias Maxima.

Dabar apie kainas

Pigiausias 1L pieno – 1,09Eur – Norfa

Pigiausia liesa varškė Piemenėlio – 0,72Eur 180g (4,00Eur/kg) – Norfa

Pigiausias fermentinis sūris Rokiškio naminis – 2,19Eur (9,13Eu/kg) – Lidl

Pigiausias glaistytas desertas Delizzi 35 g – 16,5Eur(4,71Eur/kg), tačiau reikia pirkti 6 vienetus už 0,99Eur – Maxima.

Pigiausia 30% grietinė 400g – Farm Milk ir Clever – 1,59Eur (3,98Eur/kg) – Maxima ir IKI.

Pigiausias tepus riebalų mišinys 175g – 0,55Eur (3,14 Eur/kg) – Maxima.

Jeigu reikia pasirinkimo – tai tikrai į Maxima, dėl žemiausių kainų pasirinkimo irgi galima rinktis Maxima jeigu reikia kainos konkrečiai prekei – reikia stebėti visus tinklus – nes ne visi siūlo vienodai gerą kainą akcijos metu.

Vaisiai ir daržovės.

Dar viena labai svarbi kategorija.

Pasirinkimas – Maxima – 11 pasiūlymų, IKI – 21 pasiūlymas, Lidl – 22, Norfa (leidinyje jie nieko nesiūlo – pasižiūrėjom kas internete) – tik 4, Rimi – 15 pasiūlymų.

Be jokios abejonės Lidl toliau demonstruoja platų akcinių prekių pasirinkimą. Kiti seka iš paskos.

Bet kaip su sutampančių prekių kainomis.

Morkos pigiausios Maxima ir Lidl – 0,35Eur/kg (IKI-0,39Eur/kg)

Granatai – Lidl ir IKI parduoda vienetais – IKI yra pigesnis – 0,66Eur/vnt, Maxima -1,59Eur/kg – jei sakysim, kad granato vidutinis svoris 300g – tai Maxima bus pigiau. Patarimas perkantiems vienetines vaisius ir daržoves – vis vien prieikite prie svarstyklių – taip išsirinksite patį didžiausią ir atitinkamai tai bus Jums naudingiausia.

Pigiausi moliūgai – Maxima ir Lidl – 0,39Eur/kg (IKI ir Rimi – 0,59Eur)

Pigiausios citrinos – Maxima 1,59Eur/kg (IKI – 1,69Eur)

Pigiausi obuoliai – Maxima 0,65Eur/kg (Lidl 1,59Eur/kg)

Pigiausi mandarinai – Maxima 1,79Eur/kg (IKI 1,99Eur/kg)

Tikrai dėl kainų verta eiti į Maxima.

Kokias galima padaryti išvadas. Jeigu nesinori vaikščioti po daug parduotuvių – galima rinktis Maxima. Jeigu norisi maksimaliai sutaupyti – tada reikia pasitiesti visus leidinius ir išsirinkti visus naudingiausius pasiūlymus.

BŪKITE VERTI LAISVO PASIRINKIMO VISADA!

Daugiau informacijos:

Pricer.lt maisto krypties vadovas

Petras Čepkauskas

Tel.: 868512156

petras@pricer.lt

www.pricer.lt

 

Taip pat skaitykite: