,

Automobilį puola rūdys – ar įmanoma sutvarkyti savarankiškai?

Korozija yra viena labiausiai erzinančių automobilių problemų. Nors automobilių kėbulai yra apsaugoti nuo jos, šiek tiek pažeistas apsauginis paviršius yra viskas, ko reikia korozijai plėstis. Korozija gadina metalą ir ilgainiui netgi padaro jame skyles.

Profesionalios dažymo paslaugos įprastai yra labai brangios, tačiau naujus korozijos židinius yra sutvarkyti gana paprasta, todėl tai galite padaryti ir patys. Šiek tiek pasipraktikavę žemiau nurodytus žingsnius koroziją sutvarkysite patys ir sutaupysite krūvas pinigų.

Nuspręskite, kokį plotą reikės dažyti

Korozija dažniausiai puola apatinę automobilio dalį, todėl greičiausiai tvarkyti reikės sparnus, durelių apačias arba bagažinės dangtį. Geriausias rezultatas bus tuo atveju, jeigu dažysite visą plotą iki kokios nors briaunos ar moldingo, nes padaryti perėjimą plokščiame paviršiuje yra sudėtinga.

Nušveiskite paviršių

Pradėkite šveisti paviršių P180 arba smulkesniu švitriniu popieriumi iki kol nušveisite pagrindinius nelygumus ir rūdis. Šveisti reikia iki pat metalo paviršiaus ir stengtis nepalikti juodų taškelių, kurie yra korozijos židiniai. Šveisti galite ir naudodami kampinį šlifuoklį, užsidėję vielinį šepetį.

Užtepkite glaisto

Galite užtepti “rūdžių surišėjo”, kuris panaikins likusius židinius, o po kurio laiko, nuvalę paviršių, galite tepti glaistą ir lyginti paviršių. Glaistas įprastai džiūva greitai, todėl valandos bėgyje jau galėsite jį šveisti naudodami P400 arba P800 švitrinį popierių. Kartokite tepimo ir šveitimo procesą iki kol paviršius bus lygus.

Nugruntuokite ir nudažykite

Kai duobės jau tinkamai užlygintos glaistu, galite purkšti grunto, kuris užpildys mikro duobeles ir padės nustatyti likusius nelygumus. Gruntą reikia šveisti P800 švitriniu popieriumi, o kai paviršius lygus – purkšti dažus.

Geriausiai dažus būtų purkšti naudojant kompresorių, bet galima reikalingus dažus įsigyti ir balionėlyje. Pirmiausiai sužinokite, kur rasti automobilio spalvos kodą, o tada jį parodykite dažų gamintojams, kad atitaikytų spalvą.

Turėkite omeny, kad rezultatas greičiausiai neprilygs profesionalo darbui, bet jeigu jums estetika nėra pati svarbiausia, tai tikrai puikus būdas sutaupyti ir įgyti naudingos patirties.

Taip pat skaitykite: