,

Masažo nauda jūsų kūnui po traumų

Traumos gali pasitaikyti kiekvienam iš mūsų. Nepriklausomai nuo to, kiek daug saugomės ir ar vengiame ekstremalaus sporto ar ne, pakreipta koja, netikėtai nukritęs daiktas ar kliūtis eisme gali sukelti traumas. Tokiu atveju reikia kuo skubiau imti galvoti apie reabilitaciją. Nors reabilitacija neturėtų būti skubota, tačiau naudinga yra greičiau pradėti bei pasirinkti mažesnio krūvio tempą.

Vienas iš svarbiausių daugumos reabilitacijų elementų yra masažai. Šiame straipsnyje pristatysime pagrindines masažo naudas jūsų kūnui po traumų ir kodėl jie skiriami žmonėms, patyrusiems traumas.

Slopina skausmą

Dauguma masažų pirmiausiai yra orientuoti į ūmaus skausmo malšinimą. Raumenyse ar audiniuose po traumos jausti skausmą yra savaime suprantamas dalykas. Sutraumuotoje vietoje atsiranda įtampa, dėl kurios nebėra tokios judesių amplitudės bei apribotos fascijos. Būtent fascija yra jungiamasis audinys, esantis po oda ir jame atsiradę apribojimai trukdo jums atlikti pilnaverčius judesius, sudirginti sukelia skausmą. Jeigu atliekamas masažas, įtampa yra bent šiek tiek nuimama ir dėl to geriau cirkuliuoja kraujas bei sudaromos sąlygos audiniams gyti. 

Didina audinių elastingumą

Audinių elastingumas – tai elastino skaidulų gebėjimas leisti raumenims išsitempti pagal pilną judesio amplitudę. Audinių elastingumui didinti masažo metu naudojamos įvairios technikos. Padidėjęs audinių elastingumas gali sumažinti nemalonaus tempimo pojūtį bei, palaipsniui padidinti judesių amplitudę. Dauguma terapeutų masažu siekia padidinti audinių elastingumą, kad sumažėtų skausmas, pagerėtų atsipalaidavimas ir žmogaus kūnas būtų pasiruošęs fizinei veiklai.

Spartina gijimo procesą

Beveik bet kuris masažas turi ir tokį poveikį organizmui, kad skatina jo gijimo procesus. Masažiniai volai, o taip pat ir kitais prietaisais ar rankomis atliekamas masažas gali pagerinti kraujotaką visame kūne. Gera ir pastovi kraujotaka leidžia audiniuose vykti deguonies ir kraujo apykaitai audiniuose, o tai leidžia atsinaujinti. Yra specialios technikos, kurių pagalba galima sužadinti kraujotaką. Be to, masažo judesiai pagerina ir limfos, ne tik kraujo cirkuliaciją. 

 

Taip pat skaitykite: