,

Šilumos siurbliai, kurie atitinka APVA reikalavimus, paramai gauti. Kaip rasti tinkamą?

Nusprendus įsigyti šilumos siurblį turėtumėte palaukti Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) skelbiamo konkurso, kuris suteikia galimybę susigrąžinti dalį investicijų. Tikslas yra skatinti žmones rinktis ekologiškas šilumos išgavimo sistemas, kurios leidžia gyventi ne tik tvariau, tačiau ir patogiau bei saugiau.

Daugeliui žmonių kyla klausimas – ar APVA parama šilumos siurbliams 2022 yra taikoma bet kokiai įrangai? Ne. Keliami reikalavimai ne tik paraiškos teikėjui, tačiau ir sistemai, kuri yra perkama.

Maksimali finansavimo suma: 14 500 eur.

Išmoka pagal įrangos galingumą

Renkantis sistemą vienas svarbiausių aspektų yra galingumas. Jis derinamas su būsto charakteristikomis ir taip analizuojamas įrangos efektyvumas. 

Taip pat perkant šilumos siurblius ir siekiant gauti paramą – reikia analizuoti galingumą, kadangi priklausomai nuo jo – kinta gaunamos paramos dydis. Nurodoma, kad: „Fiziniam asmeniui bus kompensuojama 50 proc. sumos, kuri yra paskaičiuojama padauginus įsigyto įrenginio galingumą kilovatais (kW) iš fiksuotų vieno kilovato galios įkainių.“

Kitos charakteristikos

Siekiant gauti paramą – galingumas yra pats svarbiausias aspektas. Visgi, renkantis šilumos siurblius – reikia įvertinti kur kas daugiau smulkmenų. Esmines pateiksime žemiau.

  1.     Kuo yra didesnė patalpų,  kurios bus šildomos, izoliacija – tuo mažesnio galingumo šilumos siurblys reikalingas. Taigi, būsto sandarumas ir energinė klasė – vieni svarbiausių aspektų vertinant šilumos siurblius.
  2.     Įvertinkite pasirenkamos sistemos akustinius niuansus. Tiesa, įranga yra sukurta „veikti prie žmogaus”, tad dirba tyliai.
  3.     Kai tiksliai žinoma, kurioje vietoje šilumos siurblys bus montuojamas – reikia įvertinti ir matmenis, kurie atitinka galimybes. Patogu tai, kad šilumos siurbliams nereikia rūsio arba katilinės, kur įranga bus „laikoma“.
  4.     Šilumos siurbliai kinta ir savo kainomis. Kaip jau minėjome – įsigyti galima pigiau su APVA parama arba per akcijas. Svarbiausia yra netaupyti kokybei.
  5.     Langų matmenys taip pat daro įtaką pasirenkamo šilumos siurblio dydžiui.
  6.     Rinkitės tik pripažintų gamintojų produkciją, kuri yra parduodama su garantija.
  7.     Rinkitės šilumos siurblius, kurie gali būti valdomi Wi-Fi pagalba, tuomet įrenginio veikimą reguliuosite nuotoliniu būdu.
  8.     Papildoma dėmesio verta funkcija – miego režimas, kuris taupys energiją nakties metu.

Įsigykite kompensuojamus šilumos siurblius iš www.specdarbai.lt ir galėsite džiaugtis įranga, kuri Jums ne tik tarnaus labai daug metų, tačiau ir kainuos pigiau perkant su APVA parama bei akcijomis, kurias galite rasti prekybos vietoje.

 

Taip pat skaitykite: