,

Konkursas „Metų senjoro rinkimai 2022“ laukia savo herojų

Aukso atspalviais nusidažę lapai byloja, kad atėjo spalis – senjorų mėnuo, o kartu su juo ir jau trečią kartą Lietuvoje vykstantis konkursas „Metų senjoro rinkimai 2022“. Iš tiesų, tai daugiau nei konkursas. Tai – iniciatyva, kurios siekis – griauti stereotipus apie pasyvų senjorų gyvenimo būdą ir nuobodžią kasdienybę. Norime parodyti, kad Lietuvoje gyvena veiklūs, gabūs bei šiuolaikiški senjorai.

 

Esate vienas iš jų? Puiku! Dalyvaukite atrankoje, reprezentuokite Lietuvos senjorus ir laimėkite galimybe tapti žurnalo „60+“ gruodžio numerio viršelio veidu! Taip pat Jūsų lauks daugybė puikių prizų: kelionės, galimybė pasilepinti Lietuvos kurortuose įsikūrusiuose SPA bei piniginiai apdovanojimai. Registracija ir kandidatūrų teikimas prasideda spalio 17 d. ir tęsis iki spalio 28 d. Tereikia atsiversti portalo www.60plius.lt puslapį, pasirinkti norimą nominaciją ir pateikti trumpą informaciją: vardą, pavardę, kontaktinius duomenis, nuotrauką ir trumpą aprašymą.

 

Laura Balčiūtė

„Tikrai žinau, kad Lietuvos senjorai yra aktyvūs, besidomintys naujovėmis, mėgstantys atrasti kažką naujo, tačiau kartais, kad būtų žengtas pirmas žingsnis, reikia padrąsinimo. Todėl labai kviečiu visus paskatinti savo giminaičius, draugus ir artimuosius patirti dar vieną smagų gyvenimo nuotykį, kuris ne tik suteiks daug malonių akimirkų, bet ir įkvėps kitus. Labai malonu, kad šaunius senjorus pastebi ir kolegos – vis daugiau jų kandidatūrų teikia organizacijos, kuriose jie veikia ir leidžia laiką“, – pasakoja Laura Balčiūtė, projekto 60+ įkūrėja.

 

Pernai inovatyviausios senjorės titulą „Metų senjoro rinkimuose“ pelniusią Nataliją dalyvauti konkurse paskatino močiutei pasenti neleidžiančios anūkės: „Mano anūkės pačios yra labai aktyvios, tad neleidžia nuobodžiauti ir man – nuolat pasiūlo įvairių veiklų, iniciatyvų bei konkursų. Taip atsitiko ir tą kartą… Jos pasiūlė dalyvauti šiame „60+“ projekte, o aš nė kiek nedvejojusi sutikau“, – dalijasi senjorė. Pašnekovė papildo, kad gavusi žinią apie laimėjimą iš pradžių nepatikėjo, o vėliau – labai apsidžiaugė. „Pirma mintis buvo – negali būti, gal kokie sukčiai čia man rašo… Bet vėliau, kai suvokiau, kad nugalėjau metų inovatyviausio senjoro nominacijoje, pamaniau, kad dar turiu parako“, – juokiasi.

Natalija Dzičkancienė/nuotr. autorius Tomas Petrovskis

„Mano požiūris yra toks – reikia kuo mažiau sėdėti užsidarius namuose ir turėti kuo daugiau veiklų. Juk jeigu rymosi vienoje vietoje – nebūsi įdomus nei sau pačiam, nei kitiems. Priešingai, reikia nebijoti išbandyti naujus projektus, veiklas, atrasti naujus skonius ar net pasaulio kampelius“, – teigia 74 metų moteris.

 

Senyvo amžiaus žmogaus stereotipą paneigia „Metų senjore 2021“ tapusi Jūratė Stasė Bartkuvienė, o jos požiūrio į gyvenimą galime pasimokyti kiekvienas. Savo rytus ji pradeda nuo jogos pratimų ir šalto dušo, o atlikusi visas grožio procedūras, kaip pati sako, pasibalnoja savo žirgą – dviratuką – ir lekia gyventi įvykių kupino gyvenimo, kuris jai atrodo nuostabus. „Juk yra tiek veiklos – senjoras tu ar ne – gyvenk ir džiaukis, o svarbiausia – rūpinkis savo sveikata“, – tikina Jūratė.

 

Kaip vyks „Metų senjoro rinkimai 2022“?

„Metų senjoro rinkimai“ vyks 3 etapais, nuo spalio 17 d. iki lapkričio 11 d.

 

Pirmojo etapo metu – nuo spalio 17 d. ir 28 d. portale www.60plius.lt vyks registracija. Šiemet senjorai kviečiami registruotis į keturias skirtingas nominacijas: „Metų veikliausias“, „Metų keliautojas“, „Metų socialiai atsakingas“, „Metų aplinkos puoselėtojas“. Iš visų nominantų bus išrinktas ir pats pačiausias – „Metų senjoras“! Užsiregistravusių senjorų anketos, atitinkančios konkurso reikalavimus, per 72 val. bus paviešintos www.60plius.lt svetainėje.

 

Antrasis rinkimų etapas vyks nuo spalio 28 d. iki lapkričio 6 d. Tuo metu www.60plius.lt portale vyks balsavimas. Balsuoti iš vieno įrenginio bus galima vieną kartą per dieną. Daugiausiai simpatijų surinkę dalyviai pateks į kitą rinkimų etapą. Iš viso bus atrinkta net 20 dalyvių – po 4 iš kiekvienos kategorijos.

 

Trečiasis rinkimų etapas – komisijos vertinimai vyks lapkričio 8-9 d. Komisija, kurią sudaro
„Metų senjoro rinkimai 2021“ nugalėtoja Jūratė Stasė Bartkuvienė, projekto 60+ įkūrėja Laura Balčiūtė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos narė Angelina Liaudanskienė, nuspręs, kas iš skaitytojų atrinktų 20 dalyvių tapo „Metų veikliausiu“, „Metų keliautoju“, „Metų socialiai atsakingu“ ir „Metų aplinkos puoselėtoju“ bei bus paskelbta, kam atiteko „Metų senjoro titulas“.

Lapkričio 11 d. konkurso nugalėtojai bus pakviesti į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją, kuri vyks Vilniuje, Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios pastate įsikūrusiame socialiniame restorane „Pirmas blynas“.

 

Jau dabar keliaukite į portalą www.60plius.lt ir registruokitės į „Metų senjoras 2022“ rinkimus!

 

Apie nominacijas

 

Metų veikliausias

Nežinote, ar tinkate šiai nominacijai, tačiau vystote savo verslą? Įkūrėte knygų klubą? O gal nepraleidžiate nė vieno spektaklio ar populiarių atlikėjų koncerto? Lankote salsos pamokas? Nė vienos dienos nepradedate be mankštos? Draugų kompanijai vedate jogos užsiėmimus? Kasdien nužingsniuojate 15 tūkstančių žingsnių? Padėjote sukurti facebook paskyras savo draugams? Jūs tikrai galėtumėte būti Metų veikliausias senjoras!

 

Metų keliautojas

 

Jei per pastaruosius metus aplankėte ne vieną šalį, į kopėte į viršukalnes ar slidinėjote Alpėse, nuėjote piligrimų kelią, o gal aplankėte gražiausius Lietuvos kampelius, pasidalinkite savo įspūdžiais! Jūs puikus kandidatas Metų keliautojo nominacijai!

 

Metų socialiai atsakingas

Ši nominacija gali skambėti labai įmantriai, tačiau jei jus galima pamatyti įvairiose savanorystės veiklose, padedate ir pasirūpinate silpniau besijaučiančiu kaimynu ar laisvu laiku mokote vaikus muzikos ar dailės, esate nuolat apsuptas žmonių, nes Jums lengva rasti bendrą kalbą su įvairaus amžiaus žmonėmis, manote, kad iš jaunų žmonių irgi galima pasimokyti ir pasisemti įkvėpimo, registruokitės į Metų socialiai atsakingo nominaciją ir pasidalinkite praturtinančiomis patirtimis!

 

Metų aplinkos puoselėtojas

 

Jūsų sodas, darželis, balkonas verčia praeivius stabtelėti ir pasigrožėti? Jūsų artimieji kasmet laukia Jūsų išaugintų gėrybių, nes „tokių kvapnių ir skanių pomidorų niekam nepavyksta užauginti“? Jūsų patarimų kaip puoselėti aplinką, kaip saugotis nuo kenkėjų, kaip panaudoti nenaudojamus daiktus kuriant grožį nuolat klausia kaimynai ir draugai? O gal jūsų uogienės ir marinuoti agurkėliai jau yra tapę nepakeičiami? Registruokitės į Metų aplinkos puoselėtojo nominaciją ir pasidalinkite savo kuriamu grožiu!

 

Daugiau informacijos Jums suteiks:

Živilė Navickaitė-Babkin

GOOD TO KNOW

E: zivile@goodtoknow.lt

T: +370 614 99440

www.goodtoknow.lt

 

Taip pat skaitykite: