,

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MASAŽUS?

Masažo privalumai yra žinomi nuo žilos senovės, tada juo galėdavo mėgautis tik turtingųjų luomo atstovai, prastuomenei – tai būdavo nepasiekiama prabanga. O dabartiniais laikais masažas yra tapęs labai populiaria ir visiems pasiekiama paslauga. Įprastai masažo procedūra gali trukti nuo pusvalandžio iki valandos, arba iki pusantros valandos. Jos trukmė priklauso nuo masažo pobūdžio.

Kokių rūšių esama masažų?

Masažų būna visokių – lengvų, skirtų vien kūno atpalaidavimui, ir gydomųjų. Masažai dar būna skirstomi į limfodrenažinius, taškinius, ajurvedinius, pastarųjų metu gausiai naudojamas aliejus, o jų metu skamba meditacinė muzika. Dar esama pėdų, galvos, viso kūno masažų. Plačiai naudojamas klasikinis masažas. Jam populiarumu nenusileidžia holistinis masažas, kurio metu sukuriama atpalaiduojanti atmosfera. Taip pat masažai būna skirti suaugusiems, vaikams. Jų siūloma nevengti ir nėščiosioms.

Kokią naudą organizmui duoda masažas?

Masažas ypač būna naudingas tada, kai dėl nuolatinio sėdimo arba sunkaus fizinio darbo ima kamuoti nugaros skausmai. Masažas duoda naudą ir sveikiems žmonėms. Jo dėka mažinama raumenų ir emocinė įtampa, gerinama kraujotaka ir limfos apytaka. Masažas suaktyvina riebalinių liaukų veiklą. Jis teigiamai veikia endokrininę ir nervų sistemas, padeda atsikratyti mėšlungio. Po masažo procedūros oda pasidaro lankstesnė. Kokios rūšies bebūtų masažas: ar kompleksinis, ar viso kūno, ar tam tikros jo vietos,  jis teikia akivaizdžią naudą žmogaus organizmui. Be to, verta žinoti, jog profesionalūs masažuotojai savo klientų kūnus ne tik mato, bet ir puikiai jaučia juos rankomis.

Kada yra būtinas limfodrenažinis masažas?

Kaip žinome, limfinė sistema yra labai svarbi mūsų organizmui, nes tampriai siejasi su kraujotakos sistema ir atsako už imuniteto stiprumą. Vos tik sutrinka limfinė sistema, tuoj apninka tokie negalavimai, kaip kojų tinimas, venų plėtimasis, virškinimo ir kraujotakos sutrikimai, pasireiškia celiulitas, odos bėrimai, nusilpsta imunitetas, persekioja nuolatinis nuovargis. Taip nutinka dėl menko judėjimo, sėdimo darbo, per daug aptemptų drabužių dėvėjimo. Tada ir praverčia limfodrenažinis masažas, kurį laiku panaudojus užkertamas kelias įvairių ligų atakoms, akivaizdžiai pagerinama kraujotaka ir atstatoma limfinės sistemos veikla.

 

Taip pat skaitykite: