,

Kaip išsirinkti tinkamas padangas sunkvežimiui?

Sunkvežimių ir visureigių padangos skirtos sunkiasvorėms apkrovoms. Tokio tipo padangos išlaiko ne tik transporto priemonės svorį, bet ir ja vežamus krovinius. Kai kuriems kompaktiškiems visureigiams reikalingos keleivinės padangos, tačiau didesniems visureigiams ir furgonams reikėtų rinktis sunkiasvores galimybes. Žemiau pateikiame keletą skirtingų šių padangų tipų.

  • Greitkelis: turi didelę keliamąją galią sunkvežimiams ar visureigiams, vežantiems krovinius dideliais atstumais.
  • Purvo reljefas: vairuotojams, kurie didžiąją laiko dalį praleidžia purve, smėlyje ar kitose bekelės vietose.
  • Visureigis: daugiausia skirtas keturiais ratais varomoms transporto priemonėms ir dažnai naudojamas visureigiams, kurie taip pat nori normalių vairavimo įgūdžių. Visureigių entuziastams geriausios universalios padangos yra BFGoodrich All-Terrain arba Hankook Dynapro. Šios universalios padangos pasižymi išskirtinėmis patvarumo ir stabilumo savybėmis, integruotomis į jų protektoriaus dizainą. Tačiau Hankook modelis skirtas lengvesniems kroviniams, todėl tai gali būti ne pati geriausia padanga sunkiasvoriams komerciniams sunkvežimiams.

Specialios padangos

Pirkite patvarias ir sunkvežimiui skirtas padangas. Specialios padangos yra sukurtos tam tikroms kelio sąlygoms, pvz., atšiauriems žiemos orams arba mechaniniams scenarijams, pavyzdžiui, nuleista padanga. Yra ir kitų specialių padangų, tačiau žiemines ir atsargines padangas dažniausiai naudoja kasdieniai vairuotojai. Atsarginės dalys: Sukurta ribotam važiavimo ilgiui, kai nebegalima naudoti standartinės padangos Žiema: skirtas sniegui, ledui ir bet kokioms kitoms nepalankioms oro sąlygoms, žemesnėms nei 45 laipsnių temperatūrai. Nors kai kuriose Lietuvos dalyse žieminės  padangos nėra būtinos, šiaurinių valstijų vairuotojams šios specialios padangos nėra svetimos. Šalto oro padangoms rekomenduojame Bridgestone Blizzak WS90. Padangų gamintojas neseniai patobulino šį ikoninį modelį 2019 m., todėl jo veikimas yra geresnis nei bet kada.

Originali įranga ir pakeitimas: kurios padangos yra geriausios?

Originalios komplektacijos (OE) padangos paprastai pateikiamos kartu su automobiliu perkant. Jas specialiai sukūrė automobilių gamintojas ir padangų prekės ženklas, kad atitiktų jūsų transporto priemonės markę ir modelį. Atsarginės padangos – kartais vadinamos naujomis – yra bendresnio modelio padangos, kurios netinka vienai konkrečiai transporto priemonei. Pirkdami padangas arba žiūrėdami į padangų pirkimo svetaines pamatysite skirtumą tarp šių dviejų padangų tipų. Daugiau informacijos rasite internetiniame puslapyje.

Taip pat skaitykite: