,

Vilniuje vyks 60+ amžiaus žaidėjų diskgolfo čempionatas

Spalio 8 dieną bus pirmą kartą surengtas Vilniaus 60 plius amžiaus žaidėjų diskgolfo čempionatas. Net 8 divizionai, kuriuose paaiškės 8 Vilniaus čempionai – moterų ir vyrų, 60+, 65+, 70+ ir 75+ amžiaus.

Tai projekto “Į parką su disku 2022” kulminacija. Projektą didele dalimi finansuoja Vilniaus m. savivaldybė, o vykdo Vilniaus diskgolfo klubas.

Čempionate gali dalyvauti visi norintys atitinkamo amžiaus sulaukę diskgolfo mėgėjai. Šiuo metu jau turime 28 registruotus žaidėjus visuose moterų ir trijuose iš keturių vyrų divizionuose.

Platesnė info http://www.discgolf.lt/turnyrai/atviras-vln-cempionatas-60-plius/

Vilniaus diskgolfo klubas ir jo vadovas Skirmantas Bikelis pirmą kartą vyresniokus pakvietė žaisti diskgolfo pernai. 2021 metų liepos 14 d. Baltupių diskgolfo parkelyje įvyko pirmasis žaidimas, kuriame dalyvavo 12 žaidėjų. Po to 2021 metais buvo surengti dar du žaidimai (Vingio ir Pūčkorių diskgolfo parkuose), kuriuose žaidėjų vis gausėjo ir paskutiniajame jau buvo 20 vyresniokų. Šiame žaidime buvo sutarta diskgolfo žaidimus tęsti 2022 metais ir tai daryti dar intensyviau. Šiai veiklai vėl buvo laimėtas Vilniaus m. savivaldybės finansavimas ir planai virto realybe.

2022 m. diskgolfo žaidimus vyresniokams Vilniaus diskgolfo klubas organizavo jau du kart per mėnesį. Maža to, žaidėjai susibūrė į Medardo Čobuto Trečio amžiaus universiteto diskgolfo klubą ir ėmėsi organizuoti papildomų žaidimų savarankiškai. Šis klubas išaugo iki virš keturiasdešimt narių ir šiuo metu yra vienas gausiausių diskgolfo klubų visoje Lietuvoje.

Diskgolfo žaidimai parkuose suteikia progą susitikti ir kartu įdomiai leisti laiką tiek šeimoms, tiek draugams, tiek nepažįstamiems žmonėms. Periodiškos ir nuolatinės socializacijos, bendrų pomėgių, sveikatą stiprinančių vieklų reikia visiems žmonėms, o ypač vyresnio amžiaus. Ši mintis suveikė 100 procentų.

Vyresniokų diskgolfo klubas tiek išaugo, kad žaidėjai ėmė nebetilpti į pamėgtą Vingio diskgolfo trasą kurioje vienu metu galėjo žaisti iki 25 žaidėjų. Ši trasa yra įrengta Vilniaus diskgolfo klubo lėšomis. Ką gi, Vilniaus diskgolfo klubas nusprendė investuoti dar lėšų ir praplėsti ją nuo 5 iki 8 krepšių, kad vienu metu galėtų žaisti iki 40 žaidėjų. MČTAU diskgolfo klubas irgi prisidėjo kiek galėjo prie trasos plėtros. Ir štai, šio sezono kulminacija jau vyks praplėstame Vingio diskgolfo parke, kur paaiškės net aštuonios Vilniaus miesto vyresniųjų amžiaus grupių čempionės ir čempionai.

Daugiau informacijos:

 

Taip pat skaitykite: