,

Kaip pasiruošti maistą į darbą? Ką rinktis pietums?

Jeigu norite taupyti laiką ir pinigus, galite pasirinkti į darbą neštis jau pagamintą maistą ir būtent jį valgyti pietums. Maistinė plėvelė ir maišelis arba dėžutė yra viskas, ko jums reikia tam, kad galėtumėte kone kasdien nešiotis maistą sau, paruošti porcijas artimiesiems ar net atžaloms į mokyklą. Šiame straipsnyje mes pasidalinsime patarimais, kokį maistą pasirinkti į darbą.

Kaštai, laikas ir malonumas valgant

Pietus į darbo vietą, mokyklą ar universitetą žmonės nešasi tam, kad nereikėtų sukti galvos dėl to, kur ir ką pavalgyti bei dėl to, kad taip yra gerokai pigiau. Nors yra tikrai daug receptų iš ko galima rinktis, geriausias patiekalas turėtų būti nebrangus, gana greitai pagaminamas ir kuo skanesnis. 

Salotos – sveika, skanu, maistinga

Nors nuo salotų nėra taip lengva prisivalgyti, jos yra skanus ir maistingas būdas numalšinti alkį bei išlikti produktyviems darbe. Jeigu valgysite labai sunkų maistą, vėliau apsunksite ir bus sunku ne tik susikaupti, tačiau net ir neužmigti. Na, o štai salotos su vištiena ir trintu avokadu bei lęšiais bei klasikinės Cezario salotos tikrai pradžiugins skonio receptorius. 

Sumuštiniai

Tikrų tikriausia pietų klasika darbo vietoje. Sumuštinį galima valgyti rankomis ir į juos galima įdėti beveik viską, ką mėgstate. Jie neužima daug vietos bei dažnai pasižymi puikiu skoniu, svarbu tik išsirinkti tinkamus ingredientus. Gerai yra tai, kad sumuštinių laikymui beveik nereikia jokių ypatingų sąlygų.

Galite paįvairinti savo racioną pasigamindami vieną sūrų sumuštinį, pvz., su lašiša ar kumpiu, o kitą saldų, su riešutų sviestu ar uogiene. 

Kiti, sotesni patiekalai

Jeigu norite į darbo vietą neštis šiek tiek sunkesnį, sotesnį patiekalą, pasirūpinkite, kad tai nebūtų per didelė porcija, o ingredientai nebūtų pernelyg sunkiai virškinami. Geriausia rinktis tokį patiekalą, kurį būtų galima pašildyti mikrobangų krosnelėje, pavyzdžiui, troškinukas arba makaronai su špinatais ir kiti.

 

Taip pat skaitykite: