,

FOTOPARODŲ TURAS PO LIETUVĄ PRASIDEDA: DĖMESYS – MOČIUČIŲ SUKNELĖMS

„60+“ projektai vasaros pradžioje Lietuvos moteris ir merginas pakvietė dalyvauti socialinėje iniciatyvoje – „Pažadink močiutės suknelę.“ Anūkės, vilkėdamos močiučių sukneles, atsistojo prieš fotokamerą – taip gimė meniška ir socialines žinutes apie tvarumą bei bendravimą tarp kartų skatinanti fotoparoda. Liepos 7 d. 19.00 val. organizatoriai kviečia į jaukų renginį PC Vilniaus Akropolio parodų erdvėje: pasigrožėti fotografijomis bei išgirsti fotonuotraukose užfiksuotų suknelių istorijas.

„Tik prasidėjus iniciatyvai „Pažadink močiutės suknelę“ nerimavome: „Ar tikrai bus moterų, kurios dėvi / norėtų dėvėti savo močiučių sukneles?“ O kai sulaukėme pusšimčio registracijų su nuotraukomis ir istorijomis, susidūrėme jau su kitais iššūkiais – komisijos narių klausimais: „Kaip išrinkti tas 8 favorites, kurios dalyvaus fotosesijose? Absoliučiai visos suknelės tokios unikalios ir gražios, o istorijos – nepaprastai jaudinančios“, – iniciatyvos užkulisius ir iššūkius linksmai pasakoja LAURA BALČIŪTĖ, kuri net keletą metų ruošėsi įgyvendinti šią iniciatyvą.

Močiučių suknelių atgaivinimo idėją palaikė ir 8-ias unikaliausias bei socialiai jautriausias istorijas padėjo išrinkti visuomeniškos ir iniciatyvios moterys: BEATA NICHOLSON, 4-ių vaikų mama, NOMEDA MARČĖNAITĖ, meniška ir į nuoširdžius pašnekesius įtraukianti moteris bei VIDA GREIČIUVIENĖ, „Senjorų pasaulio“ įkūrėja. Įžvelgdama kuriamą socialinę pridėtinę vertę, iniciatyvą ėmėsi globoti LR Socialinės apsaugos ir darbo ministrė MONIKA NAVICKIENĖ.

Fotoparodos ekspozicija PC Vilniaus Akropolyje veiks iki liepos 19 d. Vasarą fotoparoda aplankys dar tris miestus: Klaipėdą (PC Akropolyje 07.21-08.02, atidarymo renginys 07.21), Šiauliuose (PC Akropolyje 08.04-16, atidarymo renginys 08.04) ir Kaune (vieta derinama, 08.18-31, atidarymo renginys 08.18). Rudenį fotoparodos keliaus į Panevėžį, Marijampolę ir Alytų. Fotoparodų atidarymo renginių svečiai susitiks su iniciatyvos „Pažadink močiutės suknelę“ sumanytoja „60+“ projektų vadove LAURA BALČIŪTE, fotosesijų dalyvėmis, kurios apsivilko išsaugotus savo močiučių drabužius, klausydamiesi suknelių istorijų, vaišinsis „Rūta“ šokolado gaminiais ir kava iš „Vero Cafe“ kavos namų. Informacijos ir registracijos į renginį Vilniuje nuoroda – čia. Fotoparodų datas kituose miestuose organizatoriai skelbs „60+ nemokamas žurnalas aktyviems senjorams“ Facebook paskyroje ir renginiams viešinti skirtuose internetiniuose puslapiuose. Visi renginiai yra nemokami.

„Ši fotoparoda yra apie viską: apie madą, tvarumą ir bendravimą tarp kartų. Kai pradedame domėtis šeimos relikvijomis, daiktais ir istorijomis – suartėjame, kai suartėjame – prisirišame, kai prisirišame – labiau rūpinamės vieni kitais. Žadindami iš gilaus miego močiučių ir prosenelių drabužius netikėtai pabundame ir patys atrasdami bendravo grožį su šeimos ir giminės vyresniaisiais“, – fotoparodos siunčiamą žinutę apibūdina iniciatyvos komunikacijos atstovė DOVILĖ VAINORĖ.

 

Taip pat skaitykite: