,

Helovynas, kuriam nereikės išleisti daug pinigų: šiurpiai žaismingos valgomų dekoracijų idėjos

Artėjanti vis populiaresnė Vaiduoklių naktis, dar geriau žinoma kaip Helovynas, verčia pasukti galvas, kaip išmoningiau ir šiurpiau papuošti namus. Svarstote, kokius originalius užkandžius dėti ant šventinio stalo? Kur kas sumaniau, o ir taupiau, pasigaminti užkandžių, kartu atstosiančių dekoracijas ir tapsiančių šventės akcentu.

„Pastebime, kad kasmet vis labiau populiarėja Helovyno užkandžių ir pačių pasigamintų dekoracijų idėjos, kurios tampa vis išmoningesnės. Tam, kad šiek tiek pašiurpintumėte ir kartu žaismingai nuteiktumėte artimuosius, ypač vaikus, nebūtina išleisti daug pinigų. Dalį ingredientų, neabejojame, rasite dabar atsidarę savo šaldytuvą ar virtuvės spintelę. Likusius paprastai galite užsisakyti. O ir gamindami Helovyno užkandžius nesugaišite daug laiko – tegu lieka jo šiurpioms šėlionėms Helovyno naktį“, – sako Jurgita Gižaitė-Tulabienė, elektroninės maisto ir kasdienių prekių parduotuvės „Barbora“ komunikacijos vadovė ir dalijasi netikėtų Vaiduoklių nakčiai pritaikytų užkandžių idėjomis.

Raganos šluotelės iš sūrio

Raganos daugelyje kultūrų simbolizuoja moteris, turinčias magiškų galių, naudojamų gydymui arba priešingai – užkeikimams. Nenuostabu, kad ragana skrendanti ant šluotos – vienas dažniausiai Helovyno šventės metu naudojamų simbolių.

Vos per 5 minutes galite pasigaminti šį raganų atributą – šluoteles. Atrodo žaismingai, pagaminti paprasta, o ir ant užkandžių stalo šios šluotelės tikrai neužsibus – patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Ko reikės: plėšomų sūrio lazdelių, duonos šiaudelių, šviežių petražolių.

Kaip ruošti: Įpjaukite sūrio lazdeles pusiau ir paplėšykite jų galus. Į sūrio lazdelių vidurį įsmeikite po duonos šiaudelį. Papuoškite aprišdami petražolių koteliu.

Šventinė brokolių sriuba

Brokolis tikrai nėra daržovė, kurią vaikai, o kartais ir suaugusieji, krimstų su malonumu. Tačiau šiurpiai, bet žaismingai papuošta brokolių sriuba su pievagrybiais gali išties suvilioti paragauti. Netikite? Išbandykite!

Ko reikės: 1 brokolio, 8 mažų svogūnų, 350 ml daržovių sultinio, 3 v. š. sviesto, 120 ml pieno, 50 g fermentinio sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti: Nupjaukite brokolio galvą ir susmulkinkite. Pievagrybius pjaukite išilgai pusiau. Kelias jų puseles pasilikite dekoravimui Helovyno tema (išraižykite grybų puseles taip, kad jos primintų kaukoles. Naudokite mažą peilį, o akiduobėms padaryti – šiaudelį) Susmulkinkite svogūną kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje išlydykite 1 v. š, sviesto ir kelias minutes apkepkite svogūną. Į keptuvę pridėkite susmulkintą brokolį ir pievagrybius. Apkepkite daržoves keletą minučių ir išimkite dekoravimui pasiruoštas pievagrybių puseles bei keletą brokolių žiedynų.

Į keptuvę pilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių. Perkelkite keptuvės turinį į puodą ir sutrinkite maisto smulkintuvu. Į keptuvę dėkite likusius 2 v. š. sviesto. Jam išsilydžius pilkite pieną, berkite druskos, pipirų ir tarkuotą sūrį. Kaitindami maišykite, kol gausite vienalytę masę. Ją supilkite į puodą su trintomis daržovėmis. Viską gerai išmaišykite.

Patiekite sriubą, ant viršaus dėliodami dekoravimui pasiruoštas apkeptas pievagrybių puseles ir brokolio žiedynus.

Šiurpulinga užkandžių lenta

Jei Vaiduoklių naktį svečiuose laukiate draugų kompanijos, išbandykite šią spalvingą, skonių kupiną užkandžių lentą. Baisiai graži maisto kompozicija, kurioje kiekvienas ras, ko paragauti. Sekite siūlomu produktų sąrašu, kurį galite ir vienu mygtuko paspaudimu įdėti į savo „Barboros“ krepšelį, arba pažvelkite kūrybiškai ir improvizuokite!

Ko reikės: šokoladinių figūrėlių „Kaukolė“, guminukų „Tarantulų“, saldainių gabaliukų, guminukų „Smegenys“, guminukų „Drakula“, dražė, mėgstamų krekerių, kukurūzų traškučių, padažo kukurūzų traškučiams, trupinto kietojo sūrio, vytintos kiaulienos dešrelių, aviečių, žaliųjų alyvuogių, žaliųjų vynuogių.

Kaip paruošti: Visus produktus išdėliokite ant didelio padėklo, vienoje pusėje sudėdami visus saldžius, kitoje – sūrius ir pikantiškus užkandžius.

 

Moliūgais apsimetantys mandarinai

Helovynas tiesiog neįsivaizduojamas be išskaptuoto moliūgo. Tačiau ne bėda, jei moliūgo neturite arba nenorite jo specialiai pirkti. Išbandykite ir puošmeną, ir gaivų užkandį – moliūgais apsimetančius mandarinus.

O smagiausia, kad kūrybos laisvė juos kuriant – neribota! Tokie mandarinai gali ne tik papuošti namus, bet ir tapti Helovyno vakarėlio žaidimų dalimi, o gal net dovana į duris pabeldusiems persirengėliams?

Ko reikės: mandarinų (kiek tik norisi), juodos spalvos markerio

Kaip daryti: Kuriant šias dekoracijas, laiką smagiai praleis visa šeima, ypač mažieji. Juodos spalvos markeriu kiekvienam mandarinui išpieškite po šiurpų veidelį. Kuo skirtingesni veidai – tuo įdomiau.

Tokių, skaptuotais moliūgais apsimetančių mandarinų galima pritupdyti visuose namuose arba visus bendrai sudėti į didelį indą. Šventės metu galite rinkti šiurpiausią, linksmiausią, juokingiausią mandariną apsimetėlį, o vėliau skaniai suvalgyti ar panaudoti desertams, vaisių glotnučiams. Nereikės nieko išmesti, kaip nutinka su skaptuotais moliūgais.

Svarbiausia Helovyno taisyklė: pasiduokite improvizacijai ir nebijokite išgąsdinti – juk tam ši naktis ir skirta.

Taip pat skaitykite: