,

Pirmą kartą Lietuvoje surengtas diskgolfo 60 plius amžiaus čempionatas

Praėjusį šeštadienį, spalio 8 dieną, Vilniaus Vingio parko diskgolfo aikštyne buvo pirmą kartą surengtas Atviras Vilniaus 60 plius amžiaus žaidėjų diskgolfo čempionatas. Žaidėjos ir žaidėjai varžėsi net aštuoniuose divizionuose, kuriuose paaiškėjo aštuoni Vilniaus čempionai – moterų ir vyrų, 60+, 65+, 70+ ir 75+ amžiaus. Be to, čempionato dalyvės ir dalyviai kovojo dėl absoliučių nugalėtojų tarp vyrų ir moterų vardų.
Varžybose žaidėjai įveikė tris ratus po 8 krepšius.
Tarp moterų absoliučiai geriausią rezultatą pasiekė 60+ moterų diviziono nugalėtoja Kristina Velijeva (89 metimai, par +17), vos vienu metimu aplenkusi 65+ moterų čempionę Angelę Pečeliūnaitę (90 metimų, par +18).
Geriausią rezultatą tarp visų vyrų pasiekė 65+ diviziono nugalėtojas Ovidijus Gabrėnas (76, par +4), irgi po įtemptos kovos tik dviem metimais įveikęs 60+ nugalėtoją Henriką Rusteiką (78, par +6). H. Rusteika buvo vienintelis ne vietinis žaidėjas atvirajame čempionate, atvyko iš Panevėžio. Įdomu, kad būtent svečias turėjo aukščiausią reitingą tarp čempionato žaidėjų (746).
Moterų 70+ divizione pergalę šventė Audronė Anuškevičienė (99 metimai, par +27), finaliniame rate pavijusi ir aplenkusi Sigitą Eimutienę (104, par +32).
Moterų 75+ čempione tapo Vida Kalkienė (103 metimai, par +31), po sėkmingai sužaistų varžybų peržengusi simbolinę 500 reitingo ribą ir pasiekusi aukščiausią reitingą savo dar tik antrus metus besitęsiančioje diskgolfo žaidėjos karjeroje.
Vyrų 70+ divizione nugalėjo Jonas Klimas (96 metimai, par +24). O 75+ čempionu tapo Rimantas Petrauskas (74 metimai per du ratus, par +24).
Atviras Vilniaus čempionatas tapo Vilniaus miesto savivaldybės finansuojamo ir Vilniaus diskgolfo klubo vykdomo projekto “Į parką su disku 2022” kulminacija. Vilniaus diskgolfo klubas ir jo vadovas Skirmantas Bikelis pirmą kartą vyresniokus pakvietė susipažinti su diskgolfu ir reguliariai jį žaisti viso labo pernai. Pirmasis žaidimas įvyko 2021 metų liepos 14 d. Baltupių diskgolfo parkelyje. Prieš pat 2021 m. Kalėdas vyresnieji žaidėjai susibūrė į Medardo Čobuto Trečio amžiaus universiteto diskgolfo klubą. Per nepilnus metus klubas išaugo iki virš keturiasdešimt narių. Šiuo metu tai yra vienintelis vyresniokų diskgolfo klubas Lietuvoje ir kartu vienas gausiausių tarp visų Lietuvos diskgolfo klubų.
Pasak S. Bikelio, diskgolfo žaidimai parkuose suteikia progą susitikti ir kartu įdomiai leisti laiką tiek šeimoms, tiek draugams, tiek iki tol nepažįstamiems žmonėms. Periodiškos ir nuolatinės socializacijos, bendrų pomėgių, sveikatą stiprinančių vieklų reikia visiems žmonėms, o ypač vyresnio amžiaus. Ši mintis suveikė 100 procentų. Be to, pasak Vilniaus diskgolfo klubo vadovo, smagu matyti, kaip diskgolfo populiarumas tarp vyresniokų laužo stereotipus, kad pensijos sulaukę žmonės neva nėra linkę išbandyti ir išmokti naujų dalykų. Kaip rodo pavyzdžiai, ir sulaukus 75 metų nėra vėlu pradėti naujo sporto karjerą ir netgi pelnyti čempionų medalius. Ir tai teikia daug džiaugsmo.

 

Taip pat skaitykite: