,

Gian Luca Demarco šeima prisideda prie spalvotų istorijų palaikymo

Kiekvienas savo gyvenime pildome istoriją, tačiau, susikoncentravę į savąją, kartais pamirštame turintys galimybę praturtinti kitų žmonių istorijos lapus. Skirtingos Spalvos akcija „Ir aš esu tavo istorijos dalis“ kviečia prisiminti, jog savo veiksmais spalvinti galime ir sergančiųjų istorijas. Taip vilkint herojaus istorijos marškinėlius, kurie pasakoja istoriją gyvenant su diagnoze.

Prie šios akcijos žinios skleidimo ir sergančiųjų palaikymo prisidėjo žymus fotografas Martynas Stankaitis bei kulinaras Gian Luca Demarco ir jo šeima: žmona Eglė bei trys šeimos vaikai. Pamačiusi prasmę „Skirtingos Spalvos“ veikloje, Gian Luca Demarco šeima džiaugėsi galėdama artimiau susipažinti su mūsų herojų istorijomis, o fotosesijos metu galėjome pasidalinti ir savo trečius metus gyvuojančios veiklos darbais, užmegzti prasmingą draugystę.

Be to, anot E. Zdanavičiūtės-Demarco, prisidėjimas prie iniciatyvos veiklos tapo puikia proga vaikų švietimui: taip atžalos susipažino su įvairiomis diagnozėmis, socialinės atskirties mažinimo svarba ir socialinių kampanijų švietimu: „Žmogus juk nepasirenka ligos. Svarbu, kad ji netaptų atitolimo priežastimi. Kai sergi, šildo kito supratimas, pagalba, šypsena ar ištartas „labas“. Manau, svarbu išmokti atsimerkti tada, kai, rodos, daug patogiau užsimerkti. Jei mokomės tai daryti patys, būti atjaučiančiais galime išmokyti ir savo vaikus.“

Kraujo vėžys, pogimdyminė depresija, bipolinis bei autizmo spektro sutrikimai, aklumas – diagnozės, kurios kiekvienam šeimos nariui sukėlė daugiausiai empatijos. Tėvai bei vaikai patys išsirinko fotosesijoje vilkimus marškinėlius, sužavėjusius savo išskirtinumu ir už dizaino slypinčia herojaus istorija.

„Mums smagu matyti tokią šeimą, kuri spinduliuoja gerumu, tikrumu ir, svarbiausia, noru Lietuvą dažyti skirtingomis spalvomis. Manome, kad kiekvienam iš mūsų turėtų būti svarbu gyventi atviroje bei palaikančioje visuomenėje. Taip pat dėkojame ir Gabrielei Grigaitytei, kuri kurdama šiuos marškinėlius įgyvendina dar vieną svarbią iniciatyvos svajonę – būti matomais meno pagalba. Džiaugiamės, kad „Skirtingas Spalvas“ supa kūrybingi, laisvi ir šviesių pokyčių siekiantys žmonės.“, – mintimis dalijasi „Skirtingas Spalvas“ įkūrėjas Dalius Stankevičius.

Be to, rankų darbo marškinėliai yra ir vienas iš paramos „Skirtingos Spalvos“ iniciatyvai būdų. Už pardavimus gautos pajamos panaudojamos savanoriškai veikiančios komandos stiprinimui, socialinių kampanijų įgyvendinimui.

Su spalvotų marškinėlių istorijomis galite susipažinti čia: https://skirtingosspalvos.lt/e-parduotuve/

Taip pat skaitykite: