,

Kokie yra skirtingi dantų protezavimo būdai?

Yra keletas būdų, kaip pakeisti trūkstamus dantis. Jūsų odontologas galės rekomenduoti jums geriausią variantą, nesvarbu, ar tai protezas, tiltas ar implantas. Jei jūsų odontologas rekomenduoja protezus, rinkoje yra kelių rūšių protezų – kiekvienas pagamintas iš skirtingų medžiagų ir skirtas skirtingiems tikslams. Štai kodėl svarbu suprasti, kokia yra skirtingų tipų nauda, ​​kai pasirenkate jums tinkamiausią tipą. Štai keletas variantų:

  • Pilni protezai.
  • Daliniai protezai.
  • Laikini protezai.
  • Stacionarus tiltas.
  • Konsolinis tiltas.
  • Implantai – laminatės.
  • Implantu paremti fiksuoti protezai.
  • Pilni protezai

Pilni protezai arba pilni protezai susideda iš viršutinio ir apatinio komplektų ir yra išimami įtaisai, kuriais galima pakeisti trūkstamus dantis. Dantų protezai pagaminti iš porceliano arba akrilo ir laikomi kartu akrilo arba metalo pagrindu. Netekus visų dantų gali prireikti pilnų dantų protezų ir jie gali padėti vėl užpildyti jūsų išvaizdą, o tai leis jums drąsiau šypsotis. Tiek viršutiniai, tiek apatiniai protezai remiasi į dantenų audinį, o siurbimas padeda juos išlaikyti. Dantų protezų klijai taip pat gali padėti apsaugoti jūsų protezus ir neleisti maisto dalelėms sukelti diskomforto, kuris gali atsitikti, jei jos įstrigtų po protezu. Tinkamai prižiūrint ir prižiūrint, pilni dantų protezai gali tarnauti 5–10 metų.

Daliniai protezai

Viršutiniai ir (arba) apatiniai daliniai protezai yra skirti užpildyti tarpą, susidarantį dėl trūkstamų dantų. Prireikus galima nukirpti ir pašalinti daleles, todėl galite jaustis labiau pasitikintys savimi, jei trūksta kelių dantų.

Laikini protezai

Laikini protezai – dar vadinami neatidėliotinais protezais – yra protezai, kuriuos galima montuoti iš karto pašalinus dantis. Tai yra galimybė, padedanti dirbti kaip įprasta, kol laukiate, kol bus sumontuoti nauji nuolatiniai protezai. Galite grįžti prie mėgstamo maisto, per daug neslėgdami likusių natūralių dantų. Jūsų odontologas juos gali rekomenduoti kaip būdą, kaip palengvinti burnos ertmės dantų protezavimą arba jei anksčiau turėjote problemų dėl jautrių dantų ar dantenų. Sumažinus spaudimą likusiems natūraliems dantims valgant, laikini protezai leis jūsų burnai išgyti ir jums nereikės keisti savo gyvenimo būdo. Jūsų odontologas iš anksto atliks jūsų dantų matavimus ir modelius, kad dantų protezai būtų paruošti nešioti, kol gyja žandikaulis.

Taip pat skaitykite: