,

Kaip vyrams rūpintis savimi vyresniame amžiuje?

Gyvenimas, sulaukus 60 – ies ar daugiau, gali būti toks pats turiningas, visavertis, įdomus ir kupinas geriausių emocijų, tik svarbu nepamiršti, kad sau turėtumėte skirti šiek tiek daugiau laiko bei dėmesio nei anksčiau. Tad tiek moterys, tiek vyrai, turėtų būti atidesni sau. Kalbant apie rūpinimąsi savimi, nesunku pastebėti, kad dailiosios lyties atstovės iš tiesų yra linkusios skirti sau nemažai dėmesio ir laiko bet kuriuo amžiaus tarpsniu. Na, o, štai stiprioji lytis neretai šiek tiek aplaidesnė. Tad pats metas pakeisti požiūrį į save – pradėkite rūpintis savimi. Štai, keli paprasti būdai, kaip tinkamai pasirūpinti savimi. 

Kontroliuokite svorį

Būnant vyresnio amžiaus, labai svarbu atidžiai sketi bei kontroliuoti savo svorį. Jei jauni žmonės dėl kelių papildomų kilogramų neretai nepatiria jokių nemalonumų, tai vyresniame amžiuje tie keli papildomai kilogramai gali turėti neigiamos įtakos jūsų sveikatai bei savijautai. Dėl per didelio svorio, gali paaštrėti sąnarių problemos, gali būti sunkiau judėti, pradėti kamuoti dusulys, greitas nuovargis ar prakaitavimas. Tad būkite dėmesingi sau, sekite ir kontroliuokite savo svorį, kad visada išliktumėte žvalūs ir energingi.

Kuo daugiau augalinio maisto

Kad daržoves valgyti yra svarbu, tai girdime nuo vaikystės, tačiau peržengus 60 – io ribą, augalinio maisto svarba tampa dar didesnė. Mėsa gerokai ilgiau virškinasi nei augalinis maistas, virškinimo metu organizmui tenka sunaudoti daugiau energijos negu apdorojant augalinį maistą. Be to, soti ir vėlyva mėsiškų patiekalų vakarienė gali tapti prasto miego priežastimi. Taigi, esant vyresnio amžiaus, į kasdienį racioną reikėtų įtraukti kuo daugiau lengvai virškinamo, augalinio maisto. 

Fizinis aktyvumas

Esant vyresnio amžiaus, labai svarbu palaikyti fizinį aktyvumą. Tai padės išlaikyti sąnarių mobilumą, palaikyti normalią širdies  ir kraujagyslių veiklą, kontroliuoti svorį. Tad kasdien bent po valandą pasimėgaukite sau patinkančia fizine veikla.

Daugiau dėmesio seksualinei sveikatai

Perkopus 60 – io ribą, daugiau dėmesio reikėtų skirti ir savo seksualinei sveikatai. Aptarkite esamus pokyčius, susijusius su amžiumi ir pasidomėkite, kaip išlaikyti puikią savijautą. Dermatovenerologo konsultacija Vilniuje – geriausias pasirinkimas

Taip pat skaitykite: